سرهنگ عزیزالله دستوار امروز چهارشنبه بیستم فروردین در نشست با جمعی از خبرنگاران ضمن قدردانی از تعامل رسانهها با پلیس، ابراز کرد: اطلاع رسانی و انعکاس اخبار از سوی رسانهها قطعاً در فرهنگ ترافیک مردم موثر است و امیدواریم با فزونی این تعامل و همکاری در سال ۱۴۰۴ شاهد ترافیک روانتر و کاهش حوادث ترافیکی در استان باشیم.
وی از مهمترین عوامل افزایش ترافیک در معابر به ویژه معابر هسته مرکزی شهر یزد را شکلگیری معابر کم عرض این شهر از سالهای بسیار قبل و در عین حال کمبود پارکینگ، استقبال نکردن شهروندان از حمل و نقل عمومی و از همه مهمتر دسترسی آسان شهروندان به مراکز مورد نظرشان از طریق وسیله نقلیه ذکر کرد.
دستوار در این باره افزود: البته معتقدیم رویکرد شهرسازی باید به سمت انسان محور شدن سوق یابد و دیگر رویکرد افزایش سرعت تردد در شهر با ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح و اقدامکات عمرانی این چنینی پاسخگو مدیریت شهر نیست.
وی با اشاره به نقش آفرینی ۳۲ دستگاه اجرایی در موضوع مدیریت ترافیک شهر، گفت: قطعاً تعامل همه این دستگاهها میتواند موجب کاهش ترافیک در معابر شهر شود و ناهماهنگی هر یک موجب ناکامی در تحقق این مهم خواهد بود.
رئیس پلیس راهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه ریزی شهرداری یزد برای یک طرفه کردن برخی از معابر به ویژه در هسته مرکزی شهر، گفت: پلیس راهور موافق ایجاد محدودیتهای ترافیکی مانند یک طرفه کردن برخی از معابر شهر است، ضمن این که علاوه بر ایجاد محدودیتهای ترافیکی، اقداماتی مانند استفاده از حمل و نقل عمومی و ایجاد معابر جدید در شهر نیز میتواند در تسهیل تردد و کاهش ترافیک شهر موثر واقع شود.
وی همچنین اعلام کرد: در نظر داریم برای کاهش ترافیک در معابر بافت تاریخی شهر نیز ضمن استفاده از دوربینهای هوشمند، تردد وسایل نقلیه غیرساکن در این منطقه از شهر را محدود و کنترل کنیم.
سرهنگ دستوار در ادامه سخنانش از کاهش ۹ درصدی فوتیهای حوادث ترافیکی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این آمار در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۲ نفر بوده ولی طی سال گذشته و بعد از چهار سال کاهشی شده و به ۱۲۰ فوتی کاسته شده است.
وی بیشترین کاهش در این شاخص را مربوط به شهرستانهای اردکان و میبد خواند و افزود: در شهرستانهای یزد، مهریز و ابرکوه بیشترین فوتیهای تصادفات را در سال گذشته داشتیم.
وی با بیان این که ۱۷ درصد فوتیهای تصادفات پارسال، زن و ۸۳ درصد مرد بودهاند، گفت: در تصادفات درون شهری به دلیل شدت پایینتر تصادف نسبت به تصادفات برون شهری، فوتیهای سر صحنه کمتر و در سال گذشته ۱۸ درصد را شامل شده است، ۹ درصد در هنگام انتقال به مراکز درمانی و متاسفانه ۷۲ درصد پس از انتقال به بیمارستان فوت کردهاند.
سرهنگ دستوار در مورد علت بالا بودن مرگ و میرهای تصادفات پس از انتقال به بیمارستان، اظهار کرد: شاید یکی از مهمترین علل آن وجود تنها یک بخش تخصصی تروما در استان واقع در بیمارستنان رهنمون یزد و فقدان چنین بخشی در مراکز درمانی شهرستانها بوده باشد.
وی در ادامه نیز از افزایش ۱۴ درصدی تصادفات جرحی درون شهری استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: در تصادفات خسارتی نیز با دو هزار و ۲۵۴ مورد کاهش تعداد تصادف، کاهش ۸ درصدی در سال گذشته را شاهد بودیم.
