• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404012412578
  • خبرنگار : 71935

روسیاهی بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در برابر ایران

روسیاهی بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در برابر ایران
محل مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط

با توجه به موفقیت ایران در تحمیل خطوط قرمز خود به آمریکا، نحوه پوشش مغرضانه تحولات مذاکرات مسقط توسط بازوی‌های رسانه‌ای رژیم صهیونیستی، چیزی جز روسیاهی برای آن‌ها نداشت.

به گزارش ایسنا، ایران و آمریکا ۱۰ سال پس از برجام و مواضع خصمانه‌ای که که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با خروج از این توافق ایجاد کرد به نقطه مذاکره بازگشتند؛ نقطه‌ای که در میان بیم و امید افزایش تنش و امکان گفت‌وگو به نظر می‌رسد وارد مرحله‌ای از تغییر در سیاست‌های گذشته شده است.

عصر روز گذشته، گفت‌وگوهای غیرمستقیم به ریاست «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه ترامپ در امور غرب آسیا روز شنبه در پایتخت عمان برگزار شد.

طرفین، این گفت‌وگوها را «مثبت و سازنده» ارزیابی کرده‌اند و قرار است هفته آینده نیز ادامه داشته باشد. 

وزیر امور خارجه ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره گفت‌وگوها در عمان نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم، سازنده و امیدوارکننده بود. گفت‌وگوها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر دو طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

کاخ سفید نیز اعلام کرد: گفت‌وگوها بسیار مثبت و سازنده بود. فرستاده ویژه ویتکاف در گفت‌وگو با دکتر عراقچی تاکید کرد که دستوراتی از رئیس جمهور ترامپ دارد تا در صورت امکان، اختلافات ۲ کشور را از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی حل کند. این موضوعات بسیار پیچیده هستند و ارتباط مستقیم فرستاده ویژه ویتکاف امروز گامی رو به جلو برای دستیابی به یک نتیجه سودمند برای هر ۲ کشور بود. طرفین توافق کردند که شنبه آینده دوباره دیدار کنند.

روسیاهی بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در برابر ایران
سید عباس عراقچی و استیو ویتکاف

مذاکرات غیرمستقیم

موفقیت آشکار ایران در مذاکرات اخیر درحالی است که در روزهای متنهی به مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، گزارش‌های متعددی درباره «دست ضعیف ایران در مذاکرات» از سوی صهیونیست‌ها و بازوهای رسانه‌ای آن‌ها منتشر شد.

به‌عنوان مثال، یکی از دلایل ادعایی آن‌ها برای «ضعف» ایران در مذاکرات، «مستقیم بودن مذاکرات و اجرای خواسته‌های آمریکا» معرفی شده بود.

اما در روز مذاکرات، شاهد آن بودیم که طبق اظهارات پیشین عراقچی و دیگر مقامات ایرانی، مذاکرات به‌طور غیرمستقیم آغاز شد و پس از پایان یافتن این گفت‌وگو، در راستای رعایت نزاکت دیپلماتیک، هیأت ایرانی و آمریکایی با یکدیگر دیداری کوتاه داشتند.

از طرفی، حتی پیش از مذاکرات، مشخص شد که واشنگتن به خواسته ایران برای معرفی عمان به‌عنوان میانجی‌گر بین ۲ کشور تن داده و امارات (گزینه واشنگتن برای میانجی‌گر) توسط تهران پذیرفته نشده است.

یکی دیگر از خواسته‌های اجرا شده ایران، برقراری گفت‌وگویی عادلانه در فضای احترام متقابل، بدون هرگونه اظهارات تهدیدآمیز بود و طبق گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های جهانی و داخلی، علاوه‌بر فضای محترمانه گفت‌وگوها، در پیشنویس ارائه شده ویتکاف به عراقچی، سخنی از برچیده شدن تأسیسات هسته‌ای ایران یا تهدید علیه این کشور در میان نبود.

با این وجود، برخلاف گزارش رسانه‌های معتبر جهانی، رسانه‌های رژیم صهیونیستی و بازوهای رسانه‌ای فارسی‌زبان آن‌ها که تنها دغدغه‌اشان تضعیف ایران و نه «جمهوری اسلامی» است، تهران را به ضعیف بودن و «تن دادن» به خواسته‌های واشنگتن متهم کردند.

روسیاهی بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در برابر ایران
تیم مذاکره‌کننده ایران در مسقط

پیروزی دیپلماتیک ایران و خشم صهیونیست‌ها

با شروع گفت‌وگوها در مسقط و انتشار گزارشات متعدد درباره موفقیت‌آمیز بودن این دور از تلاش‌های دیپلماتیک تهران و واشنگتن، شاهد آن بودیم که رسانه‌های همسو با رژیم صهیونیستی با روی آوردن به انتشار گزارش‌های کذب درباره محتوای گفت‌وگو یا «مستقیم بودن مذاکرات با وجود پافشاری ایران برای غیرمستقیم بودن آن» به تخریب ایران روی آوردند.

در نهایت تمامی گزارش‌های منتشر شده از سوی این رسانه‌ها توسط تهران و واشنگتن رد و طرفین اعلام کردند که گفت‌وگوها موفقیت‌آمیز بوده و در هفته آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

رویکرد ایران در ایستادگی روی ارزش‌ها و حقوق ملت این کشور به حدی موفقیت‌آمیز بود که با وجود تلاش صهیونیست‌ها برای تخریب رویکرد سیاسی تهران، رسانه‌های جهانی از مذاکرات عمان به‌عنوان یک «پیروزی دیپلماسی» برای ایران یاد کرده‌اند.

در همین راستا، خبرنگار شبکه الجزیره درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت آنچه در مسقط پایتخت عمان انجام شد، «پیروزی بسیار بزرگ» برای دیپلماسی ایران و نفوذ در یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های منطقه بود.

اما پس از خاتمه یافتن گفت‌وگوها، به اصطلاح «کارشناسان» شبکه‌های فارسی زبان با نادیده گرفتن اظهارات مقامات ایرانی درباره موفقیت‌آمیز بودن گفت‌وگوها، ادعا کردند که منابع آمریکایی این گفت‌وگوها را «ناموفق» ارزیابی کرده و یکی از دلایل «پایان یافتن سریع گفت‌وگوها، خشم هیأت آمریکایی‌ بوده» و «باید منتظر بیانیه خشمگین ترامپ و کاخ سفید» بود.

در نهایت با انتشار بیانیه کاخ سفید و اظهارات شخص «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در تمجید موفقیت گفت‌وگوها، شاهد رد شدن دوباره ادعاهای بی‌اساس بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی بودیم.

همین موفقیت به خشم صهیونیست‌ها و افراد همسو با این رژیم از ویتکاف انجامیده است، به‌طوری‌که «امیلی شریدر» روزنامه‌نگار صهیونیست با «جوک» خواندن ویتکاف، خواستار برکناری او از سمت خود شده است.

شریدر که چهره‌ای نزدیک به رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود در شبکه اجتماعی «ایکس» به نماینده ویژه ترامپ تاخت.

او نوشت: «ویتکاف حتی از خطوط قرمز آمریکا آگاهی ندارد و در عرصه جهانی از بیانیه‌های جاهلانه او به‌عنوان یک پیروزی برای ایران یاد می‌شود. نمی‌توانم روی عمق حماقت ویتکاف برای بیان چنین اظهاراتی تأکید کند. او قرار است مذاکرات روسیه/اوکراین، غزه/اسرائیل و ایران/ایالات متحده را مدیریت کند و او هیچ سرنخی از نحوه عملکرد هر یک از این درگیری‌ها ندارد. او یک شرمساری ملی است و ساده لوحی او ایالات متحده و متحدانش را به طرز باورنکردنی احمق نشان می دهد.»

علت حملات شریدر به یکی دوستان نزدیک ترامپ و رویکرد محترمانه و واقع‌گرایانه او برای رسیدن به توافق با تهران و اجرای دستورات ترامپ مبنی بر «حل و فصل اختلافات بین ۲ کشور از طریق اقدامات دیپلماتیک» است.

خبرنگار صهیونیست در آخر با تکرار اظهارات مقامات این رژیم علیه ایران، مدعی شد: «اولاً، هیچ توافقی نباید وجود داشته باشد. اما ثانیاً توافقی که مستلزم تخریب کامل برنامه هسته‌ای ایران نباشد، کاملاً غیرشروع است.»

او در ادامه، از پذیرفته شدن خواست ایران توسط آمریکا مبنی بر محدود شدن مذاکرات به موضوع هسته‌ای ایران نیز انتقاد کرد و ویتکاف را «رقت انگیز» خواند.

روسیاهی بازوهای رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در برابر ایران
توئیت شریدر علیه ویتکاف

کارزار بدنام‌کردن ویتکاف

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که بنا بر گفته «تریتا پارسی» معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی، اخیرا کارزاری در واشنگتن برای اخراج ویتکاف و بدنام کردن عمان توسط آیپک، لابی صهیونیست‌ها در آمریکا راه‌اندازی شده که هدف آن هل دادن ترامپ به سوی جنگ با ایران است.

او حدس می‌زند که این کارزار بعد از گفت‌وگوهای سازنده عمان تشدید شود. البته به گفته پارسی، با توجه به رابطه نزدیک ترامپ و ویتکاف، لابی صهیونیست‌ها در مقابل ترامپ راه به جایی نخواهند برد و صدای افراد ضدجنگ در حلقه رئیس‌جمهور ایالات متحده به‌طور فزاینده‌ای بلندتر از حامیان درگیری نظامی است.

با این تفاسیر باید تأکید کرد؛ هر اتفاقی که در روند مذاکرات رخ دهد، با توجه به موفقیت ایران در تحمیل خطوط قرمز خود به آمریکا و پیروزی دیپلماسی در این دور، نحوه پوشش مغرضانه این تحولات توسط بازوی‌های رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و به اصطلاح «کارشناسان» آن‌ها، چیزی جز روسیاهی برای آن‌ها نداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha