دکتر محمدرضا آقایی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به روحیه انساندوستی و فرهنگ نیکوکاری در بین مردم یزد، اظهار کرد: یزدیها همواره در سختترین شرایط، بخشندهی حیات بودهاند و همین روحیه کمک به همنوع، موجب شده که استان یزد در میان استانهای کشور از جایگاه برجستهای به ویژه از لحاظ اهدای خون برخوردار شود.
وی با تاکید بر روند رو به افزایش نیاز به خون و فرآوردههای خونی، افزود: با توجه به افزایش روزافزون بیماریهایی همچون سرطان و همچنین وقوع تصادفات که نیاز فوری به خون دارند، پیشبینی میشود نیاز به خون در استان طی ۱۰ سال آینده تا ۲.۵ برابر افزایش یابد و این موضوع لزوم برنامهریزی دقیق، مستمر و مشارکت اجتماعی گستردهتر مردم در این رابطه را ایجاب میکند.
آقایی ضمن بیان این که در راستای پاسخگویی به این نیاز رو به رشد و با توجه به پشتوانه فرهنگی قوی مردم یزد، اجرای طرحی جدیدی با عنوان «خانواده بخشنده حیات» را در نظر داریم، خاطرنشان کرد: این طرح با هدف نهادینهسازی فرهنگ اهدای خون در درون خانوادهها طراحی شده و معتقدیم که اهدای خون نه تنها یک وظیفه انسانی، بلکه یک میراث فرهنگی است که میتواند از والدین به فرزندان منتقل شود.
وی افزود: براساس این طرح، اعضای خانوادهها تشویق میشوند تا به صورت گروهی در فرآیند اهدای خون شرکت کرده و این اقدام انساندوستانه را به بخشی از سبک زندگی خود تبدیل کنند.
مدیر کل انتقال خون استان تأکید کرد: در این برنامه به دنبال این هستیم که اهدای خون را از یک رفتار فردی به یک فرهنگ خانوادگی تبدیل کنیم و یزدیها با سابقهی درخشانی که در امور خیر دارند از ظرفیت بالایی برای تحقق این هدف برخوردارند.
این مسئول همچنین از تدوین برنامهای بلندمدت برای پاسخ به نیازهای آینده خونی استان خبر داد و گفت: برنامهریزی دقیقی برای ۱۰ سال آینده صورت گرفته تا با اتکا به مشارکت بالای مردم، بتوانیم جایگاه استان یزد با توجه به جمعیت را در اهدای خون ارتقاء دهیم و از جایگاه دوم استانها به رتبه اول کشور برسانیم.
آقایی در پایان نیز ضمن تقدیر از مشارکت مردم در امر اهدای خون هنگام بروز بحرانها، یادآور شد: اقداماتی از این دست نه تنها به نجات جان بیماران کمک میکند بلکه سلامت روانی و جسمی اهداکنندگان را نیز تقویت میکند چرا که اهدای خون، نوعی اهدای معنوی است که آثار مثبت آن فراتر از جنبههای جسمی و پزشکی است.
انتهای پیام
نظرات