• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404012311556
  • خبرنگار : 90057

یگان گولانی، مسئول کشتار امدادگران در غزه

یگان گولانی، مسئول کشتار امدادگران در غزه

گاردین نوشت: یگان «گولانی» ارتش اسرائیل مسئول کشتار ۱۵ امدادگر فلسطینی در نوار غزه در ماه گذشته بوده است.

به گزارش ایسنا، ارتش صهیونیستی تأیید کرده است که نیروهای گولانی، یکی از پنج تیپ پیاده ارتش، در ۲۳ مارس به روی دو کاروان آمبولانس در رفح آتش گشودند و یک گور دسته جمعی برای پوشاندن اجساد کشته شدگان حفر کردند تا اینکه شش روز بعد اجساد توسط تیم سازمان ملل پیدا شد.

 اجساد نبش قبر شده و نتایج تازه منتشر شده نشان می‌دهد که چندین نفر از کشته شدگان دارای جراحات گلوله از فاصله نزدیک در ناحیه سر و قفسه سینه با دست یا پاهای بسته بوده‌اند. 

یک منبع ارشد اطلاعاتی نظامی با اطلاع از استقرارهای اخیر ارتش صهیونیستی در جنوب غزه به گاردین گفت که عوامل میدانی واحد ۵۰۴، یک واحد اطلاعات نظامی با شهرت به ظلم و رفتارهای بی‌ملاحظه، از جمله شکنجه، نیز در این حمله حضور داشتند. 

در حمله رفح، نیروهای گولانی تحت فرماندهی تیپ ۱۴ زرهی ذخیره مشارکت داشتند. تیپ ۱۴ بخشی از یک لشکر به رهبری سرتیپ یهودا واخ است که افسران سابق می‌گویند یک «منطقه کشتار» در جایی دیگر در نوار غزه به پا کرده که منجر به کشتار خودسرانه غیرنظامیان فلسطینی شده است. سربازان همچنین ادعا کردند که «عدم انضباط عملیاتی» واخ، جان سربازان را به خطر انداخته است. 

بر اساس تحقیقات روزنامه اسرائیلی هاآرتص، واخ همچنین به سربازان گفته است که «هیچ بی گناهی در غزه وجود ندارد». 

در ویدئویی از نیروهای گولانی قبل از اعزام مجدد به غزه در اوایل این ماه، که توسط کانال ۱۴ اسرائیل پخش شد، به نظر می‌رسد که یک فرمانده گردان از سیاست آتش باز حمایت می‌کند و به سربازان می‌گوید: «هر کس با آن روبرو شوید، دشمن است. شما هر کسی را شناسایی کردید، بکشد.»

سربازان گولانی قبلاً به جنایات جنگی در درگیری متهم شده بودند، از جمله کشتن غیرنظامیان، رفتار تحقیرآمیز با اجساد، تخریب بی مورد زیرساخت‌های غیرنظامی و تحریک به نسل کشی.

بسیاری از اتهامات علیه سربازان گولانی از عکس‌ها و فیلم‌های رسانه‌های اجتماعی که توسط خود سربازان در فضای مجازی منتشر شده و در پرونده‌های قانونی توسط بنیاد «هند رجب»، یک موسسه غیرانتفاعی که هدف آن مسئول دانستن پرسنل نظامی اسرائیل برای جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در غزه است، جمع‌آوری شده است. 

مقامات صهیونیست می‌گویند که دو بنیانگذار این سازمان مستقر در بلژیک دارای سابقه دیدگاه‌های افراطی هستند. حضور یگان ۵۰۴ نیز با حساب تنها بازمانده قتل عام، داوطلب هلال احمر «منظر عابد»، و عکس‌ها و فیلم رسمی از عملیات اخیر ارتش اسرائیل در رفح تأیید شد. این واحد هزاران بازجویی از اسیران غزه را در طول جنگ انجام داده است و تفاوت آن با دیگر تجهیزات اطلاعاتی نظامی اسرائیل در این است که نیروهای آن سربازان رزمی هستند که در سطح گردان عمل می‌کنند و به زبان عربی روان صحبت می‌کنند.

بیش از ۱۸ ماه جنگ، نیروهای صهیونیست صدها کارمند پزشکی و کارکنان آژانس‌های امدادی و سازمانهای سازمان ملل را در غزه کشته‌اند. در آوریل سال گذشته، هفت نفر از اعضای سازمان خیریه آشپزخانه جهانی در حمله مداوم اسرائیل به خودروهای مشخص شده آنها کشته شدند. سازمان‌های حقوق بشر مدت‌هاست که ارتش اسرائیل را به معافیت از مجازات متهم کرده‌اند، زیرا تعداد کمی از سربازان تاکنون با عدالت روبرو شده‌اند. 

بر اساس آخرین گزارش سالانه حقوق بشر وزارت امور خارجه ایالات متحده، در سال ۲۰۲۳، کمتر از یک درصد از شکایات ارائه شده علیه اقدامات نظامیان اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به محکومیت ختم شده است. جمعیت هلال احمر فلسطین خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره این حادثه شده، حادثه‌ای که مرگبارترین حادثه برای اعضای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از زمان کشته شدن شش کارگر در سال ۲۰۱۷ در کمین داعش در افغانستان بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha