به گزارش ایسنا، «پییر کراهنبول» مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC)، امروز پنجشنبه گفت که برخی کشورهای اروپایی برای تسلیح مجدد، بودجه کمکهای بشردوستانه را کاهش دادهاند.
کراهنبول به روزنامه سوئیسی-فرانسوی (Le Temps) گفت: «ایالات متحده تنها کشوری نیست که تصمیم به کاهش بودجه گرفته است. چندین کشور اروپایی نیز همین کار را انجام میدهند و میگویند که باید به مسائل دفاع ملی و تسلیح مجدد اولویت دهند، و در نتیجه حمایت خود از فعالیتهای بشردوستانه را کاهش دادهاند.»
رئیس صلیب سرخ افزود که به دلیل افزایش تعداد درگیریها و کنارهگیری برخی از اهداکنندگان، فعالیتهای بشردوستانه در وضعیت بحرانی قرار دارند.
در ۱۹ مارس، کمیسیون اروپا راهبرد دفاعی جدیدی به نام «تسلیح مجدد اروپا» (ReArm Europe) ارائه کرد که استفاده از حدود ۸۰۰ میلیارد یورو (۸۸۳ میلیارد دلار) طی چهار سال آینده را برای تقویت دفاع اتحادیه اروپا و ارسال تسلیحات به اوکراین در نظر گرفته است.
نام این راهبرد به دلیل اعتراض برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بعداً به «آمادگی ۲۰۳۰» تغییر یافت که لحنی کمتر تهاجمی دارد.
بخش عمده بودجه طرح «آمادگی ۲۰۳۰» قرار است از بودجه کشورهای اروپایی تأمین شود (حدود ۶۵۰ میلیارد یورو) و ۱۵۰ میلیارد یورو دیگر نیز از طریق وام تأمین خواهد شد. کمیسیون اروپا امتیازاتی بودجهای برای کشورهای اتحادیه در نظر خواهد گرفت، و همچنین بودجههایی که پیشتر برای توسعه منطقهای در نظر گرفته شده بود را به سمت هزینههای نظامی هدایت خواهد کرد.
طرح «آمادگی ۲۰۳۰» افزایش ۱.۵ درصدی بودجه نظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نسبت به تولید ناخالص داخلی آنها را پیشبینی میکند.
در سالهای اخیر، روسیه از فعالیتهای بیسابقه ناتو در نزدیکی مرزهای غربی خود خبر داده است. این ائتلاف به بهانه مهار تهدید ادعایی روسیه، اقدامات خود را گسترش میدهد. مسکو بارها نگرانی خود را نسبت به افزایش نیروهای ناتو در اروپا اعلام کرده است.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که مسکو همچنان برای گفتوگو با ناتو آمادگی دارد، اما به شرطی که این گفتوگو بر پایه برابری باشد و غرب مسیر نظامیسازی قاره سبز را کنار بگذارد.
انتهای پیام
نظرات