• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۶
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404012010371
  • خبرنگار : 71661

پاسخ چین به آمریکا؛ چندین شرکت تحریم شدند

پاسخ چین به آمریکا؛ چندین شرکت تحریم شدند

دولت چین اعلام کرد که در واکنش به تشدید فشارهای اقتصادی از سوی آمریکا، مجموعا ۱۸ شرکت آمریکایی جدید را به فهرست تحریم‌ها و محدودیت‌های خود اضافه می‌کند.

به گزارش ایسنا، وزارت بازرگانی چین امروز (چهارشنبه) محدودیت‌هایی را علیه بیش از ۱۲ شرکت دفاعی آمریکایی اعمال کرد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه ۵۰ درصدی جدید بر واردات کالاهای چینی را اجرایی کرد.

بر اساس بیانیه‌های وزارت بازرگانی چین، پکن ۱۲ شرکت آمریکایی را به فهرست کنترل خود افزود؛ فهرستی که صادرات اقلام دارای کاربری دومنظوره (غیرنظامی و نظامی) را ممنوع می‌سازد. همچنین ۶ شرکت دیگر به فهرست «نهادهای غیرقابل اعتماد» اضافه شدند؛ فهرستی که به چین اجازه می‌دهد اقدامات تنبیهی علیه نهادهای خارجی اتخاذ کند.

چین همچنین اعلام کرد که تعرفه‌های خود بر کالاهای آمریکایی را ۵۰ درصد دیگر افزایش خواهد داد. این رقم به افزایش ۳۴ درصدی قبلی که قرار است از روز پنج‌شنبه اعمال شود، افزوده شده و مجموع تعرفه‌های اضافی بر واردات از آمریکا را به ۸۴ درصد می‌رساند.

این دور جدید از محدودیت‌های تجاری، که از روز پنج‌شنبه اجرایی می‌شود، عمدتاً شرکت‌های آمریکایی طرف قرارداد با وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و دیگر نهادهای فدرال را هدف قرار داده است. این اقدام در ادامه مجازات حدود ۶۰ شرکت آمریکایی است که پکن پیش‌تر به دلیل تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی ترامپ، آن‌ها را تحریم کرده بود.

در مورد فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد، پکن اعلام کرد که ۶ شرکت آمریکایی به دلیل فروش سلاح یا همکاری نظامی با تایوان به این فهرست اضافه شده‌اند و از هرگونه فعالیت وارداتی و صادراتی مرتبط با چین و نیز سرمایه‌گذاری در این کشور منع شده‌اند.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در سال‌های اخیر، این شش شرکت، از جمله Shield AI و شرکت Sierra Nevada، به‌شدت حاکمیت، امنیت و منافع توسعه چین را به خطر انداخته‌اند.»

شرکت Shield AI مستقر در کالیفرنیا در زمینه ساخت هواگردهای مجهز به هوش مصنوعی فعالیت دارد و تمرکز ویژه‌ای بر پهپادهای نظامی دارد. شرکت Sierra Nevada نیز، که پیمانکار دیرینه پنتاگون و ناسا است، سال گذشته برای تبدیل یک ناوگان جت‌های تجاری به هواپیماهای جاسوسی پیشرفته توسط ارتش آمریکا انتخاب شد.

اگرچه طبق بررسی رویترز از سوابق شرکتی، بسیاری از این شرکت‌ها فعالیت چندانی در چین ندارند، اما این محدودیت‌ها می‌توانند زنجیره تأمین آن‌ها را مختل کنند.

برای مثال، شرکت آمریکایی Skydio که در حوزه تولید پهپاد فعالیت می‌کند، پس از آن‌که در اکتبر گذشته به‌دلیل فروش تسلیحات به تایوان از سوی چین تحریم شد، به‌سرعت با قطع عرضه باتری مواجه شد.

با این‌حال، هم‌زمان با واکنش تلافی‌جویانه پکن به تعرفه‌های ترامپ و هدف قرار دادن واردات و شرکت‌های آمریکایی، دولت چین در پیام‌های عمومی خود تلاش کرده تا به شرکت‌های خارجی فعال در چین یا متقاضی سرمایه‌گذاری در این کشور، اطمینان خاطر بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha