مریم پورسرتیپ، شامگاه چهارشنبه بیستم فروردین در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و خانواده، جوانی جمعیت را از ارکان توسعه کشور عنوان کرد و با بیان اینکه متاسفانه در دهههای اخیر با کاهش جمعیت مواجه شدهایم و جمعیت فعال رو به پیری میرود، بیان کرد: این موضوع یک تهدید برای آینده کشور محسوب میشود و ضرورت دارد همه دستگاهها به این مهم توجه ویژه و همکاری همهجانبه در این راستا داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت جمعیت جوان در توسعه پایدار، گفت: شرایط هر کشور در عرصه جهانی ابتدا از منظر جمعیتی سنجیده میشود که امروز کاهش نرخ زاد و ولد چالشی است که در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه تاثیرگذار است و این نقیصه سبب میشود در آینده با کمبود نیروی متخصص در حوزههای پزشکی، علمی و صنعتی مواجه شویم.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار خرمآباد، تغییر سبک زندگی و ضعف فرهنگسازی را عامل اصلی کاهش تمایل به فرزندآوری دانست و بیان کرد: اگر مسئله صرفاً اقتصادی بود، خانوادههای مرفه نیز با کاهش فرزند مواجه نمیشدند؛ بنا بر این مشکل اصلی، تغییر نگرشهاست که نیازمند اقدامات فرهنگی و رسانهای هدفمند است.
پورسرتیپ از تشکیل چهار کمیته تخصصی شامل «تسهیل ازدواج»، «فرزندآوری و پیشگیری از سقط جنین»، «اطلاعرسانی» و «نظارت» خبر داد و تصریح کرد: در این راستا دستگاهها موظفند با ارائه تسهیلات اشتغال، حمایت از مادران شاغل و ایجاد امکانات نگهداری از کودکان در محل کار، بسترهای لازم را فراهم کنند.
وی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری درباره پرهیز از یأسآفرینی، از رسانهها و نهادهای فرهنگی خواست تا با تولید محتواهای اثربخش، ارزش خانوادهی پرجمعیت را نهادینه کنند.
معاون فرماندار مرکز لرستان توضیح داد: موفقیت در کارهای فرهنگی زمانی محقق خواهد شد که همه دستگاهها، بانکها، نهادهای حمایتی، سازمانهای مردمنهاد، رسانه، صداوسیما و ... همگی پای کار باشند و با خرد جمعی پویشهای فرهنگی را پیگیری کرده تا شاهد اثرگذاری آن باشیم.
انتهای پیام
نظرات