این مقام انتظامی بیشترین تصادفات سال گذشته استان در بخش درون شهری را مربوط به موتورسیکلت به میزان ۵۴ درصد و عابرین پیاده با فراوانی ۲۵ درصد ذکر و تصریح کرد: متاسفانه سن بیشترین متوفیان موتورسوار در تصادفات استان بین ۱۰ تا ۳۰ سال با فراوانی ۵۴ درصد بوده و همین موضوع اهتمام خانوادهها و همکاری بیشتر آموزش و پرورش برای فرهنگ سازی در بین دانش اموزان را میطلبد.
وی همچنین متذکر شد: در حوزه تصادف عابرین پیاده نیز عمدتاً سنین کمتر از ۱۰ سال و سنین بالای ۵۰ سال را در استان شاهدیم.
سرهنگ دستوار در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: متاسفانه ۱۲ درصد تصادفات دورن شهری مربوط به اتباع خارجی بوده و تاکنون پلیس نتوانسته راهکار خاصی را برای کنترل این کاربران ترافیکی بکار گیرد.
وی افزود: البته یکی از اقداماتی که توسط شورای تامین استان از سال گذشته در این رابطه اجرایی شده، توقیف رانندگان تبعه غیرمجاز و فاقد گواهینامه وسایل نقلیه و همچنین پیگیری فرهنگسازی مسائل ترافیکی در بین اتباع مجاز بوده است.
دستوار با بیان این که عامل انسانی مهمترین علت وقوع تصادفات درون شهری استان است، گفت: عدم رعایت حق تقدم به میزان ۴۰ درصد و سپس عدم توجه به جلو به میزان ۱۹ درصد مهمترین علل بروز این حوادث بوده است، ضمن این که در مرکز استان عمده وسایل نقلیه مقصر در این حوادث خودروهای سواری با فراوانی ۶۳ درصد و سپس موتورسواران به میزان ۲۶ درصد بودهاند.
رئیس پلیس راهور یزد گریزی نیز به طرح نوروزی پلیس زد و اظهار کرد: در این طرح که از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین برگزار شد، شاهد کاهش ۶۰ درصدی فوتیهای تصادفات دورن شهری در سطح استان بودیم به طوری که طی این مدت تنها دو فوتی براساس آمارهای سر صحنه حوادث داشتیم.
وی با بیان این که در تصادفات جرحی نیز کاهش سه درصدی و در تصادفات خسارتی کاهش هشت درصدی در استان رقم خورد، گفت: اقداماتی مانند تعمیر و فعال شدن مجددا ۱۹ دوربین ترافیکی غیرفعال در سطح استان، رفع نقاط حادثه خیز، برخورد ویژه با تخلفات حادثهساز به خصوص سرعت غیرمجاز و اجرای طرح نظارت نامحسوس در داخل شهر قطعاً در این کاهش موثر بوده است.
وی استفاده از دوربینهای نظارتی، خودروی مکانیزه ثبت تخلفات و مرکز مانیتورینگ ترافیک شهر را نیز در کاهش حوادث و تخلفات بسیار موثر دانست و افزود: امسال دو موتورسیکلت مکانیزه ثبت تخلفات اضافه خواهد شد و دوربینهای نظارتی بیشتری در شهر نصب خواهد شد.
وی همچنین از تداوم برخورد با موتورسیکلتهای اتباع و راکبین تخلفات حادثه ساز در شهر خبر داد و در این باره اعلام کرد: سال گذشته ۷۶۵ موتورسیکلت اتباع و ۷۳ خودروی با رانندگی اتباع در استان توقیف شد.
رئیس پلیس راهور یزد در پایان نیز از رایزنی برای استفاده از پهپاد جهت نظارت و ثبت تخلفات رانندگی در سطح شهر و راه اندازی اتوبوسی را برای ارائه آموزشهای ترافیکی به ویژه جهت دانش آموزان مدارس خبر داد و افزود: البته استفاده از همیاران پلیس را نیز دنبال خواهیم کرد و از بازرسین نامحسوس که از خود مردم و به صورت افتخاری فعالیت دارند نیز بهره خواهیم گرفت.
انتهای پیام
نظرات