به گزارش ایسنا، شرایط بهداشتی و وضعیت سلامتی در نوار غزه غزه در سایه محاصره و حملات مداوم رژیم صهیونیستی، به سطح فاجعهبار رسیده است؛ بهطوریکه آمارها نشان میدهند که ۵۹ درصد از داروهای اساسی از بازارها نایاب شدهاند، در حالی که ۳۷ درصد از تجهیزات پزشکی نیز در دسترس نیستند، که این امر درد و رنج بیماران و زخمیها را عمیقتر میکند.
در همین راستا، یوسف ابو ریش، معاون وزیر بهداشت در این خصوص خاطرنشان کرد که به دلیل بسته بودن معابر و گذرگاهها، ۱۳ هزار بیمار منتظر فرصتی برای سفر به خارج از سرزمین خود به منظور معالجه و درمان تخصصی هستند.
وی در ادامه نسبت به افزایش موارد فوتیها در میان کودکان به دلیل سوءتغذیه یا کمخونی به خاطر ممانعت از ورود کمکهای غذایی هشدار داد و اعلام کرد که در جریان جنگ، ۵۲ مورد مرگومیر کودکان به دلیل کمبود تغذیه در جریان جنگ ثبت شده است.
ابو ریش در جریان دیدار با سوزانا تکالچ، هماهنگکننده موقت امور بشردوستانه، چالشهای بیسابقهای که بیمارستانهای غزه با آن مواجه هستند را مورد بررسی قرار داد و گفت، بیمارستانها ار ایستگاههای اکسیژن و ژنراتورهای برق برخوردار نیستند که برای ادامه فعالیت بخشهای حیاتی جهت درمان مجروحان و بیماران ضروری است و ممکن است هر لحظه به دلیل کمبود سوخت، قطعات یدکی، روغن و فیلترهای لازم برای تضمین تداوم فعالیت خود متوقف شوند.
در همین رابطه، خبرنگار شبکه خبری المیادین در نوار غزه گزارش داد که وضعیت انسانی در این باریکه سخت و دشوار شده و بیمارستانها در سایه بسته شدن گذرگاهها و ممانعت از ورود داروها قادر به ارائه خدمات به مجروحان نیستند.
بخش سلامت غزه همچنین با کمبود دستگاههای تشخیصی پزشکی مواجه است و هدف قرار دادن مستقیم امدادگران و گروههای بشردوستانه، مانع بزرگی برای تلاشها در راستای تخلیه زخمیها و بیماران است که این مسأله وضعیت بحران سلامت را افزایش میدهد.
ابو ریش در ادامه تصریح کرد که از لحاظ محیط و فضا، خطرات بهداشتی افزایش یافتهاند و این امر به دلیل قطع خطوط آب که منجر به شیوع بیماریها و مشکلات بهداشتی میان ساکنان شده است، رخ داده است.
وی همچنین تاکید کرد که ۲۷۴ کودک فلسطینی در جریان حملات رژیم صهیونیستی متولد شده و به شهادت رسیدهاند و ۱۶ مرکز از مجموع ۵۲ مرکز بهداشتی اولیه کاملاً از چرخه خدمترسانی خارج شدند که بار را بر دوش مراکز پزشکی باقیمانده سنگینتر میکند.
دفتر رسانهای دولتی غزه روز یکشنبه اعلام کرد، تنها در ۲۰ روز گذشته، اشغالگران صهیونیست با ارتکاب جنایات وحشتناک علیه کودکان نوار غزه در حملات خود ۴۹۰ نفر از آنها را به شهادت رسانده تا بدین ترتیب تعداد شهدای فلسطینی در ۲۰ روز گذشته به ۱۳۵۰ نفر افزایش یافته است.
پیشتر، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اشاره کرد: باید محاصره نوار غزه پایان یابد و اجازه ورود فوری و کامل کمکهای بشردوستانه داده شود.
با ادامه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تعداد کل شهدای این جنگ به ۵۰ هزار و ۶۹۵ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۵ هزار و ۳۳۸ نفر افزایش یافته است.
ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر با تشدید حملات به نوار غزه مرتکب چندین جنایت مرگبار علیه اهالی این باریکه و به ویژه آوارگان شده است.
این جنایات در حالی انجام میشود که نهادهای حقوقی و بینالمللی نسبت به وخامت اوضاع نوار غزه هشدار دادهاند.
انتهای پیام
نظرات