رضا طوسی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نحوه جمعآوری و توزیع کمکهای مردمی در استان، اظهار کرد: کمکهای مردمی غالباً توسط معتمدین و مراکز نیکوکاری جمعآوری میشود. این مراکز، نیازمندان محل خود را شناسایی و کمکها را توزیع میکنند و گزارش جمعبندی را در سامانه راه نیکان ثبت میکنند.
وی عنوان کرد: این سامانه، اطلاعات مربوط به میزان کمکهای نقدی و کالایی و نوع خدمات ارائه شده به خانوادهها را در اختیار مراکز نیکوکاری قرار میدهد.
طوسی ادامه داد: نظارت بر این فرایند توسط حوزه دفتر مقام معظم رهبری و سایر دستگاههای نظارتی و همچنین مردم و خیرین استان انجام میشود. اگرچه دسترسی به سامانه راه نیکان برای عموم مردم با توجه به شرایط کد و پسورد امکان پذیر نیست، اما هر فردی که درخواست کند، میتواند از اطلاعات آن بهرهمند شود.
مدیرکل کمیته امداد کردستان در خصوص نحوه هزینه کرد این کمک ها بیان کرد: این هزینهها بستگی به مناسبتهای مختلف در طول سال دارد، برای مثال در آستانه سال تحصیلی، لوازمالتحریر و پوشاک مورد نیاز دانشآموزان تأمین میشود. در اسفند جشن نیکوکاری برای تأمین معیشت و پوشاک خانوادهها برگزار میشود و در ماه مبارک رمضان، برنامههایی مانند افطاری، تهیه بستههای معیشتی، اکرام ایتام و جمعآوری زکات فطریه اجرا میشود.
وی با اشاره به رشد ۴۰ درصدی کمکهای مردمی در سال گذشته، از مردم کردستان تقدیر و تشکر کرد و افزود: در سال گذشته، حدود ۱۸ میلیارد تومان در جشن نیکوکاری و ۳۷ میلیارد تومان در برنامههای ماه مبارک رمضان جمعآوری شد.
طوسی ادامه داد: این کمکها با اولویتبندی، بین خانوادههای تحت پوشش، بهویژه زنان سرپرست خانوار و خانوادههای دارای بیماران صعبالعلاج، توزیع شد.
برنامههای توانمندسازی مددجویان کمیتە امداد کردستان
طوسی همچنین در خصوص برنامههای این نهاد برای توانمندسازی مددجویان، اظهار کرد:
هدف اصلی ما، توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش از طریق ایجاد اشتغال پایدار است. در سال گذشته، بیش از ۶ هزار فرصت شغلی ایجاد شد و امسال نیز ایجاد ۷ هزار فرصت شغلی در دستور کار قرار دارد.
وی عنوان کرد: همچنین، ۱۶ هزار نفر از مددجویان مستعد اشتغال شناسایی شدهاند و ۸ هزار نفر نیز آموزشهای لازم را دریافت خواهند کرد.
وی افزود: در طول سه سال گذشته، ۸ هزار خانواده توانمند شدهاند و امیدواریم امسال نیز با همکاری خیرین و مراکز نیکوکاری، بتوانیم در راستای تحقق شعار سال، گامی مؤثر برداریم.
فرایند خروج خانوادهها از تحت پوشش کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد کردستان در خصوص فرایند خروج خانوادهها از تحت پوشش این نهاد، خاطرنشان کرد: خانوادههای مستعد، پس از شناسایی، آموزش و دریافت تسهیلات، به مدت حداقل ۱۸ ماه تحت نظارت قرار میگیرند تا به درآمد ثابت و پایدار برسند. اما خانوادههای دارای بیمار صعبالعلاج و سالمند، تا زمانی که خداوند متعال به آنها عمر با عزت بدهد، تحت پوشش این نهاد باقی خواهند ماند.
انتهای پیام
نظرات