به گزارش ایسنا، در شامگاه ۲۶ فروردین اخباری مختلفی در حوزههای خبری منتشر شد که در ادامه گزیدهای از آنها را میخوانید:
پزشکیان: ساختار دولتی پاسخگوی کاهش شدت مصرف انرژی نیست
سیاسی - مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی در تبیین چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی، به پنج رکن ساختار، برنامه، مدیریت، منابع و تعهد مدیریت ارشد اشاره کرد و افزود: تجربههای پیشین بهروشنی نشان داده است که ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست؛ از اینرو باید به سوی ساختاری شبکهای، متشکل از نخبگان، نهادهای مردممحور و گروههای مرجع حرکت کنیم.
پزشکیان استفاده از ظرفیتهای اجتماعی را یکی از ارکان مهم این تحول دانست و اظهار کرد: در این مسیر، از کانونهای دانشگاهی برای مدیریت و نظارت، از گروههای مرجع برای الگوسازی و از نهادهای مردمی برای اجرا بهره خواهیم گرفت.
رئیسجمهوری با تأکید بر ضرورت برنامهریزی واقعگرایانه، افزود: برنامهها باید منعطف، مبتنی بر واقعیات، همراستا با اهداف تعیینشده و برخوردار از زمانبندی دقیق باشند.
پزشکیان: دستیابی به اطلاعات دقیق، پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم است
رئیسجمهوری همچنین با حضور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن شرکت در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، در جریان روند اجرای پروژه ملی GNAF (طرح هویتبخشی به مکانها) قرار گرفت و پس از استماع گزارش عملکرد ششماهه و نقشه راه این طرح، بر لزوم تسریع در روند اجرا با بهرهگیری از ظرفیت نهادهای مردمی تأکید کرد.
پزشکیان با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه دادهها در کشور گفت: باید به سطحی از مدیریت اطلاعات برسیم که با یک کلیک بتوان تمام دادههای مورد نیاز از هویت افراد تا اطلاعات اماکن، صنوف و انبارها را استخراج کرد؛ امری که تحقق آن میتواند سد محکمی در برابر فساد، رانت و سرقتهای ساختاری ایجاد کند.
وی دستیابی به اطلاعات دقیق را پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم دانست و تصریح کرد: اطلاع از نیازهای بهداشتی، آموزشی و معیشتی جامعه، تنها در سایه دسترسی به دادههای دقیق و جامع میسر خواهد بود و بیتردید، هرگونه خدمترسانی باکیفیت و هدفمند منوط به شناخت صحیح از نیازهای واقعی مردم است.

انتصاب یک معاون و یک مشاور رئیسجمهوری
محسن اسماعیلی با حکم رئیسجمهوری بهعنوان «معاون راهبردی و امور مجلس رئیسجمهور» منصوب شد.
در حکم پزشکیان برای اسماعیلی آمده است: انتظار دارد، با اتخاذ سیاستها و برنامههای راهبردی مناسب و تعامل مؤثر و سازنده با مجلس شورای اسلامی، نسبت به تنظیم و ارتقای روابط قوای مجریه و مقننه، اهتمام حداکثری مصروف داشته و همچنین ضمن بهرهگیری از تجربه انباشته مدیران ارشد کشور در دهههای گذشته و توانمندیهای گسترده علمی، تخصصی و کاربردی نخبگان، اندیشکدهها و نهادهای جامعه مدنی، نسبت به رصد و انعکاس تحولات کلان داخلی و بینالمللی و میزان دستیایی به اهداف مقرر در قانون اساسی، سند چشمانداز و سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مجدانه کوشا باشید.
رئیسجمهوری در پیامی از اقدامات شهرام دبیری معاون سابق امور مجلس نیز قدردانی کرد.

پزشکیان همچنین در حکمی با انتصاب «حجتالاسلام والمسلمین علی عماد» به سمت «مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت» تصریح کرد: انتظار دارد، با ارائه نظرات مشورتی راهگشا، بهرهمندی از ظرفیت صاحبنظران دینی و استفاده به هنگام از ابزارهای متنوع ترویجی و تبلیغی، نسبت به تحقق اهداف دولت در تحکیم و تقویت ارتباطات پویا و نظاممند دولت و روحانیت کوشا باشید.
رئیسجمهوری همچنین در پیامی با قدردانی از اقدامات محمدجواد ظریف در سمت معاونت راهبردی رئیسجمهوری نسبت به تداوم بهرهمندی دولت از شایستگیهای علمی و تجربی وی تاکید کرد و نوشت: «اکنون که مجموعه محدودیتها، امکان بهرهمندی از دانش و تجربیات جنابعالی که متصف به صفات تدین، وجدان، احساس مسئولیت، غیور و شجاع از سوی مقام معظم رهبری هستید، در مسئولیت معاون راهبردی رئیسجمهور را از ما سلب کرده است، مراتب قدرشناسی و سپاس خود را از تلاشهای صادقانه و مسئولانه جنابعالی ابراز میدارم و علاقمندم که همچنان از شایستگیهای علمی و تجربی شما برادر عزیز بهرهمند باشم.»
