• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۰:۳۳
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404012412853
  • خبرنگار : 71951

در آیین بزرگداشت هنر انقلاب در پیشوا مطرح شد

جهاد تبیین با زبان هنر/ دشمن در تلاش است آگاهی‌بخشی را سرکوب کند

جهاد تبیین با زبان هنر/ دشمن در تلاش است آگاهی‌بخشی را سرکوب کند

ایسنا/تهران آیین بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی عصر یکشنبه ۲۴ فروردین با حضور شاعران، هنرمندان، مسئولان فرهنگی و نظامی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا برگزار شد؛ جایی که از هنر بعنوان زبانی اثرگذار در روایت ایثار و مقاومت و ابزاری در مسیر جهاد تبیین یاد شد.

هفته هنر انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل هنرمندان متعهد در شکل‌گیری، تبیین و تداوم ارزش‌های فرهنگی انقلاب است؛ هفته‌ای که به نام شهید سیدمرتضی آوینی، روایت‌گر جبهه‌های دفاع مقدس و نماد هنر متعهد نام‌گذاری شده و فرصتی برای مرور مسیر پرثمر هنر در خدمت آرمان‌های مردم و نظام اسلامی به شمار می‌رود.

در این هفته، نهادهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور با برگزاری ویژه‌برنامه‌هایی همچون نمایشگاه آثار هنری، نشست‌های تخصصی، اجرای زنده هنرهای نمایشی، تجلیل از هنرمندان شاخص و تولید آثار فاخر، تلاش می‌کنند تا جلوه‌هایی از هنر انقلابی را در جامعه بازتاب دهند. 

در شرایطی که هجمه‌های فرهنگی دشمنان انقلاب در فضای رسانه‌ای و مجازی رو به افزایش است، توجه به تولیدات هنری با رویکرد بومی، ارزشی و اصیل، ضرورتی انکارناپذیر برای صیانت از فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی است.

جهاد تبیین با زبان هنر / دشمن در تلاش است آگاهی‌بخشی را سرکوب کند

هنر تجلی روح الهی و زبان هویت ملت‌هاست

رضا رهسپار نویسنده و شاعر پیشوایی در آیین بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم درباره هنر صحبت کنیم، باید آن را نوعی آفرینشگری بدانیم؛ زیرا هنر در ذات خلقت و آفرینش وجود دارد. آنچه هنر را زیبا جلوه می‌دهد، برخاسته از همان جوهره آفرینشگری است که در وجود انسان نهاده شده است.

وی ادامه داد: در هنرهای مختلفی که ما در حوزه‌های گوناگون از جمله هنرهای هشت‌گانه می‌شناسیم، این آفرینش‌گری دیده می‌شود؛ یعنی خلق یک پدیده نو از دل آنچه در آفرینش موجود است. هنر، زیبایی را تجلی می‌دهد و از سرچشمه‌ای واحد یعنی روح الهی انسان نشأت می‌گیرد.

رهسپار با تأکید بر اینکه «زیبایی‌دوستی» در ذات همه انسان‌ها نهفته است، اظهار کرد: در موسیقی، نقاشی، تئاتر، سینما و ادبیات، همه‌ و همه چیزی نیستند جز جلوه‌هایی از این میل ذاتی انسان به زیبایی. از همین‌رو، ادبیات را نیز باید بخشی جدایی‌ناپذیر از هنر دانست.

او خاطرنشان کرد: ادبیات، به‌ویژه شعر، هویت یک ملت است. ملت‌ها با شاعران خود شناخته می‌شوند و ایرانیان نیز با نام‌هایی چون سعدی، حافظ، فردوسی و دیگر بزرگان شعر. در کنار آن، نثر نیز جایگاه مهمی دارد که مجال پرداختن به آن در این نشست نیست.

این نویسنده و شاعر با اشاره به شعر انقلاب افزود: برای شناخت شعر انقلاب باید ابتدا شعر مشروطه را شناخت. شعر انقلاب از دل تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برخاسته و نمی‌توان آن را جدا از شعر مشروطه و شاعران آن دوره همچون ملک‌الشعرای بهار و پروین اعتصامی بررسی کرد.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم شاعران انقلاب را بشناسیم، باید میان شاعران هم‌دوره انقلاب و شاعران انقلابی تفاوت قائل شویم. به‌ویژه آن دسته از شاعرانی که در حوزه دفاع مقدس شعر سروده‌اند، چون شعر انقلاب با مفاهیم دفاع مقدس گره خورده است.

رهسپار در ادامه به معرفی شماری از شاعران انقلابی پرداخت و گفت: سلمان هراتی یکی از تاثیرگذارترین شاعران این حوزه است؛ معلمی با عمر کوتاه اما حضوری پررنگ در شعر انقلاب. شعر «سجاده‌ام کجاست» از آثار برجسته اوست که بارها آن را خوانده‌ام و اشک ریخته‌ام. او همچنین از حمید سبزواری به عنوان یکی از سرایندگان سرودهای ماندگار انقلاب، قیصر امین‌پور که سنت و نوآوری را در شعر معاصر آشتی داد، سید حسن حسینی که سال‌ها در همین منطقه نفس کشید اما آن‌طور که باید شناخته نشد، علی موسوی گرمارودی با شعرهایی در وصف امام حسین (ع) و مشتاق کاشانی با اشعار عاشورایی‌اش یاد کرد.

رهسپار در پایان با ذکر خاطره‌ای از روزهای پخش برنامه «روایت فتح» و تأثیرگذاری کلام شهید سید مرتضی آوینی گفت: روایت او از دفاع مقدس، شعر جنگ را تصویر کرد و فرهنگ مقاومت را زنده نگه داشت. او شعر را به تصویر کشید و تصویر را شاعرانه کرد.

جهاد تبیین با زبان هنر / دشمن در تلاش است آگاهی‌بخشی را سرکوب کند

روایت ایثار با زبان هنر در پیشوا

حسین قربانی مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک هفته هنر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: رویدادی با عنوان هفته هنر انقلاب اسلامی در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشوا برگزار شد که در آن جمعی از هنرمندان بومی شهرستان در رشته‌های نقالی، داستان‌نویسی، هنرهای تجسمی، شعر، خاطره‌گویی و سخنرانی، به اجرای برنامه پرداختند.

قربانی افزود: در بخش هنرهای تجسمی، تصویری از شهید آوینی توسط هنرمندان بومی طراحی شد که در پایان مراسم به حاضران اهدا شد. همچنین اجرای گروه سرود «یاوران مهدی» یکی دیگر از بخش‌های این رویداد بود که با استقبال خوبی همراه شد.

مدیر اداره ارشاد پیشوا با اشاره به نقش مؤسسات فرهنگی هنری در برگزاری این‌گونه برنامه‌ها خاطرنشان کرد: کلیه برنامه‌های فرهنگی و هنری شهرستان توسط مؤسسات دارای مجوز از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا می‌شود.

قربانی تصریح کرد: این اتفاق، تجربه‌ای نو در شهرستان‌های استان تهران به شمار می‌رود و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد نقش‌آفرینی بیشتر مؤسسات در فضای فرهنگی و هنری شهرستان باشیم.

مدیر اداره ارشاد پیشوا در پایان گفت: از همه مسئولان، اصحاب رسانه، مجری برنامه و هنرمندانی که در این رویداد مشارکت داشتند تشکر می‌کنم. هنر، زبان گویای ایثار و مقاومت است و امیدواریم بتوانیم از طریق آن، رشادت‌های ایثارگران را به نسل جوان امروز معرفی کنیم.

جهاد تبیین با زبان هنر / دشمن در تلاش است آگاهی‌بخشی را سرکوب کند

امروز با زبان هنر باید در مقابل جنگ رسانه‌ای دشمن ایستاد

محسن صفری‌پور  فرمانده سپاه شهرستان پیشوا در مراسم گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، به‌ویژه شهدای هنرمند همچون شهید سیدمرتضی آوینی، اظهار کرد: آنچه امروز در باریکه غزه می‌گذرد دل هر آزاده‌ای را در سراسر جهان به درد می‌آورد. شهادت بیش از ۲۰۰ خبرنگار و فعال رسانه‌ای در این جنگ، بیانگر اهمیت حوزه رسانه و هنر برای دشمنان است؛ چراکه آنها همواره در تلاشند آگاهی‌بخشی را سرکوب کنند.

فرمانده سپاه پیشوا با اشاره به آغاز عملیات طوفان‌الاقصی گفت: این عملیات موجب وارد آمدن شکستی ترمیم‌ناپذیر به رژیم صهیونیستی شد و حتی سامانه‌های پدافندی آنها که از پیشرفته‌ترین تجهیزات جهان برخوردار بودند، در این عملیات مورد اصابت قرار گرفتند.

صفری‌پور با نقل قولی از شهید اسماعیل هنیه گفت: همان‌طور که امام حسین (ع) با علم به هزینه‌های سنگین، وارد صحنه عاشورا شد، مجاهدان غزه نیز برای بیداری جهانیان پا به میدان گذاشتند؛ امروز این خون‌هاست که منجر به افزایش آگاهی در سطح جهانی شده است.

وی با تحلیل تغییرات ژئوپلیتیکی در جهان گفت: امروز شاهد چرخش قدرت از غرب به شرق هستیم. چین و روسیه بعنوان دو قدرت نوظهور در حال جایگزینی با آمریکا هستند و به همین دلیل ایالات متحده به‌دنبال ایجاد بحران و بی‌ثباتی در کشورهای مخالف خود، به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران است.

صفری پور با اشاره به تجربه برجام و بدعهدی‌های غرب اظهار کرد: جمهوری اسلامی نشان داده که اهل مذاکره است، اما تجربه ثابت کرده که دشمنان ما جز با زبان قدرت نمی‌فهمند. آنها امروز به‌دنبال ایجاد دوقطبی‌هایی چون «مذاکره یا جنگ» و «مشکلات اقتصادی یا تسلیم» هستند تا ذهن مردم را منحرف کنند.

فرمانده سپاه پیشوا در پایان با تاکید بر نقش هنر در جهاد تبیین تصریح کرد: امروز باید از تمام ظرفیت‌های هنرمندان برای روشنگری و مقابله با جنگ روانی دشمن استفاده کنیم. سرودهایی که این روزها تولید می‌شود، به‌اندازه ساعت‌ها سخنرانی اثرگذار است و باید از این ابزار در مسیر آگاه‌سازی نسل جوان بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha