با نزدیک شدن به فصل برگزاری امتحانات نهایی و در حالی که دانشآموزان برنامهریزی مطالعاتی خود را براساس ابلاغیه رسمی بهمن ۱۴۰۳ مبنی بر نهایی بودن تنها شش درس پایه یازدهم انجام دادهاند، خبرهایی غیررسمی مبنی بر افزایش این تعداد به ۱۱ درس در فضای مجازی منتشر شد؛ شایعهای که هنوز نه تأیید شده و نه تکذیب، اما در همین مدت کوتاه، استرس زیادی را به خانوادهها و دانشآموزان وارد کرده و منجر به تجمع اعتراضی در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی شده است.
صبح امروز (چهارشنبه ۲۷ فروردین)، عدهای از والدین دانشآموزان در اعتراض به این مصوبه و پاسخگو نبودن مسئولان نسبت به اخبار منتشر شده، مقابل اداره کل آموزش پرورش استان خراسان رضوی تجمع کرده و اعتراض خود را نسبت به این مسائل بیان کردند.
ما را به شوراهایی ارجاع میدهند که هیچ شناختی نسبت به آنها نداریم
پدر دانشآموز یازدهم تجربی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: حدود ۴۰ روز قبل از عید، با امضای مستقیم دکتر پزشکیان، قانونی به مدارس ابلاغ شد مبنی بر اینکه تنها شش درس پایه یازدهم برای کنکور تأثیر دارد، اما در هفته گذشته شاهد این بودیم که در فضای مجازی خبری مبنی بر اینکه این دروس، به ۱۱ درس افزایش پیدا کرده، منتشر شده است.
وی با اعتراض نسبت به خبر اعلام شده، بیان کرد: از هفته گذشته به ارگانهای مختلف مراجعه و اعتراض خود را بیان کردیم، اما این خبر نه تکذیب میشود و نه تأیید و ما را به شوراهایی ارجاع میدهند که هیچ شناختی نسبت به آنها نداریم.
این پدر معترض اظهار کرد: برای من سؤال است که چرا ابلاغیه ریاست جمهوری تغییر کرده و با این حجم از استرس و فشار روانی که به فرزندان ما وارد شده، این خبر از کجا نشأت گرفته است؟ ابلاغیه اواخر بهمن سبب شد فرزندان ما بر همان اساس برنامهریزی کرده و حتی ایام عید مطالعه داشته باشند و ما به هیچ وجه موافق تغییر این ابلاغیه نیستیم.
وی ادامه داد: انتظار داریم که هرچه سریعتر توسط مراجع ذیصلاح این اخبار و یا شایعات تمام و همان ابلاغیه ریاست جمهوری أایید مکرر شود. ما بعنوان والدین دانشاموزان، شوراهای مختلف که اسمی از آنها آورده میشود را نمیشناسیم و بلندپایهترین مقام از نظر ما ریاست جمهوری است که خبری را ابلاغ کرده وفرزندان ما بر اساس آن برنامهریزی کردهاند.
این پدر با اعتراض به موازیکاریهای صورت گرفته، بیان کرد: تقاضا داریم که ابلاغ اسفندماه ریاست جمهوری به قوت خود باقی بماند و تغییرات با برنامهریزی قبلی انجام گیرد.
وی با اشاره به تجمع انجام شده، گفت: در طی این تجمع همه حرف ما را تأیید کرده و ادعا دارند که حرف ما درست است و میگویند ما به این ابلاغ اعتراض داریم؛ نمیدانم که این تغییر کجا انجام میشود که همه نسبت به آن اعتراض دارند اما کسی آن را نفی نمیکند؟
دغدغه دانشآموزان کنکور نیست؛ تضاد در تصویب قوانین است
در ادامه مادر یکی از دانشآموزان که نگرانی از آینده فرزندش از نگاهش پیدا بود، گفت: انتشار این خبر در هفته گذشته باعث شد یک ماه مانده به امتحانات نهایی، آرامش بچهها جای خود را به اضطراب بدهد.
وی افزود: قبلاً قانون دیگری تصویب شده اما اکنون آن را نفی میکنند. خواهش میکنم با روح و روان فرزندان ما بازی نکنند، فرزند هفدهساله من از این همه تضاد خسته شده است، مسئولان به فکر بچههای جوان ما باشند.
این مادر معترض ادامه داد: تمام فرزندان ما یک هفته منتظر جواب نهایی و موثقند و هیچکس نمیداند آیا شش درس نهایی است یا ۱۱ درس؟ جلسه امروز نیز عملاَ هیچ خروجی نداشت و به ما گفتند پیگیریم و به فرزندان خود آرامش دهید اما وقتی موجی از اخبار مختلف هرروز به گوش فرزندان ما میرسد چگونه به آنها آرامش دهیم؟
وی با بیان اینکه اکنون فرزندان ما دغدغه کنکور را ندارند، اظهار کرد: دغدغه فرزندان ما قانون و مصوبه جدیدی است که اعلام میشود، دائم مصوبهای تصویب و بعد از مدتی لغو میشود؛ فرزندان ما موشآزمایشگاهی قوانین نیستند.
در این زمینه نامه رسمی به دست ما نرسیده است
در ادامه علیاکبری فنودی، رئیس اداره آموزش متوسطه دوره دوم خراسان رضوی درباره تجمع خانوادههای معترض گفت: امروز تعدادی از اولیای دانشآموزان پایه یازدهم بر اساس دغدغهای که داشتند، به ما مراجعه کرده و سوال داشتند که چرا همه دروس پایه یازدهم نهایی شده است؟
وی بیان کرد: ابتدا طبق مصوبه شورای عالی فرهنگی، پایه دهم، یازدهم و دوازدهم نهایی بود اما اخیراَ شورای عالی آموزش پرورش ابلاغ کرده که پایه دهم از امتحانات نهایی حذف شده و از پایه یازدهم تنها شش درس بصورت نهایی و سایر دروس بصورت هماهنگ کشوری برگزار میشود؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین دروس نهایی را به شورای سنجش و آموزش پرورش واگذار کرد اما شورای عالی آموزش پرورش و سنجش به جواب واحدی نرسیده و مجدد به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شده و این شورا اعلام کرده که طبق مصوبه ۹۵۵ که تمامی دروس پایه یازدهم نهایی بود، همین روند انجام خواهد شد، اما تا کنون این موضوع صرفاً از طریق فضای مجازی منتشر شده و نامه رسمی به دست ما نرسیده است.
فنودی از خانوادهها خواست آرامش خود را حفظ کنند و گفت: دانشآموز درس خود را میخواند و باید آمادگی خود را برای آزمون داشته باشد، چه آن آزمون داخلی باشد و چه نهایی؛ گاهی اوقات با اسم بردن از امتحان نهایی برای بچهها اضطراب و استرس ایجاد میکنیم؛ ما منتظر خبر نهایی هستیم.
یکی از والدین حاضر در تجمع خطاب به رئیس اداره آموزش متوسطه دوره دوم خراسان رضوی گفت: اعتراض ما این است که چرا این زمان و درست یک ماه مانده به کنکور افزایش دروس نهایی صورت گرفته است؟ قطعاَ برای دانشآموزی که برای کنکور مطالعه دارد، آزمون نهایی با داخلی تفاوت دارد. ما به دانشآموزان استرس وارد نمیکنیم و این استرس وجود دارد.
فنودی در ادامه بیان کرد: امسال تصمیم گرفته شده تا تأثیر پایه یازدهم بر کنکور مثبت باشد و تنها پایه دوازدهم تأثیر قطعی دارد، طبق مصوبه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۵، ۲۰ درصد قطعی و پایه دوازدهم ۴۰ درصد است.
حرف والدین معترض این است که کنکور امری نیست که هر سال و یا هر ماه قانون جدیدی برای آن تصویب شود. دغدغه دانشآموزان دیگر کنکور نیست بلکه قوانین خلقالساعه و بلاتکلیفی موجود است؛ آنها میخواهند قانون پنجساله شود تا فرزندانشان با آرامش و بدون دغدغه تحصیل کنند. لازم است مسئولان تصمیمگیرنده در این امر، با توجه به زمان کم باقیمانده تا امتحانات نهایی، نظر خود را اعلام کرده و دانشآموزان را از این بلاتکلیفی نجات دهند.
انتهای پیام
نظرات