بهرام سرمست، یکشنبه ۲۴ فروردین در نشستی خبری با بیان اینکه باید به ارتقای سرمایه اجتماعی توجه بیشتری داشته باشیم، گفت: ما نمایندگان دولت باید مسائل را به نحوی پیش ببریم که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به نظام و دولت افزایش پیدا کند.
وی افزود: وجود من در این پست مدیریتی مرهون تکتک شهروندان استان و اعتماد آقای پزشکیان است و امیدوارم که در ادامه راه نیز پاسخگوی این اعتماد باشم. همیشه صحبتهایی که در جلسه معارفه زدهام را مرور میکنم که آیا به حرفهایی که زدهام عمل کردهام یا نه؟ سعی کردهام تمام سیاستهای عمومی دولت را در استان پیاده کنم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه وجود حوزههای مختلف و معاونتها در استانداری نشان میدهد که به لحاظ کارکردی استاندار باید سیاستها را پیاده کند، افزود: قوای سهگانه در استان باید در فضای هماهنگی و همدلی سیاستهای دولت را اجرایی کنند.
وی به مهمترین وظیفه نماینده عالی دولت در استانها اشاره کرد و گفت: هماهنگی، هم افزایی و استفاده از تمام ظرفیتهای بالفعل برای رسیدن به اهداف از وظایف استانداران است.
سرمست با بیان اینکه هنر نجنگیدن و رسیدن به اهداف، تعریف سیاست دولت است، ادامه داد: اعتقاد دارم باید تجربهای که در گذشته کسب کردهام را به این استان منتقل کنم و آن دِین اقتضا میکند که فراتر از بخش نامهها و گزارشهای عملکردی کاغذی در استان کار کنم.
وی با بیان اینکه مهم ترین اولویت استان بخش تأمین امنیت است، گفت: سعی میکنیم فضای امن و بستر امنیتی مناسب برای مسائل سرمایهگذاری، عمرانی و حل و فصل مشکلات اجتماعی فراهم کنیم. من شدیداً با این مسئله که این استان امنیتی است مخالفم. تمام تلاشمان را میکنیم که از امنیتیشدن هر مسئله سیاسی، از سیاسیشدن هر مسئله اجتماعی و از معضلشدن هر مسئه اقتصادی و عمرانی بشدت پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور مسائلی که در شورای تأمین مطرح میشود ذاتاً مسائل امنیتی نیست بلکه مسائل اقتصادی و عمرانی بوده که بموقع انجام نشده و به مسائل امنیتی تبدیل شده، گفت: یک مدیر امنیتی زمانی موفق است که کوچکترین استرسی به جامعه وارد نکند.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم با وجود وضعیتهای مختلف در استان، با هماهنگی و با تعامل شورای تأمین مسائل را بخوبی پیش برده و کوچکترین حس منفی به مردم منتقل نشود.
وی با بیان اینکه برای ارتقای رتبه سرمایهگذاری استان از ۲۷ و افزایش امنیت سرمایهگذاری وارد تعامل شده و میثاقنامهای امضا کردهایم، گفت: ضرر وجود فضای دوقطبی در استان به مردم میرسد.
سرمست افزود: با مجمع نمایندگان استان رابطه تعاملی داریم و حتی وارد معادلاتی که در برخی استانها وجود دارد در استان ما اتفاق نیفتاده است.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: اعتقاد داریم نمایندگان دولت موفق نمیشوند مگر اینکه تشکلهای مردمی را جذب کرده و از تمام ظرفیت آنها استفاده کنند. اگر این شهر بدون «گدا» است به برکت اقدامات دولت نیست بلکه به برکت اقدامات خیرین و تشکلهای مردم نهاد است. با نهادهای مدنی و خیریهها رابطه خوبی برقرار کنیم چراکه حوزههای فرهنگی و هنری و اجتماعی میتواند مسائل سیاسی را نیز هدایت کند بنابراین توجه به حوزه اجتماعی از اهم واجبات است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سیاست کل در استان امنیت، آرامش، همبستگی و همدلی است، گفت: تلاش میکنیم که سلامت و رفاه در انتخابات استان برقرار بوده و زمینهساز مشارکت حداکثری باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی از احیای بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان در سالجاری خبر داد و اضافه کرد: در استان مطالبات انباشتهای در زمینه فرهنگ و هنر وجود دارد که باید اجرایی شود تا هم هویت فرهنگی را احیا کند و در عین حال به وحدت ملی و تمامیت ارضی خدشهای وارد نشود.
سرمست همچنین از برگزاری کنگره بینالمللی بزرگداشت شهریار در سالجاری خبر داد و گفت: احیای تئاتر، موسیقی، مقبرالشعرا و خانههای تاریخی استان نیز در دستور کار قرار دارد چراکه فرهنگ ایرانی را تقویت میکند و به آن دوام و قوام میبخشد.
نماینده عالی دولت در آذربایجان شرقی بیان کرد: در حوزههای اقتصادی نیز علاوه بر اختصاص دادن سهشنبهها به حوزهی اقتصادی، جمعهها نیز با سرمایهگذاران قرار کاری داریم چراکه تولید و سرمایهگذاری مهم است.
وی با بیان اینکه طول آزادراهها و بزرگراههای استان در مقابسه با کشور بالاتر است، گفت: این استان در جاده ابریشم قرار گرفته نباید با سایر استانها مقایسه شود، کریدورهای ارتباطی متناسب با ظرفیت آذربایجان نیست.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: انتقال آب ارس و بحث تنشهای آبی نیز در استان از قدیم ایام بوده و در آینده نیز اگر اکنون به فکر چاره نباشیم، خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این استان منطقهی سردسیری است و ناترازی انرژی آن نسبت به سایر استانها در وضعیت نگرانکنندهای قرار دارد، از بازتوانی و احداث نیروگاه حرارتی تبریز و راه اندازی نیروگاههای خورشیدی در سالجاری خبر داد.
بهرام سرمست همچنین توسعه فضای آموزشی را در دستور کار دولت چهاردهم دانست و گفت: در این زمینه باید از ظرفیت خیرین و نهادهای حاکمیتی استفاده کنیم، همچنین تفاهمنامهای با گروه اقتصادی بیت رهبر معظم انقلاب در این رابطه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه بحرانهای زیست محیطی و دریاچه ارومیه جزو اولویتهای استان است، خاطرنشان کرد: هر تصمیمی ستاد احیای دریاچه ارومیه بگیرد باتوجه به اینکه از خشک شدن دریاچه ارومیه ما نیز آثار منفی دریافت میکنیم مشارکت جدی خواهیم داشت.
وی گفت: ظرفیتی که در معدن مس سونگون و معادن ناشناخته استان وجود دارد وصف نشدنی است و در این زمینه نیز تدابیری اندیشیده شده که نتایج آن اطلاعرسانی خواهد شد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: موضوع خودروهای ارس پلاک در سایهی تعامل استان حل شده و در سایر استانها نیز به تبعیت از ما انجام میشود، تمام تلاش ما این بود که این اقدام بدون هیاهو در سایهی تعامل با شورای تأمین انجام شود، این کار به لحاظ توسعه منطقه آزاد ارس و برخورداری مردم از این مزیت اقدام خوبی است.
وی افزود: در خصوص ناوگان شهری نیز با همکاری شهرداری تبریز اقداماتی انجام خواهد شد که در جهت کاهش تصادفات و آلودگی ناشی از خودروهای فرسوده کمک میکند.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که با وجود معاونت امنیتی انتظامی در استان موافق بودم مربوط به مسائل مرزی است، استان ما باتوجه به اینکه مرزی بوده و با چند کشور ارتباط دارد بنابراین باید جایگاه این معاونت در استان حفظ میشد و هم اینکه از اعتبارات مرزی برخوردار شده و جنبه پرستیژی نیز دارد.
وی با بیان اینکه در انتصاب فرمانداران از جامعه بانوان تا این لحظه شرمنده هستیم، گفت: در اداره کلها معاونین و بخشدار از زنان انتخاب شده است و در ادامه نیز انتصابات زن در پست فرماندار انجام خواهد شد و نفراتی که برگزیده میشوند طبق برخی شاخصها انتخاب میشوند.
سرمست با بیان اینکه تمام نگاه ما به ورزش است، گفت: مسابقه اخیر که بین تیم تراکتور و استقلال برگزار شد علارغم نگرانیهایی که وجود داشت به نحو احسن انجام شد و نتیجهی آن خوشحال کننده بود که کارنامه موفقی برای استان به همراه داشت.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: یکسری واحدهای اقتصادی بزرگ استان دچار فرسودگی بوده و متناسب با آن، این واحدها در ادوار مختلف تبدیل به حیاطخلوت نیروهای سیاسی شدهاند که نه تنها در استان ما بلکه در بیشتر استانها نیز مطرح است.
وی افزود: ماشینسازی تبریز، در وضعیتی است که علاوه بر موضوع فنی بحث مدیریتی هم دارد، این کارخانه، برند صنعت استان است و راضی نیستم اتفاقات گذشته در خصوص این کارخانه دوباره تکرار شود و سعی میکنیم آن را احیا کرده و هویت آن را از حالت سیاسی درآورده و به حالت تخصصی تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه پیوند بین دانشگاه و صنعت در استان به درستی انجام نشده است، خاطرنشان کرد: از آقای پزشکیان درخواست کردهایم شهرک صنعتی بعثت به عنوان منطقه ویژه اقتصادی فناوریهای نوین با ظرفیتهای موجود احداث شود.
انتهای پیام
نظرات