• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404012009731
  • خبرنگار : 50181

نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان دام زنده کرمانشاه:

خواستار از سرگیری صادرات دام زنده هستیم

خواستار از سرگیری صادرات دام زنده هستیم

ایسنا/کرمانشاه نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه، اردیبهشت و خرداد را زمان مناسب برای صادرات دام زنده سبک دانست و خواستار از سرگیری صادرات دام زنده شد.

ایرج نوری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ممنوعیت صادرات دام زنده با وجود ظرفیت‌های خوبی که برای صادرات دام زنده وجود دارد، گفت: در طول سال چند نوبت برای صادرات دام زنده زمان داریم که یک بازه زمانی در اردیبهشت و خرداد و زمان بازگشت دام استان از مناطق گرمسیر است که در این ایام با وفور دام مواجهیم.

وی با اشاره به ممنوعیت صادرات دام زنده در سنوات اخیر، اظهار کرد: آخرین بار در سال ۱۴۰۱ امکان صادرات دام زنده فراهم شد که در آن سال صادرات ۲۵۰ هزار راس دام سبک زنده از کرمانشاه را شاهد بودیم. 

نوری معتقد است، در حال حاضر نیز ظرفیت صادرات حداقل ۲۰۰ هزار راس دام سبک زنده از کرمانشاه وجود دارد.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت صادرات دام زنده‌ای که در استان کرمانشاه وجود دارد، اظهار کرد: بهانه ممنوعیت صادرات دام زنده افزایش قیمت گوشت در داخل کشور است، در حالی که بارها با آنالیز و کار کارشناسی اثبات کردیم که صادرات دام زنده تاثیر چندانی بر قیمت گوشت در داخل کشور ندارد.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: آنچه که در این سال‌ها قیمت دام را بالا برد، در درجه اول آزادسازی قیمت ارز برای خوراک دام سبک بود، بگونه‌ای که قیمت جو که اصلی‌ترین خوراک دام سبک محسوب می‌شود با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حدودا ۱۰ برابر افزایش یافت و دولت نیز هیچ حمایتی در این خصوص نکرد.

نوری با بیان اینکه تجربه نشان داده آزادسازی صادرات دام زنده حتی می‌تواند بر کاهش قیمت نیز اثرگذار باشد، تاکید کرد: وقتی صادرات آزاد باشد و تولیدکننده بتواند پول دام را به صورت نقد و در زمان کوتاه بگیرد، انگیزه بیشتری برای افزایش تولید خواهد داشت و در کنار آن با افزایش تولید هم قیمت‌ها کاهش می‌یابد و هم برای چندین هزار نفر اشتغالزایی صورت می‌گیرد.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر همین حالا نیز واردات گوشت قرمز انجام می‌شود و اگر نیاز باشد می‌توان واردات بیشتری از کشورهای مختلف از جمله پاکستان و ارمنستان صورت داد تا مشکلی نیز برای بازار داخلی رخ ندهد.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که آیا وقفه ایجاد شده در صادرات دام زنده سبک باعث از دست رفتن بازارها نشده نیز گفت: کیفیت دام زنده‌ای که از منطقه ما صادر می‌شود آنقدر بالاست که همواره تقاضا برای آن وجود دارد، زیرا دام سبک منطقه ما هم ظاهر خوبی دارد و هم به جهت آن که طبیعی چرا می‌کند، گوشت خوشمزه و ارگانیکی دارد، از همین رو همواره برای دام زنده ما متقاضی وجود دارد.

نوری کویت و قطر را عمده کشورهای واردکننده دام زنده از منطقه ما دانست و افزود: گاهی به عمان و امارات نیز صادرات دام زنده سبک داریم.

محدودیت داخلی جابجایی دام سبک غیرقانونی بوده و باید رفع شود

وی سپس به موضوع ممنوعیت جابجایی داخلی دام زنده هم در داخل استان کرمانشاه و هم به سمت استان‌های دیگر اشاره کرد و این کار را غیرقانونی و ناشی از تصمیم نادرست معاونت پیشین اقتصادی استانداری کرمانشاه دانست که صدمه جدی به صنعت دام استان وارد کرده و گفت: اکنون نیز با گذشت بیش از ۱.۵ سال این مشکل رفع نشده است.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با بیان اینکه از حدود ۱.۵ سال قبل به بهانه شیوع «تب برفکی» جابجایی دام زنده سبک در استان ممنوع اعلام شد، افزود: این در حالی بود که واقعا کانون‌های جدی از تب برفکی نداشتیم. به علاوه واکسیناسیون به صورت گسترده صورت گرفت و ۲۱ روز بعد از واکسیناسیون امکان جابجایی دام‌ها فراهم است، اما این ممنوعیت تاکنون برداشته نشده است.

نوری خاطرنشان کرد: چندین بار درخواست دادیم این ممنوعیت برطرف شود، زیرا دامداران با مشکلات جدی حتی برای انتقال دام به میدان دام و کشتارگاه‌های داخل استان مواجهند، اما متاسفانه ممنوعیت هنوز پابرجاست.

وی اظهار کرد: نتیجه این امر این است که افراد ناگزیر می‌شوند دام خود را به صورت غیرقانونی به استان‌های دیگر که آنجا محدودیت وجود ندارد منتقل کنند و به علاوه اکنون که فصل برگشت دام‌های کرمانشاه از مناطق گرمسیر خارج از استان است، دیگر این دام‌ها را به کرمانشاه نمی‌آورند.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه با بیان اینکه از دیرباز دام کرمانشاه به تهران، قم و شمال می‌رفته، گفت: خروج دام از استان تاثیری بر قیمت‌های داخلی ندارد، زیرا دامی که از استان خارج می‌شود عمدتا میش یا بز است که اصلا ذائقه مصرف آن در استان وجود ندارد.

 نوری افزود: گاهی گفته می‌شود این دام باید در داخل استان کشتار و سپس از استان خارج شود، در حالی که ظرفیت کشتار این دام‌ها در استان فراهم نیست.

وی عنوان کرد: گاهی هم گفته می‌شود این دام زنده اگر از استان خارج شود قاچاق خواهد شد، در حالی که دام زنده ما به سمت تهران، قم و شمال می‌رود که اصلا امکان قاچاق در این استان‌ها که مرزی نیستند، وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha