• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404012412269
  • منبع : نمایندگی مازندران

/یادداشت/

وحدت درونی، توان مقاومت در برابر بازی‌های سیاسی رقیبان جهانی را افزایش می‌دهد

وحدت درونی، توان مقاومت در برابر بازی‌های سیاسی رقیبان جهانی را افزایش می‌دهد

ایسنا/مازندران فرماندار ساری اظهار داشت: مذاکره‌ای که با حمایت همه جانبه جریانات داخلی همراه باشد، تیم مذاکره کننده از پشتوانه‌ای قوی‌تر، زبان مطمئن‌تر و فضای مانور بیشتری برخوردار خواهد بود. این وحدت درونی، توان مقاومت در برابر فشارهای خارجی و بازی‌های سیاسی رقیبان منطقه‌ای و جهانی را افزایش می‌دهد.

«محمدعلی نوبخت» فرماندار ساری در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد، آورده است: ایران عزیزمان در یکی از حساس‌ترین مقاطع دیپلماتیک خود قرار دارد. در این مقطع، چیزی که بیش از هر سلاح یا سند سیاسی قدرت می‌آفریند، «همبستگی ملی و همشنوی جریانات سیاسی» است. در بزنگاه هایی که سرنوشت یک ملت رقم می‌خورد، دیگر رقابت‌های جناحی و مجادلات لفظی نمی‌تواند جایگزین عقلانیت ملی شود. امروز که ایران اسلامی در مسیر حساس و پیچیده‌ای از تعاملات بین المللی قرار دارد چیزی فراتر از ابزار سیاسی نیاز است: «همبستگی ملی، درک متقابل سیاسی و صدای واحد در سیاست خارجی».

اینکه جریانات مختلف سیاسی کشور با رویکردهای متفاوت فکری، در میدان منافع ملی کنار یکدیگر قرار گیرند و نه روبروی هم نشانه بلوغ سیاسی و اجتماعی ما است. رقابت درونی اگر با احترام به اصول ملی و اخلاق سیاسی همراه باشد، موتور محرک پیشرفت است؛ اما در شرایط حساس «هم‌افزایی، هم‌گرایی و همشنوی سیاسی» باید جایگزین «تخریب سیاسی» شود.

سیاست خارجی عقل محور، برخاسته از ملتی محترم و با کرامت، همدل و هماهنگ است که می‌تواند در جهان پرتلاطم امروز راهی به سوی امنیت، توسعه و عزت پایدار باشد. این مسیر از «گفتگو با جهان» آغاز می شود اما از «گفتگو با مردم»، شنیدن خواسته‌های آنها و احترام به خردجمعی می‌گذرد.

افکار عمومی قوی و منسجم، حتی دشمنان یک کشور را وادار به محاسبه دقیق‌تر و احتیاط بیشتر می‌کند. در مذاکره‌ای که با حمایت همه جانبه جریانات داخلی همراه باشد، تیم مذاکره کننده از پشتوانه‌ای قوی‌تر، زبان مطمئن‌تر و فضای مانور بیشتری برخوردار خواهد بود. این وحدت درونی، توان مقاومت در برابر فشارهای خارجی و بازی‌های سیاسی رقیبان منطقه‌ای و جهانی را افزایش می‌دهد.

سیاست خارجی، «ویترین وحدت یا واگرایی داخلی» یک کشور است؛ تفرقه در درون، تضعیف در بیرون را به دنبال دارد.

راهکارهایی برای همشنوی سیاسی در شرایط فعلی:

۱- تشکیل حلقه‌های مشورتی بین جناح‌ها با تمرکز بر سیاست خارجی و منافع ملی

۲- تقویت گفتگوی درون نخبگانی به جای منازعات رسانه‌ای و جناحی

۳- ایجاد سازوکارهای رسمی برای بازتاب نگرانی‌ها، دیدگاه‌ها و پیشنهادات جناح‌های مختلف به دولت و دستگاه دیپلماسی

۴- حمایت رسانه‌ها از ادبیات گفتگویی، نه تقابلی

امروز بیش از هر زمان دیگر، ایران به یک صدای قدرتمند، متعادل، محترم و ملی نیاز دارد. دیپلماسی نیرومند، بدون پشتوانه همبستگی داخلی، صدایی لرزان خواهد بود. ما می‌توانیم به جهان نشان دهیم که ملت ایران حتی با تنوع دیدگاه‌ها در برابر مسائل ملی یکدل و یکصدا است. اگر امروز نوبت «هم صدایی و همشنوی» است فردا نوبت «هم‌بختی و افتخار ملی» خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha