حسین یونسی ضمن تشریح روند اجرای طرح ایمنی گردشگری دریایی نوروز سال جاری اظهار کرد: این طرح در راستای ارتقاء ایمنی فعالیت گردشگری دریایی، حفاظت از جان گردشگران و اجرای دقیق دستورالعمل ابلاغی مدیریت سفر از ۲۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ آغاز و تا نیمه فروردین ماه سال جاری با پوشش کامل مناطق ساحلی استان به اجرا درآمد.
وی با اشاره به انجام برنامهریزی های لازم پیش از آغاز سفرهای نوروزی، خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات کلیدی این اداره کل در این حوزه میتوان به لایروبی بیش از ۵۳۸ هزار مترمکعبی آبراههای تالاب انزلی با اعتباری بالغ بر ۷۱۰ میلیارد ریال برای تسهیل و ایمنسازی تردد قایقهای تفریحی در آبراه های تالابی اشاره کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان افزود: لایروبی ۷۸ هزار مترمکعبی در محدوده شمالی پل غازیان به منظور امکانپذیری تردد قایق های متردد حوضچه بندر و تالاب انزلی انجام گرفت.
یونسی ادامه داد: تدوین و اجرای طرح ایمنی گردشگری دریایی ویژه ایام نوروز، تشکیل تیم تخصصی بازرسی فنی روزانه از فعالیتهای قایقها و شناورهای تفریحی، هماهنگی با ارگانهای امدادی، تعیین مسیرهای مجاز تردد، نصب علائم هشداردهنده و اجرای اقدامات ترویجی در سطح استان از دیگر برنامههای شاخص این طرح بود.
وی با بیان اینکه ایجاد آمادگی حداکثری برای مواجهه با حوادث احتمالی دریایی از اولویتهای اصلی این طرح بوده است، تصریح کرد: با الحاق یک فروند شناور جدید تخصصی جستجو و نجات دریایی، اکنون ظرفیت عملیاتی این ناوگان در استان به دو فروند شناور تخصصی امداد دریایی و پنج فروند قایق جستجو و نجات افزایش یافته که موجب ارتقاء چشمگیر توان پاسخگویی و امدادرسانی این اداره کل در شرایط بحرانی شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان، تاکید کرد: برگزاری مانورهای ترکیبی امداد و نجات، تمرین آموزشی به آباندازی جان پناه بادی برای خدمه شناورهای تفریحی، اجرای گشتهای منظم دریایی، برگزاری جلسات هماهنگی با مالکان شناورها و رژه عملیاتی شناورها از جمله اقدامات میدانی در تقویت آمادگی تیمهای عملیاتی بود.
یونسی با اشاره به ثبت دقیق دادههای آماری در سامانههای جامع نظارتی، گفت: از آغاز طرح تا ۱۵ فروردین سال جاری، بیش از ۳۷ هزار تردد قایق تفریحی و ۱۸۸ هزار گردشگر دریایی در سامانه مربوطه ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ترتیب ۵۳ درصد و ۴۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی این آمار را بیانگر افزایش تمایل شهروندان و مسافران نوروزی به استفاده از خدمات گردشگری دریایی و ضرورت بهبود کمی و شرایط ایمنی زیرساختها و خدمات ارائه شده در این حوزه دانست.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه همکاری اثربخش میان ارگانهای همکار در اجرای طرح مذکور میتواند نقشی کلیدی در ارتقاء کیفیت خدمات گردشگری دریایی، ساماندهی بهتر مراکز فعال و تقویت نظارتهای تخصصی ایفا کند، تصریح کرد: در حوزه فرهنگسازی نیز اقداماتی نظیر چاپ و نصب بنرهای آموزشی در ورودی شهرهای ساحلی، توزیع بروشورهای اطلاعرسانی با طراحی جدید، تجهیز قایقرانان همیار ناجی و ساماندهی مسیرهای پرتردد در تالاب انزلی با نصب بویه و چراغهای هشداردهنده انجام گرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، یونسی در پایان با دعوت از گردشگران دریایی برای بهرهگیری از شناورهای دارای پلاک ثبتی و هویت قانونی، تاکید کرد: در صورت بروز هرگونه وضعیت اضطراری در دریا، شهروندان میتوانند با شماره ۱۵۵۰ مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات