• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404012715116
  • خبرنگار : 50123

رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور:

مبارزه با آفات جنگل‌های زاگرس نیازمند فعالیت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی است

مبارزه با آفات جنگل‌های زاگرس نیازمند فعالیت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: جنگل‌های حوزه زاگرس سالیان سال بحران‌ داشته لذا نباید عجولانه اقدامی انجام داد و غیر کارشناسانه پیش رفت، بلکه باید اصولی عمل کنیم، چه بسا پایه کار، انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی است.

علی علیزاده امروز ۲۷ فروردین در جمع نخبگان محققان و اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آفات مناطق جنگلی حوزه زاگرس، اظهار کرد: اگر انسان دستکاری در طبیعت به ویژه جنگل نداشته باشد آفات موجود خود کنترل می‌شوند، چرا که خداوند آفت را در کنار درختان بلوط قرار داده تا هر کدام به نحوی به منافع هم برسند.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور افزود: دستکاری‌هایی که انسان در طبیعت دارد باعث می‌شود که آفت طغیانی شود و اگر بدون دخالت و دستکاری انسان طبیعت و جنگل به حال خود رها شوند کنترل می‌شوند.

علیزاده با اشاره به آفت پروانه سفید در منطقه زاگرس، تصریح کرد: این آفت با سمپاشی از بین نمی‌رود. در حقیقت نمی‌توان به هیچ وجه همه عرصه را تحت تریتمنت محلول پاشی قرار داد، لذا اگر اعتباری که برای سمپاشی مناطق جنگلی در راستای آفات درختان حوزه زاگرس گذاشته می‌شود به موقع انجام نشود بی‌فایده است. سم بیولوژیک BT  را هنگام غروب یا صبح خیلی زود باید انجام شود. 

وی گفت: دنیا سیکل زندگی آفات را شناخته و عوامل کنترل‌کننده بیولوژیک را دقیق می‌شناسد، لذا باید عوامل اکوسیستمی جنگل‌های زاگرس را بررسی کنیم که آیا عامل زوال درختان بلوط، آفت جوانه‌خوار و پروانه سفید است یا همه این آفت‌ها معلول شرایط دیگر هستند، یعنی اگر می‌خواهیم کار اساسی انجام دهیم باید به سراغ عوامل اصلی آن برویم و مسائل را ریشه‌ای حل کنیم. 

رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با تاکید بر اینکه آفت پروانه سفید راه‌حل فوری نداشته و در کوتاه‌مدت امکان مبارزه با این آفت وجود ندارد بیان کرد: باید شرایط را بپذیریم و کارهای پایه‌ای و اساسی حداقل برای ۱۰ سال آینده انجام دهیم، یعنی علاوه بر شناسایی آفت و دشمنان طبیعی آفت، سیستم‌های مرسوم فرهنگی که وجود دارد اصلاح شود لذا از این طریق شاید بتوانیم بسیاری از اراضی که زیر درختان بلوط هستند با اختصاص اعتباری اجازه این کار را ندهیم 

علیزاده افزود: آفاتی که در منطقه مشاهده می‌شوند راه‌حل فوری برای این آفت و آفات مشابه وجود ندارد و راه‌حل‌های اصولی‌تر، پایه‌ای‌تر و منطقی‌تر زود بازده نیستند، لذا تمام تلاش باید این باشد که اطلاعات و آگاهی خود را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: باید اعتباری را به ساخت انسکتاریوم‌های دولتی یا خصوصی اختصاص دهیم و عوامل کنترل‌کننده بیولوژیک تولید شوند. گرچه مهمترین هدف مبارزه بیولوژیک این است که تداوم داشته باشد.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha