منصور علیمردانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با ارائه تحلیلی از ساختار معیوب تعرفهگذاری در نظام سلامت کشور، بیان کرد: در این راستا مشکل، صرفاً پایین بودن تعرفه نیست، بلکه غیرواقعی بودن آن است. تعرفههایی که نه تنها با هزینهها و ارزش تخصص پزشکان و خدمات پزشکی متناسب نیست، بلکه عملاً به ابزاری برای کاهش سهم دولت از هزینههای درمان و افزایش فشار مالی بر دوش مردم تبدیل شده است.
وی افزود: وقتی تعرفه خدمات درمانی در بخش دولتی بهطور غیرواقعی پایین نگه داشته میشود، نتیجه آن دو چیز است یا پزشک ناگزیر به ترک نظام درمان دولتی و مهاجرت میشود، یا برای تأمین معیشت، به فعالیتهای درآمدزای خارج از حوزه تخصص اصلی خود، مانند خدمات زیبایی، تزریق ژل، و جراحیهای زیبایی روی میآورد، اموری که سود بالایی دارند، اما در خدمت نظام درمان عمومی نیستند.
علیمردانی توضیح داد: این تعرفههای به ظاهر پایین عملاً موجب شده است مردم در عمل، هزینههایی بسیار بیشتر از تعرفه مصوب پرداخت کنند، چه بهصورت دریافتهای غیررسمی (زیرمیزی) و چه از طریق سوق داده شدن به بخش خصوصی و خدمات آزاد.
این نماینده مجلس عنوان کرد: در کشورهای پیشرفته و حتی در بسیاری از کشورهای منطقه، دولت سهم اصلی هزینههای درمان را بهعهده دارد و با تعیین تعرفههای منصفانه، هم شأن و رضایت شغلی پزشک حفظ میشود و هم بار مالی از دوش مردم برداشته میشود.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که اصلاح اساسی در نظام تعرفهگذاری اتفاق نیفتد، نه میتوان پزشکان متخصص را در کشور حفظ کرد، نه جلوی مهاجرت را گرفت، و نه فشار اقتصادی بر مردم را کاهش داد، عنوان کرد: راه حل شفافسازی، واقعیسازی تعرفهها و تقویت سهم حمایتی دولت از درمان مردم است.
علیمردانی با توضیح اینکه تعرفههای غیرواقعی پزشکی نه به نفع پزشک است، نه به نفع مردم، اظهار کرد: دولت با پایین نگه داشتن تعرفه، سهم خود را در هزینه درمان کم کرده و فشار را روی دوش بیماران و کادر درمان گذاشته است که نتیجه آن مهاجرت، زیرمیزی یا فرار به خدمات زیبایی یا حتی مشاغل دیگر است.
انتهای پیام
نظرات