• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012009883
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی:

نوغانداری؛ صنعتی کهن و آینده‌دار در نیشابور است

نوغانداری؛ صنعتی کهن و آینده‌دار در نیشابور است

ایسنا/خراسان رضوی معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، با اشاره به اهمیت صنعت کهن نوغانداری در خطه خراسان بزرگ به خصوص این شهرستان، گفت: نوغانداری به عنوان یک شغل جانبی برای کشاورزان می‌تواند درآمد مناسبی را برای آن‌ها به ارمغان آورد.

علی مبارکی امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین، در اولین جلسه هماهنگی توسعه و حمایت صنعت نوغانداری، به یکی از چالش‌های مهم نوغانداری اشاره و اظهار کرد: تأمین درخت توت به عنوان خوراک اصلی کرم ابریشم، یکی از محدودیت‌های اساسی این صنعت است.

وی اظهار کرد: امسال موفق به توزیع ۲۱۵۰ اصله نهال توت بین متقاضیان این حرفه شده‌ایم؛ بدون شک این اقدام علاوه بر افزایش تولید در این صنعت می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان نیز منجر شود.

نوغانداری؛ صنعتی کهن و آینده‌دار در نیشابور است

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با تأکید بر نقش حمایتی دولت در این زمینه، اظهار کرد: دولت با ارائه یارانه به تخم نوغان، به حفظ و گسترش این صنعت کمک کرده است.

وی همچنین به اهمیت آموزش در نوغانداری اشاره کرد و گفت: امسال برنامه‌های خوبی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) طراحی کرده‌ایم که می‌تواند به ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های آن‌ها در این حوزه منجر شود.

مبارکی با اشاره به اینکه برنامه‌های آموزشی به عنوان یکی از ارکان مهم در توسعه نوغانداری به شمار می‌روند، افزود: آموزش صحیح می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا با استفاده از تکنیک‌های نوین، بهره‌وری خود را افزایش دهند و در نتیجه درآمد بیشتری کسب کنند.

وی همچنین از تأمین ۲۰۰ جعبه لارو کرم ابریشم یارانه‌دار خبر داد و گفت: این لاروها بین نوغانداران توزیع خواهد شد تا به افزایش تولید پیله ابریشم در شهرستان کمک کند، ضمن اینکه در صدد هستیم تا محصول تولیدکنندگان پیله ابریشم با اطمینان به فروش برسد و این موضوع می‌تواند به افزایش انگیزه کشاورزان برای ادامه فعالیت در این صنعت کمک کند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور همچنین بر اهمیت فرآوری پیله ابریشم تأکید کرد و گفت: فرآوری محصولات کشاورزی یکی از راه‌های افزایش ارزش افزوده و درآمدزایی بیشتر برای کشاورزان است؛ با فرآوری پیله ابریشم، می‌توان محصولات با کیفیت‌تری تولید و بازارهای جدیدی را برای فروش این محصولات ایجاد کرد.

وی با تأکید بر اینکه نوغانداری به عنوان یک صنعت کهن در شهرستان نیشابور، نیازمند حمایت‌های مستمر و برنامه‌ریزی دقیق است، افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود و تلاش‌های انجام شده، این صنعت می‌تواند به یک منبع درآمد پایدار برای کشاورزان تبدیل شود.

هر جعبه حاوی حدود ۲۶ هزار لارو کرم ابریشم است و از هر جعبه در شرایط مطلوب حدود ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم پیله تر تولید می‌شود؛ همچنین قیمت هر کیلو پیله تر در حال حاضر حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و پیله خشک در حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای هر کیلو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha