• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404012714654
  • خبرنگار : 71567

معاون پژوهشی وزیر علوم:

نتوانستیم آثار علوم انسانی را به خوبی نمایه سازی کنیم/حرف ایران در این زمینه شنیده نشده است

نتوانستیم آثار علوم انسانی را به خوبی نمایه سازی کنیم/حرف ایران در این زمینه شنیده نشده است

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نتوانستیم آثار علوم انسانی را به خوبی نمایه سازی کنیم، گفت: حرف جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم انسانی در دنیا به خوبی شنیده نشده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر پیمان صالحی در مراسم تودیع و معارفه رئیس سابق سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) گفت: استخر اطلاعات علمی معتبر جهانی از طریق نمایه‌سازی شکل می‌گیرد و امروزه مرجعیت علمی کشورها، دانشگاه‌ها و دانشمندان تا حد زیادی به حضور در این نمایه‌ها وابسته است.

معاون پژوهشی وزارت علوم با ابراز تأسف از اینکه علی‌رغم ظرفیت بالای تولید علم در حوزه علوم انسانی و اسلامی در ایران و وجود بیش از ۸۰۰ مجله علمی‌پژوهشی در این حوزه ، جایگاه کشور در نمایه‌های بین‌المللی این حوزه بسیار پایین است، تأکید کرد: حرف جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم انسانی در دنیا به خوبی شنیده نشده است، زیرا نتوانسته‌ایم آثار خود را به درستی نمایه کنیم.

وی افزود: در موضوعات کلیدی مانند تاریخ انقلاب اسلامی، مهدویت، و حتی مسائل منطقه‌ای، آثار نویسندگان خارجی در نمایه‌های معتبر غلبه دارند.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به موفقیت این وزارتخانه در «نهضت نمایه‌سازی» مجلات علمی در سه سال اخیر (افزوده شدن ۱۰۷ مجله ایرانی به پایگاه اسکوپوس که بیش از نیمی از کل مجلات نمایه‌شده در ۲۴ سال پیش از آن است)، پیشنهاد کرد که سازمان «سمت» با بهره‌گیری از تجربیات ارزشمند دکتر شهریاری در حوزه فناوری، محوریت «نهضت نمایه‌سازی کتب دانشگاهی» کشور، به‌ویژه در حوزه علوم اسلامی و انسانی را بر عهده گیرد.

وی افزود: این اقدام می‌تواند شامل نمایه‌سازی آثار فارسی و همچنین ایجاد یک نهضت ترجمه برای عرضه جهانی اندیشه‌های ایرانی-اسلامی باشد.

دکتر صالحی ضمن قدردانی از خدمات دکتر مهدوی زادگان، ابراز اطمینان کرد که با حضور دکتر شهریاری و اجرای برنامه‌های تحولی ایشان، به‌ویژه در حوزه دیجیتال که هم‌راستا با نیاز نمایه‌سازی است، سازمان «سمت» خواهد توانست نقش ملی و بین‌المللی خود را بیش از پیش ایفا کند.

وی همچنین بر حمایت وزارت علوم از سازمان «سمت» در پیشبرد اهداف و رفع موانع، از جمله تسریع در راه‌اندازی ساختمان جدید، تأکید کرد.

در این مراسم حجت‌الاسلام دکتر داوود مهدوی‌زادگان، رئیس سابق سازمان «سمت»، در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از فرصت خدمت در این سازمان، «سمت» را مولود انقلاب اسلامی و نهادی ارزشمند با اهداف متعالی در راستای اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها و خدمت به ملت توصیف کرد.

وی با اشاره به اینکه هرچه بیشتر با مأموریت‌های سازمان درگیر شده، به اهمیت و جایگاه آن بیشتر پی‌برده است، دوره مسئولیت خود را فرصتی برای کسب تجربه و خدمت دانست.

دکتر مهدوی‌زادگان با ارائه گزارشی اجمالی از عملکرد دوره سه‌ساله خود، عبور از چالش‌های پیش روی سازمان در ابتدای دوره مسئولیت، تأکید کرد: هر گامی که برای پیشبرد اهداف این سازمان برداشته شود، کار بزرگی است.

وی مهم‌ترین سوغات خود از این دوره را شناخت عمیق‌تر جایگاه کتاب درسی دانشگاهی عنوان کرد.

رئیس سابق «سمت» با قدردانی صمیمانه از زحمات خالصانه و تلاش‌های بی‌دریغ تمامی همکاران سازمان در سطوح مختلف، اعم از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، کارشناسان تدوین و بخش‌های اجرایی، حقوقی و بین‌الملل، موفقیت‌ها و پیشرفت‌های حاصله را مرهون همدلی و کوشش جمعی این عزیزان دانست.

وی به برخی دستاوردها نظیر توسعه گروه‌های پژوهشی از ۳۰ به بیش از ۶۰ گروه تخصصی با بهره‌گیری بهینه از نیروی انسانی (۱۳ کارشناس) و مدیریت ظرفیتی معادل پنج پژوهشگاه اشاره کرد و این الگو را قابل ارائه به سایر نهادهای علمی دانست.

رئیس سابق «سمت» همچنین به چالش‌هایی چون کمبود نیروی انسانی متخصص، به‌ویژه در بخش تدوین به دلیل بازنشستگی نیروهای باتجربه، وجود حدود ۷۰ عنوان کتاب مصوب در صف چاپ، و لزوم تعیین تکلیف وضعیت نیروهای قراردادی با سابقه طولانی اشاره کرد.

دکتر مهدوی‌زادگان با تأکید بر جایگاه فراسازمانی و ملی «سمت» و تأثیرگذاری آن بر کل نظام دانشگاهی کشور، خواستار توجه و حمایت جدی‌تر مسئولان و دستگاه‌های اجرایی، به‌ویژه وزارت علوم، به این سازمان شد و ابراز امیدواری کرد که جایگاه و ارزش «سمت» بیش از پیش شناخته شود.

وی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای دکتر شهریاری و ابراز اطمینان از توانمندی ایشان در پیشبرد اهداف سازمان با توجه به سوابق علمی و اجرایی درخشان، بر لزوم حراست از میراث معنوی و مادی سازمان، از جمله آثار بنیان‌گذار فقید، مرحوم دکتر احمدی، و تکمیل ساختمان جدید تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha