• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404012412359
  • خبرنگار : 71234

موسوی: باید تحول ساختاری در اقتصاد ملی صورت گیرد

موسوی: باید تحول ساختاری در اقتصاد ملی صورت گیرد

نماینده ماهنشان در مجلس گفت: شعار امسال فراتر از یک شعار ساده، بیانگر نیاز به تحول ساختاری در اقتصاد ملی، بازتعریف نقش دولت و بخش خصوصی و توجه به مزیت‌های نسبی هر منطقه در فرایند توسعه پایدار است.

به گزارش ایسنا، جواد موسوی در جلسه علنی امروز مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: با توجه به موافقت رهبر معظم انقلاب با مذاکره غیرمستقیم، از تیم مذاکره‌کننده و از زحمات آن‌ها تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: این نامگذاری بی‌شک بر اساس شرایط اقتصادی کشور، پیچیدگی‌های منطقه‌ای، تحولات بین‌المللی و ضرورت‌های استراتژیک کشور در مواجهه با جنگ اقتصادی و فشارهای روزافزون دشمنان خارجی صورت گرفته است.

این نماینده مجلس بیان کرد: شعار امسال فراتر از یک شعار ساده، بیانگر نیاز به تحولی ساختاری در اقتصاد ملی، بازتعریف نقش دولت و بخش خصوصی و توجه به مزیت‌های نسبی هر منطقه در فرایند توسعه پایدار است.

وی با اشاره به ویژگی های شهرستان‌های ماهنشان گفت: این شهرستان دارای منابع غنی معدنی، زمین‌های مستعد کشاورزی، مزارع پرورش ماهی، اقلیم متنوع، نیروی کار جوان و فرهنگ کارآفرینی است و یکی از قطب‌های بالقوه تولیدی در شمال غرب کشور به شمار می آید اما متأسفانه سهم این منطقه از منابع ملی و استانی به شدت پایین بوده و بخش قابل توجهی از پتانسیل‌های آن به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری، بی‌توجهی به زیرساخت‌ها و ضعف سیاست‌گذاری بدون بهره‌برداری باقی مانده است.

موسوی افزود: چالش‌های زیرساختی و پروژه‌های نیمه‌تمام یکی از جدی‌ترین معضلات حوزه انتخابیه بنده محسوب می‌شود. نمونه بارز آن، احداث جاده زنجان به دندی است که علیرغم شروع قریب دو دهه، هنوز تکمیل نشده است. این جاده به عنوان اصلی‌ترین راه ارتباطی بخش انگوران و حتی شرق استان آذربایجان غربی نه تنها در اتصال این مناطق به مرکز استان بلکه در شبکه حمل و نقل سراسری نقش اساسی دارد. همچنین برای حمل مواد معدنی، محصولات و توسعه کشاورزی و گردشگری نیز حیاتی می‌باشد.

وی افزود؛ یکی دیگر از چالش‌های ساختاری، کمبود برق در مناطق برای کشاورزی و پرورش ماهی است. قطعی مکرر برق تجهیزات کشاورزان و آبزی‌پروران را از کار انداخته و موجب آسیب جدی به تولید شده است. تداوم این وضعیت نه تنها امنیت غذایی منطقه را به خطر می‌اندازد بلکه انگیزه فعالان این حوزه را برای فعالیت از بین می‌برد. تأمین برق پایدار باید به عنوان بخشی از سرمایه‌گذاری در تولید در نظر گرفته شده و منابع مشخصی برای توسعه شبکه برق روستایی تخصیص یابد.

نماینده ماهنشان بیان کرد؛ بدون تردید معادن موجود در ماهنشان و انگوران و سایر نقاط استان زنجان جزو سرمایه‌های ملی هستند که می‌توانند موتور محرکه پیشرفت و توسعه باشند. اما نکته تعجب‌برانگیز آن است که سهم استان و شهرستان‌های ماهنشان و انگوران از درآمد معادن بسیار پایین است. هیچ گونه سرمایه‌گذاری ملموسی از سوی شرکت‌های معدنی برای بهسازی راه‌ها و زیرساخت‌های منطقه صورت نگرفته است و ما هر روز شاهد تصادف و کشته شدن عزیزان، به خصوص در بخش انگوران، در این جاده‌ها هستیم.

وی افزود؛ فعالیت‌های معدنی اغلب با تخریب محیط زیست و منابع طبیعی و جاده‌های ارتباطی همراه بوده و جبران خسارت آنها نادیده گرفته شده است. این موضوع برای تحقق شعار سال مستلزم بازنگری در نظام بهره‌برداری از معادن و الزام شرکت‌ها به ایفای نقش خود در توسعه منطقه‌ای است. همچنین خط انتقال آن‌ها برای بهره‌برداری نیاز به تعریف بخشی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha