• جمعه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404012211033
  • خبرنگار : 71661

رویترز: اروپا از مذاکرات عمان کنار گذاشته شده است

رویترز: اروپا از مذاکرات عمان کنار گذاشته شده است

دیپلمات‌های اروپایی فاش کردند که آمریکا بدون اطلاع و هماهنگی با اروپا، مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران را در عمان آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، سه دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که تصمیم واشنگتن برای مذاکره با ایران در عمان بدون هماهنگی با متحدان اروپایی انجام شده و «این امر موجب کاهش اهرم فشار آمریکا شده است.»

این منابع می‌گویند که ایالات متحده پیش از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در روز سه‌شنبه از مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران خبر دهد، هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی یا هماهنگی‌ای با طرف‌های اروپایی انجام نداده است.

«بلِیز میشتال»، معاون اندیشکده صهیونیستی «بنیاد یهودی امور امنیت ملی آمریکا» در این‌باره گفته است: «آمریکا برای موفقیت در این مذاکرات، نیاز به یک راهبرد هماهنگ با متحدان اروپایی خود دارد. این هماهنگی برای اعمال حداکثر فشار و شانس موفقیت دیپلماتیک حیاتی است.»

ترامپ که از ماه فوریه کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران را از سر گرفته، روز چهارشنبه بار دیگر تهدید کرد در صورت تداوم پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، از نیروی نظامی استفاده خواهد کرد و در این راه از رژیم اشغالگر کمک خواهد گرفت.

کشورهای غربی ادعا دارند که ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است، ادعایی که تهران بارها آن را با صراحت رد کرده است. تهدید به بازگرداندن تحریم‌ها با هدف فشار بر ایران برای امتیازدهی صورت گرفته، اما دیپلمات‌ها گفته‌اند هنوز هیچ گفت‌وگوی دقیقی درباره راهبرد کلی با طرف آمریکایی انجام نشده است.

به‌دلیل خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، واشنگتن نمی‌تواند از سازوکار «ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌ها در شورای امنیت استفاده کند. بنابراین تنها طرف‌هایی که امکان فعال‌سازی این مکانیسم را دارند، سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه هستند.

یکی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی در این باره گفت: «تروئیکای اروپایی دیگر به آمریکا اعتماد ندارد، زیرا بدون مشورت با آن‌ها، دست به ابتکار عمل زده است.»

آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد؛ توافقی که با مشارکت روسیه، چین و کشورهای اروپایی، تحریم‌های ایران را لغو می‌کرد. با وجود پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای خود تحت این قرارداد، ترامپ به‌صورت یک‌طرفه از آن خارج شد.

به گزارش رویترز، مقامات اروپایی از کنار گذاشته شدن از مذاکرات اخیر هسته‌ای میان ایالات متحده و ایران ابراز نارضایتی کرده‌اند؛ رویکردی که به گفته آنان، یادآور سیاست‌های یک‌جانبه ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری اوست. آن‌ها می‌گویند که حتی در حاشیه نشست اخیر وزرای خارجه ناتو، ترتیب دادن جلسه‌ای با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران برای آن‌ها بسیار دشوار بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۲ ۱۲:۳۹

دیگه کسی برای شمااروپایی جماعت بیشرف تره خرد نمیکنه.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۵۱

این اروپایی های جاه طلب و قدرت طلب ،برتری طلب ،متکبر،و بی رحم و خودخواه و استثمار گر و ضعیف کش از دو جنگ جهانی رو که به پا کردن و این همه کشته شدن و.. عبرت نگرفتن .تمام شرارت حال حاضر دنیا چه در اکراین چه در لبنان و غزه و ایران از گور همین هاست