سرهنگ حسینرضا رشیدی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: آمار سالانه جانباختگان در حوادث رانندگی بهویژه در ایام تعطیلات، یکی از تامل برانگیزترین و ناراحتکننده ترین آمارهایی است که همه ساله در کشور منتشر میشود.
وی افزود: این آمار، شامل جزئیات مختلفی از جمله علل تصادفات است که موارد نامآشنایی چون سرعت، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو، انحرافبهچپ و مواردی دیگر ازایندست در آن به چشم میخورد و این موارد در کنار وضعیت جاده و ایمنی خودرو، شرایط جوی و.... شاخصهای مربوط به این علل تصادفات در کشور را تشکیل میدهد.
رشیدی بیان کرد: نزدیک به ۹۰۰ فوتی و حدود ۲۰ هزار مجروح در تصادفات رانندگی ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴، علت تأمل برانگیز بودن آمار سوانح جادهای کشور است، آماری که بیشتر شبیه به تعداد جانباختگان یک جنگ تمامعیار است تا تعطیلات نوروزی که قرار بوده در آن هموطنان خاطرات خوبی را با خانواده خود رقم بزنند.
وی عنوان کرد: در این آمار دلخراش عامل انسانی از مهمترین علل مورد مشاهده است که بارهاوبارها در اینخصوص صحبت شده یا پویشهای مختلفی در باب این موضوع به اجرا گذاشته که در سال جاری تحت عنوان "نه به تصادفات" به طور گستردهای در کشور به اجرا در آمد.
معاون هماهنگکننده فرمانده انتظامی استان کردستان گفت: مواردی چون پرهیز از سرعت، سبقت غیرمجاز، رانندگی با سعهصدر یا توقف در طول مسیر برای استراحت و تجدید قوا و بسیارب از موارد دیگر همچون تابلوهایی که در طول مسیر بهمنظور هشدار به رانندگان برای رعایت قوانین رانندگی نصب شده همگی باهدف کاهش تأثیر عامل انسانی در تصادف برنامهریزی و اجرا میشود و به حدی این اقدامات گسترده و فراگیر است که به جرات میتوان گفت هیچ راننده یا فردی نمیتواند این ادعا را داشته باشد که از آگاهی لازم دراینخصوص برخوردار نبوده است.
رشیدی گفت: آگاهی لازم در خصوص رانندگی و خطرات ناشی از عدم توجه به هشدارهای پلیسی در حوزه عامل انسانی تنها از یک منزله قابلبحث است، اینکه فرد به خطر انداختن جان خود، خانواده یا دیگران هموطنان را انتخاب کرده است و اکنون این آسیب و یا فقدان تأسف بار نتیجه آن انتخاب بوده، نه عدم آگاهب که نهایتاً نتیجه آن پشیمانی و ندامت است. نکته جالب در تصادفات جادهای که شاید توجه لازم به آن نشده باشد، آمار نقطهای یا محل وقوع سوانح جادهای است که نشان میدهد بخش قابلتوجهی از این تصادفات در حوالی ۲۰ الی ۳۰ کیلومتری شهرهایی رخداده که مقصد مسافران بوده، یعنی دقیقاً نقطهای که رانندگان از توقف برای استراحت پرهیز کرده و سعی کردهاند حتی با افزایش سرعت خود را مقصد رسانده و در آنجا استراحت کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه این اقدام راننده و خودداری او برای استراحت یا تلاش نابجا و خطرساز او برای رسیدن سریعتر به مقصد، غالباً با نتیجه تلخ و جبرانناپذیر یعنی "خوابآلودگی"، "تصادف" و نهایتاً آسیبهای جدب یا مرگ همراه بوده است، اتفاق تلخی که میتوانست با یک توقف و استراحت مختصر از آن جلوگیری کرد.واحد گشت پلیسراه با اعلام برخورد یک دستگاه خودرو سواری سمند با گارد ریل به محل حادثه اعزام شده بود، این حادثه ۴ کشته و یک مجروح داشت و تنها بازمانده این تصادف مرگبار راننده خودرو یعنی پدر خانواده بود.
وضع عمومی راننده مطلوب بود اما بسیار متأثر از این حادثه، مرتب با خود زمزمه میکرد که ایکاش برای استراحت توقف کرده بودم، کاش برای رسیدن به مقصد عجله نمیکردم و مدام در حال سرزنش خود بود.علت حادثه خوابآلودگی راننده بود که موجب عدم کنترل خودرو و نهایتاً انحراف از جاده با سرعت بالا و برخورد با گاردریل شده بود.
این حادثه در ۲۰ کیلومتری مقصد موردنظر راننده رخداده و متأسفانه همسر و ۳ فرزند راننده در این حادثه جان خود را از دست دادند، موضوعی که شاید با یک توقف کوتاه و استراحت میتوانست جور دیگری رقم بخورد.
نظرات