دکتر شهاب شیرخدا در رابطه با اضطراب و راههای مقابله با آن، اظهار کرد: اضطراب در حقیقت یک احساس نگرانی در واکنش به تهدیدی است که همه ما آن را احساس میکنیم. به عبارتی وقتی تهدیدی خصوصاً به شکل درونی اتفاق میافتد، یکسری واکنشهای روانشناختی در انسان ایجاد میشود که در قالب احساس اضطراب آن را تجربه میکنیم.
وی در ادامه با تاکید بر این که هر اضطرابی را نباید بد تلقی کنیم، تصریح کرد: مسلماً برای انجام امورات روزمره و فعالیتهای روزانه به شکلی مسئولانه و خوب و منظم نیازمند وجود درجاتی از اضطراب هستیم و اضطراب میتواند از ما و اطرافیانمان و فعالیتهایی که داریم، مراقبت کند تا آنها را به خوبی انجام دهیم.
دکتر شیرخدا با بیان این که مشکل در این خصوص دقیقاً از زمانی شروع میشود که اضطراب بیش از اندازه باشد، گفت: اضطراب بیش از اندازه باعث اختلال در توانایی و توانمندی ما میشود و بر رفتار و فعالیتهای روزمرهی ما اثر معکوس ایجاد میکند و در این صورت نیازمند مداخله برای رفع آن خواهیم بود.
وی افزود: در بسیاری از مواقع اضطراب و استرس بیش از اندازه به شکلهای مختلفی مانند بروز علائم جسمی ظهور میکند به طوری که خشکی دهان، دردهای پراکنده بدن، علائم گوارشی، تپش قلب و تعریق بیش از اندازه را میتوان جزو علائم جسمی آن برشمرد.
این روانپزشک یزدی با بیان این که گاهاً اضطراب به صورت علائمی همچون فراموشیهای کوتاهمدت، کاهش تمرکز، بروز مشکل در یادگیری و بروز نشخوارهای فکری مکرر در طول روز نیز خود را نشان داده و روح و ذهن فرد را آزار میدهد.
وی با بیان این که شایعترین اختلالات روانپزشکی، اختلالات اضطرابی است، تاکید کرد: در صورت بروز اختلالات اضطرابی که به شکلهای مختلفی میتواند بروز کند، نیازمند مراجعه به پزشک جهت اقدامات درمانی هستیم.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر شیرخدا در پایان نیز متذکر شد: بسیار مهم است که بدانیم اضطراب متفاوت با ترس است و نباید کسی که به دلایل مختلف دچار افکار نگرانکننده و اضطراب است، فردی ضعیف یا ترسو نیست و نباید با انگ زدن به افراد نباید مانع مراجعه این افراد به متخصصین سلامت روان بشویم بلکه باید آنها به کمک گرفتن از پزشک برای داشتن زندگی شادتر و با اضطراب کمتر تشویق کنیم.
لازم به یادآوریست که متاسفانه برطبق طرح آمارهای طرح «نماد» یا همان نظام مراقبتهای اجتماعی دانشآموزان، استان یزد به لحاظ اضطراب دانشآموزی در رتبه نخست قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات