حمید احسانی امروز (۱۹ فروردین) اظهار کرد: با وجود افزایش آب سدها، مدیریت مصرف آب در استان کویری و خشک سمنان همچنان یک ضرورت است.
وی با اشاره به اینکه آب سد دامغان برای شرب و کشاورزی این شهر استفاده میشود، بیان کرد: در حال حاضر ۱۰ میلیون و ۶۰ هزار مترمکعب آب پشت سد دامغان ذخیره شده است. ذخیره آب سد دامغان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب بیشتر است و افزایش حدود سه درصدی را نشان میدهد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان به وضعیت سد مجن در شهرستان شاهرود اشاره کرد و گفت: این سد که عمدتاً برای تأمین نیازهای بخش کشاورزی استفاده میشود، در حال حاضر دو میلیون و ۵۴۰ هزار مترمکعب آب دارد، در حالی که سال گذشته در همین زمان حجم مخزن دو میلیون و ۱۲۰ هزار متر مکعب بود.
احسانی گفت: این رقم نشاندهنده افزایش حدود ۱۳ درصدی نسبت به سال گذشته است و در حال حاضر ۷۷ درصد از ظرفیت این سد پر شده است.
وی با بیان اینکه بارشهای اخیر در بهبود نسبی وضعیت سدها مؤثر بوده است، خاطرنشان کرد: این بارندگیها تأثیر محسوسی بر منابع آب زیرزمینی ندارد، چراکه معمولاً بارش برف است که میتواند به تغذیه آبهای زیرزمینی کمک کند و امسال استان سمنان از بارش برف محروم بوده است.
عضو کارگروه سازگاری با کم آبی استان به پیشبینی وضعیت آبی استان پرداخت و بیان کرد: در مناطقی که سد وجود دارد، مانند شهر دامغان، در تأمین آب شرب مشکلی نخواهیم داشت، اما در بخش کشاورزی نیازمند همکاری کشاورزان برای مدیریت بهتر مصرف آب هستیم.
احسانی با اشاره به خشکسالیهای اخیر و تداوم این شرایط، اظهار کرد: در بخش کشاورزی ناچار به اعمال برخی محدودیتها هستیم و امیدواریم کشاورزان با رعایت الگوی مصرف بهینه، در مدیریت منابع آبی ما را یاری کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان افزود: اگرچه افزایش حجم آب در سدهای استان امیدوارکننده است، اما همچنان باید در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی دقت لازم را داشته باشیم، چراکه منابع آبی استان با چالشهای جدی روبهرو است.
انتهای پیام
نظرات