• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404011908924
  • خبرنگار : 90089

علیپور در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد

«سرمایه» ترسو است، بدون تضمین امنیتش به بازارهای پرریسک نمی‌رود

«سرمایه» ترسو است، بدون تضمین امنیتش به بازارهای پرریسک نمی‌رود

سخنگوی اسبق کمیسیون اقتصادی مجلس نهم گفت: کمترین اثر نامگذاری‌ سال‌ها باید این باشد که کارگزاران نظام و قوای سه‌گانه متوجه حساسیت‌های اقتصاد و معیشت مردم شوند و در مسیر رفع موانع قانونی و غیرقانونی تولید و سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

محمد علیپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به دلیل ساختار رانتی در اقتصاد و حمایت از مشاغل واسطه‌ای طی دهه‌های گذشته، فعالان عرصه کار و تولید به خصوص کارآفرینان، صاحبان صنایع کوچک و متوسط، تولیدکنندگان، صنعتگران و کشاورزان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که البته بخش قابل توجهی از آنان از میدان کار و تولید کنار کشیدند.

نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس نهم ادامه داد: علاوه بر چالش فوق، عمده دلیل دیگری که مانع از ورود سرمایه‌گذاران به عرصه‌ها و زیرساخت‌های تولید کشور می‌شود، نگاه بدبینانه به صاحبان ثروت، سرمایه‌داران و صاحبان کسب و کارها در بخش‌های مختلف کارآفرینی است. ذهنیت منفی نسبت به سرمایه‌داران بدترین ضربه‌ای است که طیف تاثیرگذار به خصوص مدیران دولتی به سرمایه‌داران و سرمایه‌گذاران زدند. طی دهه‌های گذشته فعالان بخش تولید و سرمایه‌گذاری به جای هفت خوان با ۷۰ خوان روبرو بودند.

وی ادامه داد: در همه این سال‌ها به جای حذف بروکراسی اداری و کاغذبازی و ایجاد بسترهای قانونی سرمایه‌گذاری در بخش تولید و کنار گذاشتن نگاه‌های بدبینانه به کارآفرینان و سرمایه‌داران، مجوزهای کسب و کار و قوانین مربوطه فرآیند کار و تولید را با بحران‌های متعدد روبرو کرد و در عوض مشاغل واسطه‌ای و کالاهای وارداتی به سرعت جایگزین تولیدات داخلی شدند.

سخنگوی اسبق کمیسیون اقتصادی مجلس نهم با استقبال از نامگذاری سال جدید به سرمایه‌گذاری برای تولید، گفت: این نامگذاری سالها باید تاثیر بسزایی در اصلاح کج‌روی‌ها و بی‌راهه‌ها داشته باشد.

علیپور جذابیت بازارهای غیررسمی در جذب سرمایه را نسبت به کار و تولید بالاتر دانست و گفت: جذابیت کسب سودهای بالا در حداقل زمان در بازار طلا، سکه، ارز، خودرو و کلا بازارهای واسطه‌گری و دلالی خواه ناخواه صاحبان سرمایه را به سمت خود جذب می‌کند و سرمایه‌ها را می‌بلعد و فقط سر تولید بی‌کلاه می‌ماند. سرمایه بسیار ترسوست و تا زمانی که امنیتش تضمین نشود به بازارهای پرریسک و پرچالش نمی‌رود.

نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس نهم اظهار کرد: کمترین اثر نامگذاری‌های سال‌ها باید این باشد که کارگزاران نظام و قوای سه‌گانه متوجه حساسیت‌های اقتصاد و معیشت مردم شوند و در مسیر رفع موانع قانونی و غیرقانونی تولید و سرمایه‌گذاری اقدام کنند. دولتمردان اگر می‌خواهند کاری برای رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری انجام دهند چاره‌ای ندارد مگر نگاه‌های بسته به اقتصاد را کنار بگذارند و به سرمایه‌داران و سرمایه‌گذاران اعتماد کنند و با حذف قوانین دست و پا گیر و ناامن کننده اقتصاد زمینه مشارکت کارآفرینان و سرمایه‌های خرد را در اقتصاد به وجود بیاورند، در غیر این صورت شعار ۱۴۰۴ هم به سرنوشت شعارهای سالها و دهه‌ها قبل دچار می‌شود.

وی خواستار جدیت دولتمردان برای یافتن راههای جذب ۱۰ همت نقدینگی خانواده‌ها و بخش غیررسمی اقتصاد شد و گفت: اگر بتوانیم اعتماد ایرانیان داخل کشور و ایرانیان خارج از کشور را به دست آوریم، نقطه آغازین خروج تولید از وضعیت نا بسامان فعلی کلید می‌خورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha