• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011909192
  • خبرنگار : 30147

با حضور استاندار خراسان رضوی

کلنگ بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک شرق کشور در نیشابور به زمین زده شد

کلنگ بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک شرق کشور در نیشابور به زمین زده شد

ایسنا/خراسان رضوی معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: با حضور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و استاندار خراسان رضوی کلنگ بزرگترین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک شرق کشور با ۱۲۰ هکتار مساحت در محل شهرک صنعتی عطار نیشابور به زمین زده شد.

علی مبارکی امروز ۱۹ فروردین در حاشیه این مراسم، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این پروژه نه تنها به اشتغال‌زایی ۱۵۰۰ نفر به صورت مستقیم منجر می‌شود، بلکه حجم سرمایه‌گذاری قابل توجهی به ارزش ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان را نیز به همراه دارد.

وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی نیشابور و بحرانی بودن دشت این شهرستان، ضرورت حرکت به سمت کشت‌های گلخانه‌ای را به وضوح نشان می‌دهد، بیان کرد: تا امروز، فقط ۱۲ هکتار گلخانه در نیشابور به بهره‌برداری رسیده است و با راه‌اندازی این پروژه جدید، ظرفیت گلخانه‌های شهرستان به ۱۰ برابر افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: این افزایش ظرفیت نشان‌دهنده پتانسیل بالای این منطقه در توسعه کشاورزی گلخانه‌ای است و می‌تواند به تأمین نیازهای غذایی محلی و ملی کمک کند.

مبارکی با اشاره به اینکه گلخانه ۱۲۰ هکتاری به عنوان مگاپروژه و توسط یک سرمایه‌گذار انجام می‌شود، اظهار کرد: یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت تولید و بهره‌وری آب رفتن به سمت ایجاد گلخانه‌هاست.

وی گفت: در شرایطی که به سمت خشکسالی پیش می‌رویم و از سویی انواع بلایای طبیعی مانند تگرگ، سرمازدگی، سیلاب و ... تولید را تحت تأثیر قرار داده است، گلخانه‌ها بسیار می‌توانند در مدیریت تولید کمک کنند. در همین راستا، اولویت پرداخت تسهیلات در وزارت جهاد کشاورزی با گلخانه‌ها هستند ضمن اینکه روند صدور مجوز گلخانه‌ها بسیار تسریع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه گلخانه‌داران صیفی‌جات و تولیدکنندگان قارچ مقداری در فروش محصولات‌شان با ایراداتی مواجه‌اند، گفت: زنجیره تولید یک مجتمع گلخانه‌ای که تولید شاخه بریده دارد کامل شده است و ضمن صادرات گل‌های شاخه بریده گل فروشی را نیز ایجاد کرده‌اند.

اولویت پرداخت تسهیلات با گلخانه‌داران است

وی مشکلات گلخانه داران را نسبت به باقی تولیدکنندگان بسیار اندک دانست و افزود: اگر امسال تسهیلاتی به شهرستان تخصیص یابد تمام کسانی که جواز تأسیس گرفتند در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارند.

مبارکی با بیان اینکه کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اساسی تأمین غذا و رونق اقتصادی کشورها، همواره در حال تحول و پیشرفت است، گفت: در این راستا، گلخانه‌ها به عنوان یک راهکار مؤثر برای افزایش تولید، بهبود کیفیت محصولات و مدیریت منابع آب، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه گلخانه‌ها به عنوان یک راهکار مدرن، امکان کشت محصولات کشاورزی را در شرایط کنترل‌ شده فراهم می‌کنند، اظهار کرد: این فضاها با ایجاد محیطی مناسب برای رشد گیاهان می‌توانند به کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی مانند خشکسالی، سرمازدگی و بلایای طبیعی کمک کنند. به همین دلیل، وزارت جهاد کشاورزی به شدت روی توسعه گلخانه‌ها تأکید دارد و اولویت‌های خود را به سمت مدیریت تولید و بهره‌وری آب معطوف کرده است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با تأکید بر اینکه گلخانه‌ها می‌توانند به عنوان یک راهکار مؤثر در مقابله با چالش‌های اقلیمی و تأمین امنیت غذایی عمل کنند، گفت: توسعه گلخانه‌ها به افزایش کیفیت محصولات کشاورزی کمک می‌کند.

گلخانه‌ها می‌توانند به افزایش بهره‌وری در واحد سطح کمک کنند

وی افزود: در شرایط گلخانه‌ای، کشاورزان می‌توانند محصولات را در محیطی کنترل‌شده با دما، رطوبت و نور مناسب کشت کنند که این امر به بهبود کیفیت و افزایش عمر مفید محصولات منجر می‌شود. از این رو، محصولات گلخانه‌ای معمولاً دارای کیفیت بالاتری نسبت به محصولات کشت‌شده در فضای باز هستند.

مبارکی اظهار کرد: تسهیلات ویژه‌ای برای حمایت از سرمایه‌گذاران و گلخانه‌داران در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه روند صدور مجوز برای ایجاد گلخانه‌ها نیز تسریع شده تا سرمایه‌گذاران بتوانند سریع‌تر به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: سال گذشته علاوه بر ۱۲۰ هکتار گلخانه جدید، ۱۱ هکتار دیگر نیز در قالب دو مجتمع شخصی مجوز دریافت کرده‌اند، گرچه یکی از مجوزها در دهه مبارک فجر آماده کلنگ زنی بود، اما بنا به دلایلی انجام نشد و هفته دولت انجام می‌شود. همچنین پروژه دیگر در قالب بخش خصوصی دیگری در حال انجام است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: با توجه به اینکه گلخانه‌ها می‌توانند به افزایش بهره‌وری در واحد سطح کمک کنند، انتظار می‌رود که شهروندان به سمت کشت‌های گلخانه‌ای جذب شوند. این روش کشت نه تنها می‌تواند به تأمین نیازهای غذایی کمک کند، بلکه به بهبود کیفیت محصولات نیز منجر می‌شود.

وی افزود: اگر مشکلات گلخانه‌داران نسبت به سایر تولیدکنندگان کشاورزی به مراتب کمتر است. این نشان‌دهنده پتانسیل بالای این نوع کشت در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی کشاورزان است، به علاوه با توجه به اینکه گلخانه‌ها می‌توانند به کاهش مصرف آب کمک کنند، در شرایطی که منابع آبی در حال کاهش هستند، این نوع کشت به عنوان یک راهکار پایدار شناخته می‌شود.

مبارکی خاطرنشان کرد: گلخانه‌ها نه تنها به عنوان یک راهکار مؤثر برای افزایش تولید و مدیریت منابع آب محسوب می‌شوند، بلکه به عنوان یک ابزار کلیدی در مقابله با چالش‌های اقلیمی و تأمین امنیت غذایی نیز نقش بسزایی دارند.

این مراسم با حضور استاندار خراسان رضوی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، نمایندگان مردم نیشابور و شهرستان های اقماری در مجلس، مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ، معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور و سایر مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha