علی محمد ملاتقی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افزایش ۷۰ هکتاری کشت گل محمدی در سال گذشته، اظهار کرد: ۳۶۳ هکتار از باغات استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این میزان ۳۶۰ هکتار باغات گل محمدی باور هستند و ۳ هکتار باغات غیربارور و به صورت نهال است.
وی با اشاره به برداشت محصول گل محمدی در اردیبهشت هر سال بیان کرد: شروع برداشت هر ساله ابتدا از مناطق دشتی و گرم مانند جاده کاشان، تهران و جعفرآباد انجام میشود، سپس از مناطق کوهستانی مانند خلجستان، بخش کهک و قاهان صورت میگیرد، در سال گذشته ۷۹۴ تُن گل تر از باغات گل محمدی برداشت کردیم و پیش بینی میکنیم برای امسال ۸۰۰ تُن گل محمدی تر برداشت کنیم.
ملاتقی تصریح کرد: در حال حاضر سه ایستگاه مکانیزه با ظرفیت بالا برای گلاب گیری و تولید اسانس داریم؛ همچنین هفت دستگاه سنتی به صورت عمده و سنتی گلاب گیری را انجام میدهند. مابقی گلها به صورت تر جمعآوری و عمدتا به کاشان و مناطق دیگر جهت فراوری ارسال میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۳ هزار لیتر گلاب و پنج لیتر اسانس گل محمدی تولید شد، گفت: انتظار داریم امسال گلاب گیری به ۶۰ هزار لیتر برسد و در سال آینده به صادرات این گیاه دارویی بپردازیم.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در پایان تاکید کرد: توجه داشته باشید کشت گل محمدی به عنوان یک داروی گیاهی با توجه به شرایط الگوی کشت استان پرورش مییابد.
انتهای پیام
نظرات