حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی امروز (یکشنبه، ۲۴ فروردین) در همایش سراسری حجاج سال ۱۴۰۴ با اشاره به اثرات معنوی سایر زیارتها و سفرهای مذهبی، اظهار کرد: همانطور که برخی جوانان در سفر راهیان نور یا زیارت امام رضا (ع) دگرگون میشوند، سفر حج نیز میتواند نقطه عطفی در زندگی انسان باشد. این فرصت را نباید به سادگی از دست داد و بدون بهرهگیری معنوی بازگشت، ظلم به این نعمت بزرگ الهی است.
وی با بیان اینکه باید برنامهریزی درستی برای استفاده از لحظه لحظهی این سفر داشت، گفت: گاهی برخی زائران به جای تمرکز بر عبادت، به کارهایی مشغول میشوند که شایسته جایگاه معنوی حج نیست. برخی افراد در سنین بالا برای نخستینبار به حج مشرف میشوند و نباید این فرصت بیبدیل را از دست بدهند.
حسینی با اشاره به جنبه اجتماعی حج، اظهار کرد: حج بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان است. خداوند متعال بسترهای متعددی مانند نماز جماعت، نماز جمعه و اعیاد اسلامی را برای تقویت وحدت مسلمانان قرار داده است، اما هیچکدام از این مناسبتها به گستردگی و جامعیت حج نیست.
او افزود: اگرچه در اربعین نیز جمع بزرگی از شیعیان حضور دارند، اما در حج، تمام فرق اسلامی از سراسر جهان در کنار یکدیگر قرار میگیرند. این اجتماع عظیم باید نماد وحدت، انسجام و بیزاری از مشرکان باشد.
وی با اشاره به وضعیت جهان اسلام و فجایع غزه و فلسطین، بر نقش مهم حج در حمایت از مظلومان تأکید کرد و گفت: یکی از اهداف مهم حج، برائت از مشرکان است که باید بهصورت عملی تحقق یابد. مسلمانان باید از فرصت حج برای رساندن پیام وحدت، مظلومیت و استقامت به دیگران استفاده کنند و روحیه استکبارستیزی ملت ایران به سایر حجاج منتقل شود.
نماینده ولی فقیه در زنجان تأکید کرد: اجتماع حجاج باید دوستداشتنیترین و معنویترین اجتماع باشد. اگر این فرصت معنوی با نیت خالص، ذکر خدا، توجه به امام زمان (عج) و انسجام اسلامی همراه باشد، آثار و برکات آن نهتنها در زندگی شخصی زائران، بلکه در سرنوشت امت اسلامی نیز نمایان خواهد شد.
در ادامه، نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری نیز با بیان اینکه مسئله امام و ولایت از ارکان اصلی حج است، اظهار کرد: در دوران غیبت امام زمان (عج) قرار داریم و امکان دیدار مستقیم با ایشان برای ما فراهم نیست، اما در روایات آمده است که شرط کامل شدن حج این است که زائران به سخنان امام زمان گوش دهند و آنها را در زندگی خود عملی سازند. امامان (ع) فرمودند که یکی از راههای ارتباط با امام زمان (عج) پیروی از دستورات و سخنان ایشان است.
حجتالاسلام والمسلمین جواد جعفری به نقش بیتالله الحرام در نزدیکی به امام زمان (عج) اشاره کرد و گفت: خداوند بیتالله الحرام را به عنوان مکان مقدس قرار داده است تا با طواف به سوی ایمان برسند و با زیارت خانه خدا، به امام زمان (عج) نزدیکتر شوند. در واقع، حج بهانهای است برای اینکه مردم در کنار زیارت خانه خدا، درک بهتری از امام زمان داشته باشند و خدماتی که به امامان میکنند، به امام زمان (عج) عرضه کنند.
وی تأکید کرد: روح حج، روح امامت و ولایت است. توجه ویژه به امام زمان در حج، بسیار مهم است و اگر میخواهیم حج ما کامل و اثرگذار باشد و ذخیرهای برای آخرتمان شود، باید در همه لحظات حج به امام زمان (عج) توجه داشته باشیم.
جعفری گفت: انسان باید در جمعی باشد که یقین کند، امام زمان (عج) در آن جمع حضور دارند. در این صورت، دعای او قدرت پیدا میکند و میتواند هم برای خود و هم برای دیگران دعا کند.
او تاکید کرد: ایام حج، نماد توحید و یگانگی حضرت حق است و این توحید و یگانگی در امامت و ولایت حضرت امام زمان (عج) به بهترین شکل تبلور مییابد. در این سفر معنوی، حجاج باید با دل و جان به امام زمان (عج) توجه کنند تا حج آنها کامل و اثربخش باشد.
انتهای پیام
نظرات