محمدرضا قلندر شریف شامگاه ۲۵ فروردین، در نشست خبری نخستین انجمن علمی توانمندسازی زن و خانواده شاخه مشهد، با اشاره به اهمیت کانون خانواده، اظهار کرد: امروز در جنگ نرم دشمنان کانون خانواده را هدف قرار دادهاند، چراکه دریافتهاند برای ویرانی یک جامعه، ابتدا باید خانواده ویران شود.
شهردار مشهد گفت: در دنیای امروز، که جوامع با چالشهای متعددی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی روبرو هستند، توجه به استحکام و پایداری نهاد خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ شهر مشهد به عنوان یک شهر مذهبی و فرهنگی، نیازمند توجه ویژه به این حوزه است.
شهردار مشهد با اشاره به تاکیدات رهبری درباره نقش بانوان در تربیت جامعه، افزود: در بین اعضای خانواده، این زن است که نقش محوری همسر و مادری دارد و مهمترین وظیفه یک زن نیز همین دو نقش است.
وی توانمندسازی زنان را از این منظر، دارای اهمیت بالایی دانست و تاکید کرد : دشمن با شناسایی آسیبهای وارده بر خانوادهها، از همان مسیرها برای نابودی بنیان خانواده وارد میشود.
وی با توجه به موقعیت مهم مشهد در بین شهرهای کشور و برنامهها و مناسبات متعدد این شهر، تاکید کرد: این شهر مورد توجه دشمن است و کوچکترین موارد منفی در آن بزرگنمایی میشود، لذا الگوسازی در حوزه خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است.
شهردار مشهد گفت: با توجه به اهمیت خانواده در جامعه و تلاشهای صورت گرفته در شهر مشهد، ضروری است که با الگوسازی مناسب و مشارکت همگانی، به تحکیم و تعالی این نهاد مقدس کمک کنیم.
اقدامات خوب شهرداری مشهد در حوزه خانواده
در ادامه فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر مشهد، با اشاره به تلاشهای شورای شهر مشهد، بیان کرد: کمیسیون ویژه زن و خانواده با همت اعضای شورای شهر شکل گرفت و بودجهای جداگانه در شهرداری مشهد برای آن تعریف شد که در بازه ۳ ساله گذشته، برنامههای متعددی در حوزه خانواده انجام شده است.
وی افزود: مشهد پایگاه معنوی جهان است و ظرفیت ویژهای در اجرای برنامههای حوزه خانواده دارد که میتواند این وظیفه را در عرصه بینالمللی ایفا کند.
سلیمی با اشاره به تصویب لایحه تحکیم و تعالی خانواده در شورای شهر، از برنامههای ویژهتر در حوزه خانواده در مشهد در سال جدید خبر داد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ایجاد انجمن توانمندسازی زن و خانواده ایران در کشور، تصریح کرد: ما در کمیسیون بررسی کردیم چه خلأهایی در حوزه خانواده وجود دارد که یکی از آنها جنبه علمی در این حوزه است که حلقه واسط این مسئله «انجمن توانمندسازی خانواده ایران» است که فعالیتهای علمی در حوزه خانواده خواهد داشت و این شیوه را در سطح ملی و بینالمللی گسترش خواهد داد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: ما معتقدیم مشهد شهری بینالمللی است که میتواند زمینه این عملیات فکری در حوزه خانواده را شروع کند و در سطوح ملی و بینالمللی گسترش دهد.
سلیمی با اشاره به تاثیر شهرسازی بر مسائل خانواده، گفت: بسیاری افراد فکر میکنند مسائل خانواده، فرهنگی است، در حالیکه بسیاری از مسائل این حوزه که باید به آن توجه کرد مربوط به حوزه شهرسازی است، به عنوان مثال، خانهها در قدیم دارای اندرونی و بیرونی بود و جایگاه زن و خانواده در ساخت منازل و خانهها روشن بود، اما امروز ما با آپارتمانهایی کوچک مواجهیم که فضای آزادی برای زنان و بازی فرزندان ندارد.
وی عنوان کرد: طی ۳ سال گذشته در مشهد، اقدامات خوبی در مجموعه مدیریت شهری انجام شده است که یکی از آنها سرانه محور شدن خدمات به خانوادههای شهرداری مشهد است؛ تا کنون ۲۶ هزار کارگر از بیمه تکمیلی استفاده میکنند و از فرزند سوم، این خدمات رایگان است. رفاهیات شهرداری خانواده محور شده است که معتقدیم این موضوع باید در دیگر بخشها و سازمانها تسری پیدا کند.
رئیس کمیسیون ویژه زن و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، توجه به مسئله اقتصاد خانواده را از دیگر اقدامات ویژه شهرداری برای خانواده بزرگ شهرداری دانست و گفت: برخی اقدامات دیگر در حوزههای جلوگیری از سقط جنین و مشارکت با انجمن «نفس»، حمایت از زوجین در طرح «باهم»، ایجاد رسانه بانوان و خانواده در مشهد با عنوان «شهربانو» ذیل این موضوع صورت گرفته است.
سلیمی تاکید کرد: مسائل حوزه زنان و خانواده فقط نباید از سوی زنان پیگیری شود، بلکه ما به برادرانههایی نیاز داریم که آقایان نیز باید به آن بپردازند و در شورای مشهد این مسئله مورد توجه همکاران قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات