رضا خواجهای امروز (سهشنبه ۲۶ فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه امروز فعالیتهای بنیاد مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، نقش کلیدی در بهبود زیرساختها و کیفیت زندگی ایفا میکند، اظهار کرد: تاکنون برای ۱۰۰ روستا از این تعداد، مطالعات طرح هادی انجام شده و در کنار آن، برای ۶۸ روستای زیر ۲۰ خانوار نیز طرح هادی تهیه شده است.
وی ادامه داد: در حوزه بازنگری طرحهای هادی نیز تاکنون برای ۴۸۰ روستا بازنگری انجام شده و برای ۱۲۰ روستای دیگر در سال جاری برنامهریزی شده است که این میزان از میانگین کشوری بالاتر است.
او با بیان اینکه در زمینه اجرای طرح هادی، ۶۶ روستا دارای طرحهای اجرایی هستند، گفت: این طرحها شامل سنگفرش، جدولگذاری، دیوارکشی، آسفالت و زیرسازی بوده و در سال گذشته، طرح هادی برای ۱۸۴ روستا بهصورت مستقل اجرا شده است. همچنین در سال جاری نیز اجرای طرح برای بیش از ۲۰۵ روستا در دستور کار قرار دارد.
خواجهای با اشاره به اینکه بنیاد مسکن زنجان تنها استانی است که طرح منظومه روستایی را برای تمام شهرستانها و روستاهای خود مطالعه و مصوب کرده است، بیان کرد: در قالب این طرح، بیش از ۵۰۰ پروژه تعریف شده که تاکنون بیش از ۶۰ درصد آنها به بهرهبرداری رسیدهاند. این طرح با مشارکت مستقیم مردم اجرا میشود و به اشتغال پایدار و برندسازی منطقهای کمک میکند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به حوزه گردشگری روستایی، گفت: تاکنون ۱۰ روستا به عنوان هدف گردشگری در استان انتخاب شدهاند که برای دو روستا هنوز اعتبار مصوب نشده است. همچنین در حوزه بافتهای باارزش روستایی نیز هفت روستا در حال کار هستند که اعتبار دو مورد از آنها نیز تخصیص نیافته است.
وی اضافه کرد: برای بیش از ۸۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان با همکاری اداره کل ثبت اسناد، سند مالکیت صادر شده و در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز این میزان به حدود ۳۶ درصد میرسد که تقریباً دو برابر میانگین کشوری است.
او با بیان اینکه استان زنجان در حوزه جذب اعتبارات نیز عملکرد مطلوبی داشته است، گفت: در سال گذشته، سهمیه استان برای قیر ۵۰۰ میلیارد ریال بود، اما با پیگیریهای انجام شده، تأمین بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار برای آسفالت و اجرای طرحهای عمرانی در روستاها در سال جاری پیشبینی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان اذعان کرد: مجموعاً ۲۲۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به خانوارهای نیازمند در مناطق روستایی پرداخت شده است. در کنار این اقدامات، مصالح ساختمانی رایگان شامل بیش از ۵ هزار تن سیمان و هزار تن میلگرد نیز در اختیار روستاهای محروم قرار گرفته است.
خواجهای با اشاره به پروژههای مسکن شهری، بیان کرد: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، مسئولیت ساخت مسکن بر عهده بنیاد مسکن است که در حال حاضر همه پروژهها وارد فاز اجرایی شدهاند و برخی از آنها به مرحله نازککاری رسیدهاند. میانگین پیشرفت فیزیکی این پروژهها بین ۶۵ تا ۱۰۰ درصد است.
وی همچنین درباره واگذاری زمین در مناطق روستایی، خاطرنشان کرد: اولویت این واگذاریها با ساکنان بومی روستاها است و این فرآیند با هماهنگی دهیاران و مراجع محلی به صورت شفاف و قانونی انجام میشود.
به گزارش ایسنا، در زمینه بازسازی و مقاومسازی مسکن روستایی، ۹۲ هزار و ۶۷۸ واحد در استان وجود دارد که تاکنون ۶۰ درصد آنها مقاومسازی شدهاند. سال گذشته ۱۱ هزار و ۹۰۰ فقره تسهیلات کمبهره با بازپرداخت ۲۰ ساله و سود پنج درصد پرداخت شد که در مجموع ۳۵۰۰ میلیارد ریال را شامل میشد. همچنین در سال جاری، ۵۵۰۰ فقره تسهیلات به مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال ابلاغ شده است. این تسهیلات با هدف افزایش ایمنی، تابآوری و بهبود کیفیت زندگی در مناطق روستایی پرداخت میشود.
انتهای پیام
نظرات