• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1404012613770
  • منبع : نمایندگی اردبیل

دبیر اجرایی دومین دوره مسابقات ملی سدید در اردبیل عنوان کرد

ایجاد انگیزه برای بیان علمی و ترویج فرهنگ مطالعه از اهداف مسابقات سدید

ایجاد انگیزه برای بیان علمی و ترویج فرهنگ مطالعه از اهداف مسابقات سدید

ایسنا/اردبیل دبیر اجرایی مرحله استانی دومین دوره مسابقات ملی «سدید» در اردبیل گفت: هدف اصلی مسابقات سدید ایجاد انگیزه برای بیان علمی، ترویج فرهنگ مطالعه و استفاده کاربردی از پژوهش‌هاست.

مهران محمدی، در حاشیه برگزاری این مسابقات در گفت‌وگو با ایسنا گفت: این رویداد علمی و رقابتی، فرصتی ارزشمند برای بروز توانمندی‌های دانشجویان در بیان مؤثر یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم ساخته است.

وی اظهار کرد: این دوره از مسابقات در دو بخش «کتاب» و «پژوهش‌های علمی» شامل پایان‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع در حال برگزاری است که در مجموع ۷۰ شرکت کننده با ۷۰ اثر علمی و مطالعاتی توسط دانشجویان ارائه می شود.

دبیر اجرایی مرحله استانی این دوره از مسابقات در اردبیل افزود: در بخش کتاب، شرکت‌کنندگان در مدت سه دقیقه به معرفی کتاب‌های تألیفی یا ترجمه‌شده خود یا دیگر نویسندگان پرداختند و در بخش پژوهش‌های علمی نیز دانشجویان، دستاوردهای پژوهشی خود را که اغلب پایان‌نامه‌های تحصیلی در زمانی محدود ارائه خواهد شد.

محمدی با تأکید بر اهمیت تربیت نسل توانمند در انتقال دانش، هدف اصلی این مسابقه را ایجاد انگیزه برای بیان علمی، ترویج فرهنگ مطالعه و استفاده کاربردی از پژوهش‌ها عنوان کرد و گفت: ارزیابی آثار توسط هیأت داورانی متشکل از اساتید مجرب دانشگاهی انجام می گیرد که بر اساس شاخص‌های علمی و مهارتی داوری می کنند.

وی در ادامه بیان کرد: از هر بخش سه نفر به عنوان برگزیده استانی انتخاب و به مرحله کشوری معرفی خواهند شد. همچنین برای نفرات برتر جوایزی در نظر گرفته شده است.

محمدی با قدردانی از همکاری دانشگاه محقق اردبیلی در میزبانی این رویداد افزود: اختتامیه این مسابقه همزمان با پایان بخش پژوهش‌های علمی، روز سه شنبه ۲۶ فروردین‌ ماه برگزار خواهد شد.

مسابقات ملی سدید فرصتی برای ترویج اندیشه، مطالعه و گفتمان‌سازی است

صادق فرهمند امین، داور دومین دوره مسابقه استانی سدید در اردبیل هم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تجربه داوری خود در دانشگاه‌های استان اردبیل، مسابقه سدید را یکی از رویدادهای مؤثر در ارتقای سطح علمی و فرهنگی دانشجویان دانست و افزود: بسیار خرسندم که در منصه داوری این رویداد علمی، فرهنگی و دانشگاهی قرار گرفته‌ام. مسابقه استانی سدید، فرصتی ارزشمند برای دانشجویان است تا یافته‌های علمی، پژوهشی، اختراعات، پایان‌نامه‌ها و کتاب‌هایی که مطالعه کرده‌اند را در قالب ارائه‌ای کوتاه و مؤثر با مخاطبان به اشتراک بگذارند.

مدرس دانشگاه‌های استان در ادامه افزود: این مسابقه با بهره‌گیری از مدل جهانی ارائه‌های سه‌دقیقه‌ای، بستری نوین برای تقویت مهارت‌هایی چون زبان بدن، انتقال محتوای علمی، ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطب و تمرکز بر پیام اصلی اثر فراهم کرده است. این سبک ارائه می‌تواند مخاطبان را به پیگیری موضوعات علمی ترغیب کرده و سطح آگاهی عمومی را ارتقا دهد.

فرهمند امین با تأکید بر نقش سدید در ترویج فرهنگ مطالعه و اندیشه‌ورزی تصریح کرد: این رویداد دانشجویان را به سوی حوزه فرهنگ کتابخوانی و تفکر سوق می‌دهد و نقش مهمی در گفتمان‌سازی علمی ایفا می‌کند و به‌ویژه در شرایط امروز که فضای مجازی بر زندگی بسیاری از جوانان سایه افکنده، چنین مسابقاتی می‌تواند آنان را به سوی مطالعه عمیق و آشنایی با آثار علمی سوق دهد.

وی با تاکید بر اینکه این رویداد به گروه‌های سنی پایین‌تر نیز تعمیم داده شود، افزود: مسابقه سدید ظرفیت آن را دارد که در میان نوجوانان و حتی کودکان نیز اجرا شود و به یک جریان فراگیر فرهنگی در کشور تبدیل شود.

داور مسابقات فرهنگی گفت: دانشجویانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی، پیام نور، فرهنگیان و سایر مراکز آموزش عالی در این رقابت شرکت کرده‌اند. سطح آثار مناسب است اما می‌توان با آموزش و تقویت مهارت‌های ارائه، کیفیت این رقابت را در سطوح بالاتر ارتقا داد.

مدرس دانشگاه‌های استان تأکید کرد: در این رویداد همه شرکت‌کنندگان برنده‌اند، زیرا تجربه‌ای ارزشمند از اندیشه‌ورزی، گفتمان‌سازی و حضور در یک فضای علمی و فرهنگی را پشت سر می‌گذارند که بی‌تردید در مسیر آینده آنان تأثیرگذار خواهد بود.

مسابقات سه دقیقه‌ای «سدید» بستری ارزشمند برای هم‌اندیشی علمی است

محمود خروشی، دانشجوی مطالعات برنامه‌ درسی دانشگاه تبریز شرکت‌کننده در دومین دوره مسابقات استانی«سدید» در گفت و گو با ایسنا، با قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد، آن را بستری ارزشمند برای گردهمایی دانشجویان دانست و گفت: این رویداد حداقل‌ترین امکانی است که می‌توان برای تبادل نظر و هم‌اندیشی میان فعالان حوزه علم و پژوهش فراهم کرد و حضور در چنین فضایی، حتی در قالبی کوتاه، بسیار مفید و اثربخش است.

وی در ادامه با اشاره به ساختار سه‌دقیقه‌ای ارائه‌ها در این مسابقه اظهار کرد: همان‌طور که عوامل اجرایی نیز اشاره کردند، ارائه‌های کوتاه و هدفمند باعث می‌شود مطالب علمی و پژوهشی در زمانی اندک، اما با کیفیت مناسب، ارائه شوند؛ هم از اتلاف وقت جلوگیری می‌شود و هم امکان بهره‌برداری سریع‌تر از ایده‌ها فراهم می‌شود.

خروشی که پیش از این، نگاهی نیز به نخستین دوره مسابقات «سدید» داشته است، تصریح کرد: با بررسی‌هایی که درباره دوره اول داشتم، متوجه شدم که این رویداد از همان ابتدا با حضور اساتیدی کم‌حاشیه و عدالت‌محور شکل گرفته و این ویژگی‌ها باعث ایجاد حس اعتماد و رضایت در من شده است.

وی افزود: جهاد دانشگاهی با پشتوانه علمی و پژوهشی خود، بهترین گزینه برای اجرای چنین رویدادی است و عملکرد موفق آنان در این دوره نیز موید همین مسئله است.

خروشی ضمن آرزوی استمرار این رویداد در آینده، گفت: از ابتدای برنامه تا به اینجا، همه‌چیز به‌خوبی پیش رفته است. از تلاش‌ها و زحماتی که برای برگزاری مسابقات سه‌دقیقه‌ای انجام شده و از همراهی ارزشمند تمامی دست‌اندرکاران در این مسیر، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha