• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012714795
  • خبرنگار : 50972

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی مطرح کرد

نیاز به ۶۳۰ همت سرمایه‌گذاری برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم در خراسان رضوی 

نیاز به ۶۳۰ همت سرمایه‌گذاری برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم در خراسان رضوی 

ایسنا/خراسان رضوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی که در قانون برنامه هفتم توسعه الزام شده، حدود ۶۳۰ همت منابع سرمایه‌گذاری در استان نیاز است و از طرفی باید به ایجاد حدود ۸۰ هزار شغل جدید دست یابیم.

 رضا جمشیدی ۲۷ فروردین، در مراسم روز ملی گندم، با رویکرد «از مزرعه تا سفره» و بازدید از کارگاه  تولید نان کامل که در محل دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کارگروه امور اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان برای تحقق شعار سال که «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده، فعال شده است.

وی ادامه داد: این کارگروه در سال‌های گذشته نیز وجود داشت، اما رویکرد و نوع نگاه آن متفاوت بود. ریاست آن بر عهده استاندار و دبیری آن با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌رضوی گفت: هفت گروه کاری برای حمایت از سرمایه‌گذاری، فعال‌سازی واحدهای راکد، بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام و ارتقاء بهره‌وری در واحدهایی که زیر ظرفیت کار می‌کنند، تعریف شده است.

جمشیدی تأکید کرد: یکی از الزامات تحقق شعار سال، تأمین منابع مالی است. به همین منظور کمیته‌ای با مسئولیت مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان برای تجهیز منابع مالی مورد نیاز تشکیل شده است.

وی افزود: برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی که در قانون برنامه هفتم توسعه الزام شده، حدود ۶۳۰ همت منابع سرمایه‌گذاری در استان نیاز است تا بتوان به ایجاد حدود ۸۰ هزار شغل جدید دست یافت.

وی گفت: با وجود اینکه هشت درصد از جمعیت کشور در استان حضور دارد، سهم تولید ناخالص داخلی استان تنها ۵.۳ درصد است، یعنی درآمد سرانه شهروندان استان حدود ۳۰ درصد کمتر از میانگین کشور است.

جمشیدی بیان کرد: اگر استان بخواهد صرفاً هم‌پای میانگین رشد کشور حرکت کند، جایگاهش تغییر نخواهد کرد و این عقب‌ماندگی در طول زمان باقی خواهد ماند. بنابراین باید تلاش کنیم شدت تحقق اهداف اقتصادی استان بیش از میانگین کشور باشد تا شکاف درآمد سرانه کاهش یابد.

نیاز به ۶۳۰ همت سرمایه‌گذاری برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم در خراسان رضوی 

صدور مجوزهای بی‌نام برای اولین بار به منظور احداث نیروگاه‌های خورشیدی 

جمشیدی در خصوص اقدامات صورت‌گرفته برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی اظهار کرد: با شرکت‌های توزیع برق استان و شهر مشهد توافق کرده‌ایم تا به محض ورود سرمایه‌گذار، امکان انتخاب زمین مورد نظر برای احداث نیروگاه‌های انرژی فراهم باشد و فرآیند سرمایه‌گذاری تسهیل شود.

وی ادامه داد: تسهیلات برای تمامی بنگاه‌های اقتصادی که قصد فعالیت دارند، در نظر گرفته شده است. میزان و نحوه دریافت این تسهیلات بستگی به ظرفیت و نیاز هر سرمایه‌گذار دارد. برخی از این تسهیلات در چارچوب اختیارات امور شعب استان انجام می‌شود و در مواردی که محدودیت وجود دارد، موضوع از طریق بانک‌های مرکزی در تهران پیگیری خواهد شد.

جمشیدی گفت: برای نخستین بار مجوزهای بی‌نام برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی صادر شده است. طبق روال گذشته، سرمایه‌گذار باید مشخص و طرح اقتصادی ارائه می‌داد تا واگذاری زمین صورت گیرد، اما با تصمیم‌گیری در کمیسیون ماده، به این نتیجه رسیدیم که زمین‌ها را بدون نیاز به معرفی سرمایه‌گذار مشخص، در اختیار قرار دهیم تا فرآیند جذب سرمایه تسریع شود.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام با هدف تسریع در واگذاری زمین و تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شده و بخشی از آن نیز در چارچوب مأموریت‌های حوزه معاونت عمرانی استانداری دنبال می‌شود.

کیفیت گندم استان با اقدامات پیشگیرانه ارتقاء می‌یابد

مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در حاشیه این مراسم گفت: با مقابله با آفاتی مانند سن، تأمین منابع مالی و تکیه بر علوم و فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در تلاشیم تا کیفیت تولیدات گندم را ارتقا دهیم‌.

وی اظهار کرد: سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، دولت محترم، شعار سال و برنامه‌های مرتبط با برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه کشاورزی دارای چند راهبرد کلیدی در استان خراسان رضوی است.

جعفری ادامه داد: راهبرد نخست، حفظ و نگهداشت واحدهای تولیدی فعال است که شامل پشتیبانی‌های فنی و مالی مورد نیاز این واحدها می‌شود تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی تصریح کرد: در کنار این واحدها، واحدهایی نیمه‌فعال یا غیرفعال نیز وجود دارند که راه‌اندازی مجدد یا افزایش ظرفیت آنها از دیگر اهداف ما در استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: افزایش بهره‌وری و راندمان تولید در واحدهای کشاورزی، چه زراعی، دامی یا صنعتی، از راهبردهای اصلی ماست. این هدف را از طریق آموزش، ترویج و اشاعه فرهنگ دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی دنبال خواهیم کرد.

وی بیان کرد: ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارد. تامین سرمایه همواره یکی از چالش‌های این بخش بوده و امسال در کنار بهره‌گیری از توان شبکه بانکی کشور، تلاش خواهیم کرد از روش‌های نوین تأمین مالی نیز استفاده کنیم.

جعفری با تأکید بر ضرورت بهبود کیفیت گندم استان گفت: با توجه به اقلیم خراسان رضوی و شیوع بالای آفت سن گندم، مقابله با این آفت در دستور کار فوری قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه یک آماده‌باش صددرصدی اعلام شده و با کمک نیروهای بخش دولتی، خصوصی، بسیج سازندگی و بسیج جامعه مهندسین کشاورزی، مانورهای سراسری، شبکه‌های مراقبت و پیش‌آگاهی و تیم‌های مبارزه با سن گندم فعال شده‌اند. تمامی تجهیزات بخش دولتی و خصوصی نیز برای این هدف بسیج شده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز، شته و سایر آفات نیز از دیگر برنامه‌های در حال اجرا در حوزه حفظ نباتات استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha