صالح محمدی امروز، ۲۶ فروردین در اولین رویداد ایده محوری و سرمایه گذاری «خلاقیت و نوآوری در صنعت زیتون» که در دانشگاه گیلان برگزار شد، با تاکید بر لزوم گسترش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان، اظهار کرد: باید با رویکردهای علمی روز دنیا پیش برویم تا پایداری تولید در بخش کشاورزی را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه ضمن حفظ و تقویت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به دنبال جذب سرمایه گذاران جدید هستیم، افزود: سازمان جهاد کشاورزی گیلان از سرمایهگذاران حمایت خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، ایران را رئیس دوره ای شورای بین المللی زیتون دانست که یک فرصت سرمایه گذاری است و متذکر شد: شاهد رقابت بین کشورهای منطقه در تجارت زیتون و روغن زیتون هستیم و لذا باید به معرفی و تقویت ظرفیت های ایران و گیلان در این حوزه بپردازیم.
محمدی سرمایه گذاری در حوزه محصولات کشاورزی به ویژه زیتون را سودمند دانست و ادامه داد: زیتون یک میوه قرآنی پراهمیت است.
وی گیلان را قدیمی ترین خاستگاه زیتون کشور دانست و خاطرنشان کرد: دانش و تکنولوژی تولید و فرآوری زیتون از گیلان به سایر استان ها رفته؛ راه اندازی بازارچه دائمی زیتون نیز ایده نیاکان ماست که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان رودبار را مقصد بازرگانی زیتون های تولید شده در سایر استان ها دانست و تاکید کرد: سرمایه گذاران منتظر ایده های خلاقانه و علمی هستند که باید توسط دانشگاه ها طراحی شود.
محمدی با اشاره به عرضه برندهای مختلف زیتون در کشور، شرط تصاحب بازار را در نوآوری و سلامت و بهداشت دانست و عنوان کرد: در گیلان بالغ بر ۱۰۰ واحد فرآوری و ۱۰ واحد روغن کشی داریم که فرصت خوبی برای دانشجویان حوزه کشاورزی جهت کسب مهارت و تجربه است.
وی ۲۲ هزار باغدار زیتون گیلان را نیازمند نوآوری در باغات و احیا و جوانسازی باغات و استفاده از ارقام جدید برای افزایش عملکرد دانست و اضافه کرد: محدودیت منابع آبی در گیلان موجب شده که امکان توسعه باغات زیتون در نواحی جنوب استان را نداشته باشیم، اما ایجاد پوشش گیاهی به وسیله باغات زیتون به مدیریت چرخه آب کمک می کند و زمینه حفظ رطوبت خاک فراهم می شود لذا به دنبال مجوز وزارت نیرو جهت بهره برداری از آب با رویکرد علمی هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان سرانه مصرف روغن در کشور و استان را به ترتیب ۲۰ و ۱۱.۵ کیلوگرم دانست که نشان دهنده توجه مردم استان به سلامت تغذیه است و اظهار کرد: متاسفانه با سرانه ۳۰۰ گرمی روغن زیتون مواجه هستیم که بسیار کم است و مردم باید برای ارتقای سلامتی و شادابی و پویایی خودشان به ظرف روغن زیتون بروند.
انتهای پیام
نظرات