عارف: برای حل مسائل کشور به مذاکره دل نبستهایم/مذاکرهکنندگان باید حمایت شوند
جمعی از اعضای هیئت دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان عالی دستگاه قضائی و مسئولان برخی نهادها، ظهر امروز (سهشنبه) بهمناسبت آغاز سال جدید با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند و در حاشیه این دیدار رسانه KHAMENEI.IR گفتوگویی با محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری درباره طرحها و اقدامات دولت برای پیشبرد امور کشور علیالخصوص حل مشکلات اقتصادی در شرایط فعلی و ناظر به مذاکرات جاری داشت.
عارف در این گفتوگو تاکید کرد: نهتنها به این مذاکره، بلکه به هیچ رابطهی خاصی با هیچ کشوری دل نبستهایم، اگرچه با فرض اینکه با همهی کشورها، همهی کشورهایی که علاقهمند به رابطه با ما هستند، با اولویتهایی که داریم -کشورهای همسایه، کشورهای آفریقایی، کشورهای بزرگی که در اقتصاد در قارهی کهن برجستگی و تجربهی موفقی دارند- تعامل داشته باشیم.
وی یادآور شد: راهبرد ما در مسائل کشور این است که نگاهمان به خارج از کشور نباید باشد، باید نگاهمان به داخل کشور باشد. حقیقتاً پتانسیلهای بسیار برجستهای در همهی زمینهها در کشور وجود دارد که کمتر از آنها استفاده کردهایم. دلایل مختلفی هم دارد؛ یکی نگاه کوتاهمدتی است که معمولاً مسئولین دارند، میخواهند تا زمانی که در مسئولیت هستند به یک نتیجه برسند و کار درازمدت را رها میکنند.
مهاجرانی: اگر توافقی حاصل شود زمان لازم است تا آثارش در زندگی مردم نمایان شود
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مجموعه دولت باور دارد که حتی اگر توافقی حاصل شود، ماهها یا حتی سالها زمان لازم است تا آثار آن در توسعه و زندگی مردم نمایان شود. در چنین شرایطی، چارهای جز مواجهه مستقیم، عاجل و مستقل با مشکلات وجود ندارد. کارگروهها و کمیتههای مختلفی بهصورت مستمر در حال بررسی و رفع مسائل جاری کشور هستند. تکیهگاه اصلی دولت، همراهی و اعتماد مردم است و مسیر روشن؛ همدلی و پیگیری بیوقفه راهحلهای واقعی است، نه انتظار برای گشایشهای احتمالی.»
کاخ سفید: ترامپ خواهان گفتوگو با ایران است
جهان - «کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با «هیثم بن طارق» سلطان عمان گفتوگو کرده و بر لزوم حصول توافق با ایران از طریق مذاکرات تاکید کرده است.
لیویت در نشستی خبری گفت: «کمپین فشار حداکثری علیه ایران همچنان ادامه دارد اما همانطور که میدانید، رئیسجمهور بهوضوح نشان داده که خواهان گفتوگو و رایزنی با ایران است.»
گفتوگوی ترامپ و سلطان عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
«هیثم بن طارق»، سلطان عمان و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا تلفنی گفتوگو کردند.
ترامپ در این تماس از روابط دوجانبه دو کشور دوست و تلاشهای عمان در مذاکرات کنونی میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، تقدیر کرد.
طرفین درباره راههای حمایت از این مذاکرات در راستای تحقق نتایج مطلب نیز گفتوگو کردند.
وزیر فرهنگ: رسانه منتقد داخلی داشته باشیم بهتر از این است که BBC علیه ما صحبت کند
فرهنگی و هنری - سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره رسانهای ابوذر گفت: نمیتوانیم رسانه را حامل اصلی قدرت نرم بدانیم اما مرجعیت رسانهای در بیرون از کشور یا در دست رسانههای غیررسمی باشد. او با اشاره به آمار، تصریح کرد: مرجعیت رسمی رسانههای داخلی کمرنگ شده است که خطری برای امنیت ملی محسوب میشود. اگر قبول داریم قدرت نرم از قدرت سخت مهمتر است و حامل عمده آن رسانه است، کمرنگ شدن مرجعیت رسانههای داخلی به نفع هیچ کس نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه مرجعیت رسانههای رسمی داخلی قدرت ملی است و باید به آن توجه کرد، گفت: در سال ۱۳۷۹ تلویزیون منبع خبریِ ۷۸/۳ درصد از پاسخگویان در نظرسنجی بود اما در سال ۱۳۹۴ تلویزیون منبع خبری ۵۴/۱ درصد از پاسخگویان بود؛ در حوزه مطبوعات هم از ۹/۴ به ۲/ ۷ تنزل یافته است، عوامل متعددی در کمرنگ شدن مرجعیت رسمی رسانههای داخلی تاثیرگذار است که بخشی از آن فنآورانه و بخشی نیز سیاسی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه همه این مسائل موجب شده است بخشی از قدرت نرم به بیرون از کشور انتقال یابد، افزود: اینکه چگونه میتوان مرجعیت رسانه را به داخل برگرداند اقتضائات خودش را دارد. اینکه رسانه منتقد داخلی داشته باشیم بهتر از این است که BBC علیه ما صحبت کند. قدرت نرم در رسانه است و اگر قدرت نرم از کشور خارج شود مثل این است که خود را خلع سلاح کنیم اینجاست که باید به این نکته که امنیت ملی ما منوط به این است که مرجعیت رسانههای داخلی خود را کم اهمیت ندانیم، توجه داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات