• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404011909194
  • خبرنگار : 71489

مقومی: خدمات جمعی باید برای مهندسین تعریف شود

مقومی: خدمات جمعی باید برای مهندسین تعریف شود

سرپرست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان کشور اظهار کرد: اگر ما مدافع امنیت و سلامت هستیم، مهندسین مدافع حقوق بهره‌برداران در جامعه هستند و به نیابت از حاکمیت برای حفظ سرمایه ملی تلاش می‌کنند.

به گزارش ایسنا، امین مقومی سرپرست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان کشور در جلسه روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان با بیان اینکه «جامعه مهندسی در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و عرصه‌های پیشرفت کشور نقش خود را در همه عرصه‌ها ایفا کرده است»، اظهار کرد: ایران رتبه دوم یا سوم از نظر فارغ‌التحصیل در حوزه مهندسی در دنیا را دارد که نشان از ظرفیت و سرمایه اجتماعی این حوزه است.

وی گفت: در دوره‌ای اعتماد عمومی به جامعه مهندسی آسیب دید و امیدواریم با اصلاحی که در قوانین شکل می‌گیرد، شاهد اعتلای این حوزه باشیم. الان حدود ۶۰۰ هزار مهندس داریم که حدود ۸۰ الی ۸۵ درصد آنها قشر جوان هستند که بخشی از آنها از بیمه یا مسکن برخورداری برخوردار نیستند؛ بااین حال به نحوی عمل شده است که این افراد توانسته‌اند با کمک جامعه مهندسی هم سازمان‌های نظام‌مهندسی را اداره کننده و هم بدون دریافت یک ریال کمک از دولت به اجرای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان کمک کنند.

سرپرست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: عملاً می‌شود گفت که اگر ما مدافع امنیت و سلامت هستیم، مهندسین مدافع حقوق بهره‌برداران در جامعه هستند و به نیابت از حاکمیت برای حفظ سرمایه ملی تلاش می‌کنند؛ ثمرات این موضوع را نیز مشاهده می‌کنیم که در زلزله‌های اخیر میزان تلفات به چه میزانی کاهش یافته است. سیاست‌های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه شهرسازی و حوادث غیرمترقبه مبنی بر ارتقای کارآمدی نظام نشان می‌دهد که این قانون، قانون خوبی است،  اما نیاز به اصلاح دارد. شاید ضعفی که در قانون و اجرای آن داریم مربوط به بخش‌هایی باشد که غیر از سازمان نظام‌مهندسی هستند.

مقومی عنوان کرد: سازمان‌های نظام‌مهندسی با هزینه مهندسان گردش مالی انجام می‌دهند؛ گرچه در بازه‌ای در شهرهای تهران و شهرهای بزرگ گردش مالی قابل توجهی در این خصوص وجود داشته است، اما این عدد قابل توجهی در مقایسه با بودجه نیست. کل گردش مالی درآمد عملیاتی سازمان‌های نظام‌مهندسی کل کشور ۲ همت است. البته ما با جداسازی و تمرکز در سازمان‌های نظام‌مهندسی موافق هستیم و در این زمینه نیز اقداماتی انجام شده است؛ این اقدامات برای شفافیت مبارزه با فساد نیاز به سامانه هوشمند و جامع دارد و با کمک دولت و مجموعه سازمان نظام‌مهندسی این اتفاق در حال رخ دادن است.

وی گفت: برای تحقق دفاع از حقوق بهره‌بردار باید از مهندسان صاحب صلاحیت استفاده شود. بخشی از بودجه برای آموزش نظارت و ترویج اهداف هزینه می‌شود و سال گذشته حدود شش میلیون نفر ساعت آموزش مهندسی را در کشور داشته‌ایم. همچنین تخلف مهندسین در کل جامعه مهندسی نیم درصد است. میانگین درآمد یک مهندس در سال گذشته کمتر از حداقل حقوق قانون کار است و این آمار مستند است؛ خدمات جمعی باید برای این جامعه تعریف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha