دکتر مهین یاهوئیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بهداشت دهان و دندان یکی از ارکان اصلی سلامت عمومی افراد است که تاثیر مستقیمی بر تغذیه، رشد، تکامل گفتار و کیفیت زندگی دارد.
وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان از شایعترین بیماریهای غیرواگیر در کودکان و بزرگسالان است که در صورت عدم پیشگیری و درمان بهموقع، منجر به درد، عفونت، افت عملکرد تحصیلی یا شغلی و در نهایت کاهش کیفیت زندگی میشود، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات پیشگیرانهای همچون وارنیش فلورایدتراپی و آموزش مسواک زدن، نقش بسزایی در کاهش بروز پوسیدگیهای دندانی، به ویژه در کودکان دارد.
وی افزود: توجه ویژه به مادران باردار و شیرده در این حوزه نه تنها به سلامت آنها کمک میکند، بلکه موجب ارتقای سلامت دهان و دندان نسل آینده خواهد شد.
یاهوئیان با تأکید بر اهمیت دسترسی عادلانه به خدمات دندانپزشکی، ادامه داد: در همین راستا سال گذشته اردوهای جهادی متعددی سال گذشته برگزار شد و جمعیت هدف از این خدمات بهرهمند شدند.
ارائه بیش از ۱۱۶ هزار خدمت دندانپزشکی در مراکز خدمات جامع سلامت
دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز از ارائه ۱۱۶ هزار و ۴۸۳ خدمت درمانی دندانپزشکی در مراکز خدمات جامع سلامت استان در سال گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد، ۴۷ هزار و ۶۳۲ خدمت به گروههای هدف شامل کودکان زیر ۱۴ سال، مادران باردار و مادران شیرده اختصاص داشته است.
وی با بیان اینکه ۲۰۶ هزار و ۳۸۸ مورد مراقبت دندانی برای گروههای هدف انجام شده است، افزود: در قالب طرح وارنیش فلورایدتراپی نیز ۱۸۸ هزار و ۱۳۵ دانشآموز تحت پوشش قرار گرفتند.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه، برای ارتقای بهداشت دهان و دندان در کودکان خردسال ۲۳ هزار و ۸۵۵ عدد مسواک انگشتی در گروه سنی زیر دو سال توزیع شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۶ مرکز دندانپزشکی شهری، شهری - روستایی و روستایی در استان خراسان شمالی تجهیز شدهاند که ۲۸ دندانپزشک در این مراکز مشغول خدمترسانی به مردم هستند.
انتهای پیام
نظرات