علیاصغر نخعیراد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات رئیسجمهور بر لزوم تفویض اختیارات بیشتر به مدیران استانی، اظهار کرد: یکی از مهمترین ظرفیتهایی که باید در اختیار مدیران استانی قرار گیرد، بودجههای استانی است. اگر این منابع به صورت مستقیم به مسئولان استانها داده شود، مدیریت بهینهتری در اجرای برنامههای توسعهای اتفاق خواهد افتاد.
وی همچنین با اشاره به لزوم تسهیل فرآیندهای تجارت خارجی، افزود: اجازه واردات و صادرات با کشورهای همسایه نیز از مواردی است که با افزایش اختیارات مدیران استانی به مراتب بهتر مدیریت خواهد شد. در آن صورت برای حل بسیاری از مشکلات اقتصادی و تولیدی، نیازی به مراجعه مکرر به مرکز کشور نیست و تنها کافی است مدیران استانها قدرت تصمیمگیری داشته باشند.
عضو کمیسیون امور داخلی مجلس با تأکید بر اثرات مثبت تمرکززدایی بر نظام اجرایی کشور، بیان کرد: با واگذاری اختیارات بیشتر به مدیران استانی، روند پیگیری امور جزئیتر، تسهیل میشود و مدیران میتوانند مسائل را از ابتدا تا حصول نتیجه، مدیریت و حلوفصل کنند.
نخعیراد با بیان اینکه تمرکززدایی باید از سوی وزارتخانهها آغاز شود، اضافه کرد: در فواید تفویض اختیارات هیچ تردیدی وجود ندارد، اما اجرای آن زمانبر است. این روند باید با عزم جدی وزارتخانهها آغاز و با کاهش مقاومت از سوی مدیران ملی، اختیارات به استانها منتقل شود.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی خراسان رضوی، گفت: استان ما به دلیل مرز مشترک با افغانستان و ترکمنستان و وجود گمرکات فعال، ظرفیت بالایی برای رشد صادرات و تعاملات مرزی دارد. در صورت افزایش اختیارات مدیران استانی، این تعاملات به شکلی چشمگیر گسترش خواهد یافت.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان معاون اول رئیسجمهور مبنی بر توانایی خراسان رضوی برای الگو شدن در تفویض اختیارات، عنوان کرد: هممرزی با دو کشور و گستردگی جغرافیایی خراسان رضوی دلایلی روشن برای الگو شدن این استان در موضوع تفویض اختیارات به شمار میآید؛ اجرای موفق این طرح در خراسان رضوی میتواند نقشه راهی برای سایر استانها نیز باشد.
انتهای پیام
نظرات