فرهاد بختیاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه این تغییر براساس بند «الف» ذیل ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و تبصره ۴ ذیل بند «پ» ماده ۱ قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی کشور انجام شده، اظهار کرد: تعیین تعرفه و الگوی مصرف آب، از اختیارات شرکتهای آب و فاضلاب خارج بوده و طبق قوانین بالادستی مانند برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی کشور و همچنین مصوبات هیئت محترم وزیران، تنظیم و اجرا میشود و هیچ تعرفهای بهصورت مستقل از سوی استان ابلاغ یا اجرا نخواهد شد.
بختیاریفر با بیان اینکه این تغییرالگوی مصرف آب مطابق با سرانه مصرف آب در استان و شرایط اقلیمی منطقه، بر اساس ابلاغ وزارت نیرو انجام شده و در سطح کل کشور نیز روندی مشابه در جریان است، تصریح کرد: از تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۴، صورتحساب آب مشترکینی که میانگین مصرف آب آنها در ۳۰ روز، حداکثر تا ۱۲ مترمکعب است، مشمول نرخ یارانهای آببها میشوند.
وی با بیان اینکه این تغییر به معنای دریافت آببهای آزاد یا اعمال جریمه نیست بلکه فقط، نحوه محاسبه نرخها تغییر میکند، ادامه داد: محاسبه دقیق آببها بر اساس فرمولهای ابلاغی وزارت نیرو توسط کارشناسان واحد مشترکین و به صورت یکپارچه در سطح کشور، انجام میشود و به دلیل تفاوت ضرایب تبعیض قیمت در شهرهای مختلف استان، امکان اعلام رقم ثابت برای همه مشترکین وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: در راستای مدیریت مصرف آب و تشویق به استفاده بهینه از منابع محدود، الگوی مصرف مجاز خانوار کاهش یافته و به تبع آن، نحوه محاسبه آببها نیز تغییر کرده است. هدف از این سیاست، اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از هدررفت آب و نه افزایش فشار مالی بر مشترکین است.
بهگزارش ایسنا، با توجه به تداوم خشکسالی، کاهش قابل توجه بارندگیها و فشار مضاعف بر منابع آبی کشور، مسئولان حوزه آب و فاضلاب بار دیگر نسبت به اهمیت مدیریت مصرف و اصلاح الگوهای نادرست استفاده از آب هشدار دادهاند. استان همدان نیز که در سالهای اخیر با تنشهای آبی مواجه بوده، از این قاعده مستثنا نیست و با توجه به سیاستهای جدید وزارت نیرو، از ابتدای سال ۱۴۰۴، الگوی مصرف مجاز آب خانگی در مناطق شهری این استان کاهش پیدا کرده و همه شهروندان باید آن را جدی بگیرند.
کاهش الگوی مصرف از ۱۵ به ۱۲ مترمکعب در ماه به معنای آن است که خانوادهها برای برخورداری از نرخ یارانهای، باید بیش از گذشته در مصرف آب صرفهجویی کنند. در غیر این صورت، صورتحساب ماهانه آنها با نرخهای متفاوت و غیر یارانهای محاسبه میشود.
شرکت آب و فاضلاب استان همدان تأکید کرده است که این تصمیم به هیچوجه به معنای افزایش تعرفهها یا جریمه نیست، اما نحوه محاسبه نرخها تغییر پیدا میکند بنابراین شهروندان باید با دقت و حساسیت بیشتری مصرف روزانه خود را کنترل کرده و از هدررفت منابع آبی جلوگیری کنند.
مدیریت هوشمندانه مصرف آب نهتنها در کاهش هزینهها مؤثر است، بلکه نقشی تعیینکننده در حفظ منابع محدود آبی برای نسلهای آینده دارد.
انتهای پیام
نظرات