وحید نواداد در نشست هماهنگی رزمایش مدیریت بحران مجموعه بازار جهانی تبریز افزود: ستاد فرماندهی عملیات سازمان آتشنشانی تبریز بهعنوان مرکز مدیریت بحران نهایی انتخاب شده و این مجموعه با همکاری نزدیک با سایر دستگاهها، نقش محوری در اجرای مانور خواهد داشت.
وی افزود: بهعنوان یک شهروند تبریزی، خدمات نامحسوس آتشنشانی همواره سایه امنیت را در بازار گسترانده و در برنامه آتی نیز همین رویکرد استمرار خواهد یافت.
نواداد گفت: ارتباط رزمایش بهصورت برخط و با حضور وزیر، همزمان در سراسر کشور برقرار خواهد بود. همچنین طبق تصمیمات جدید، زمان آغاز رزمایش به ساعت ۸:۳۰ صبح تغییر یافته و ستاد فرماندهی سازمان آتشنشانی تبریز بهعنوان مرکز مدیریت مانور تعیین شده است.
رضا جانفشان نوبری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز نیز در این نشست با اشاره به آمادگی کامل این سازمان برای اجرای رزمایش مدیریت بحران در بازار تاریخی تبریز، گفت: سازمان آتشنشانی تبریز با بهرهگیری از نیروی انسانی آموزشدیده، تجهیزات تخصصی و تجربه عملیاتی گسترده، همواره آمادگی خود را برای مقابله با هرگونه بحران احتمالی حفظ کرده است.
وی با تأکید بر اهمیت پیشبرد چنین رزمایشهایی افزود: استمرار این مانورها موجب افزایش هماهنگی میان دستگاهها، ارتقاء سرعت واکنش در شرایط اضطراری و تقویت تابآوری در برابر حوادث غیرمترقبه خواهد شد.
در ادامه، سید رامین اسبقی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تبریز بهعنوان مسئول اجرایی رزمایش، گفت: هماهنگیهای کارشناسی مربوط به مدیریت بحران بازار تاریخی تبریز ادامه خواهد داشت تا این موضوع بهصورت تخصصی و با برنامهریزی دقیق اجرا شود.
وی تصریح کرد: بازار تاریخی تبریز مجموعهای از تاریخ زنده است و نسبت به دیگر آثار ثبت جهانی استان تمایز دارد، چرا که بازاریان تبریز خود حافظان اصلی این بنای فاخر هستند.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی تبریز و سخنگوی سازمان نیز در این نشست عنوان کرد: رزمایش پیش رو یک رزمایش لجستیکی و تجهیزاتی با حضور تمامی یگانهای امدادی، انتظامی و خدماتی خواهد بود و پوشش خبری و تصویری گستردهای برای آن تدارک دیده شده است.
اکبر دشتی، هدف اصلی این رزمایش را ارتقای آگاهی عمومی و تمرکز بر اهمیت مدیریت بحران در بناهای تاریخی عنوان کرد و گفت: هماهنگی بین دستگاههای امداد و نجات برای بناهای تاریخی بالاخص مجموعه بازارجهانی تبریز حیاتی است.
اصغر شتربانی، رئیس هیئت امنای بازار تبریز نیز با تأکید بر نقش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حفاظت از هویت بازار، اظهار کرد: امیدواریم هیچگاه شاهد وقوع بحران در بازار تبریز نباشیم. با این حال، این مجموعه در طول تاریخ تجربههایی از بحران را از سر گذرانده است.
وی افزود: بازار تبریز با ۵۵۰۰ مغازه و در صورت احتساب سراها و مجموعههای وابسته، به بیش از ۶۵۰۰ واحد میرسد و با حدود ۴۰ صنف، نه تنها بنایی تاریخی، بلکه مجموعهای اجتماعی و اقتصادی با تأثیرگذاری بالا در جریانات اقتصادی کشور است.
رئیس هیئتامنای بازار تبریز افزود: برگزاری این مانور برای نخستینبار اقدامی ارزشمند است و امید میرود در سالهای آینده از نظر کیفیت و نحوه اجرا، ارتقای بیشتری یابد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، این رزمایش در روز ۳۰ فروردین ماه به صورت همزمان در سراسر کشور و با هدف افزایش تابآوری بناهای تاریخی در برابر حوادث احتمالی برگزار خواهد شد.
این نشست با حضور نمایندگان تمامی دستگاههای امدادی، انتظامی، اورژانس، هلال احمر، سازمان آتشنشانی، شهرداری و فرمانداری تبریز امروز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه برگزار شد و بخشهای مختلف رزمایش، سناریوهای احتمالی، نقش دستگاهها و نحوه مدیریت عملیات در شرایط بحرانی مورد ارزیابی و هماهنگی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات