مهدی رجبی شهرستانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده تاکنون در ۴۹ درصد اراضی شالیزاری خمام شخم اولیه برای فصل زراعی سال جاری انجام شده است.
وی با بیان اینکه نشا و کشت برنج رابطه مستقیمی با بارش باران و رهاسازی آب کشاورزی دارد، افزود: طبق تقویم زراعی برنجکاری، تا پایان فروردین ماه شخم اولیه شالیزارها و آمادهسازی زمین باید تمام شود و طبق پیشبینیهای هواشناسی و بارش باران امیدواریم میزان شخم زدن شالیزارها بعد از بارندگی اوج بگیرد.
رجبی با تاکید بر اینکه از نیمه اردیبهشت تا پایان ماه برای نشاکاری در تقویم زراعی استان پیشنهاد شده، گفت: با توجه به اقلیم منطقه این بهترین زمان ممکن است و البته مابقی کارها نیز در گرو بارشهاست.
رجبی تاکید کرد: با توجه به افزایش دستمزد کارگران نشاکار همچنین پرداخت تسهیلات خرید ادوات کشاورزی از جمله ماشین نشاکار، شاهد افزایش آمار کشت مکانیزه در شالیزارها هستیم.
وی افزود: برای بهرهوری هرچه بیشتر شالیکاران در سطح روستاها کلاسهای آموزشی عملی و میدانی به صورت کاملا رایگان در دستور کار قرار دارد و شاهد برگزاری آن و استقبال از سوی شالیکاران بودیم.
مدیر جهاد کشاورزی خمام با اشاره به اینکه برنج هاشمی بیشترین رقم کشت شده در شالیزارهای این شهرستان است، تصریح کرد: در فصل زراعی سال گذشته در ۱۱ هزار و ۲۸۰ هکتار اراضی شالیزاری برنج کشت شد و نزدیک به ۴۵ هزار و ۲۰۰ تن برداشت شلتوک داشتیم و پس از شالیکوبی حدود ۲۳ هزار تن برنج سفید محصول شالیزارهای شهرستان خمام بود.
انتهای پیام
نظرات