• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404012815880
  • خبرنگار : 50653

سهم ایران از بازار جهانی نساجی تنها ۴ درصد است

سهم ایران از بازار جهانی نساجی تنها ۴ درصد است

ایسنا/اصفهان دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه تولید صنعت نساجی سالانه سه میلیارد دلار در کشور است، گفت: سهم ایران از بازار جهانی نساجی تنها چهار درصد است.

سیدمحمدمهدی هادوی، امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین در گردهمایی صنعت نساجی و پوشاک استان اصفهان اظهار کرد: در کشور ما تولید نساجی سالانه حدود سه میلیارد دلار است و واردات ماشین‌آلات صنعتی و تجهیزات به حدود هشت میلیارد دلار می‌رسد. با این حال، بازار کشور ما تنها به این اعداد محدود نمی‌شود. نیاز واقعی ما تقریباً بین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که از این مقدار، تنها ۱۱ میلیارد دلار تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکل جایگزینی ماشین‌آلات نیز در دیگر صنایع وجود دارد، افزود: در بازار جهانی ماشین‌آلات و تجهیزات، حجم بازار بین ۵۵۰ تا ۷۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و ما تنها حدود یک‌ و نیم تا دو درصد از این بازار را در اختیار داریم. در صنعت نساجی، بازار جهانی حدود ۲۵ میلیارد دلار در سال است. با توجه به واردات سالانه ۵۰۰ میلیون دلار و تولید داخلی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار، سهم ایران از بازار جهانی نساجی تقریباً چهار درصد است. اگر محدودیت‌ نداشتیم، می‌توانستیم تا هفت درصد از نیاز جهانی را تأمین کنیم که این نشان‌دهنده پتانسیل بالای صنعت نساجی کشور ماست.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: اگر بخواهیم به صنعت ماشین‌سازی بپردازیم، در خود صنعت نساجی نیز فرصت‌های زیادی برای اشتغال‌زایی و استفاده از فناوری‌های روز وجود دارد. ما به ماشین‌آلات با کیفیت بالا و خدمات پس از فروش مناسب نیاز داریم تا بتوانیم محصولات قابل قبولی تولید کنیم.

هادوی بیان کرد: با وجود تحریم‌ها، توانایی علمی و تجربی خوبی در صنعت ماشین‌سازی نساجی داریم. در زمینه صنایع غذایی، ماشین‌آلاتی به کشورهای غرب اروپا صادر می‌کنیم. این نشان‌دهنده کیفیت قابل قبول محصولات ما است، اما گاهی مجبور به صادرات تحت برند کشورهای دیگر هستیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث مهم در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعتبار مالیاتی است، تصریح کرد: هر شرکتی که در تحقیق و توسعه هزینه کند و موضوع آن مورد تأیید معاونت علمی باشد، می‌تواند این هزینه‌ها را به‌عنوان مالیات خود محسوب کند. این امکان به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در زمینه فناوری‌های نوین در ماشین‌سازی، نساجی و صنایع غذایی سرمایه‌گذاری کنند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یادآور شد: با ایجاد سازوکارهای تحقیقاتی در داخل شرکت‌ها و همکاری با مراکز پژوهشی، می‌توانیم به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یابیم. امیدوارم با استفاده از این فرصت‌ها، بتوانیم به توسعه پایدار صنعت نساجی و ماشین‌سازی در کشور کمک کنیم.

هادوی با تاکید بر اینکه ما به خوبی از محدودیت‌های صادراتی آگاهیم و می‌دانیم که تولیدکنندگان با چالش‌های زیادی در این زمینه مواجه هستند، خاطرنشان کرد: اگر بحث صادرات مطرح شود، مشکلات زیادی از جمله مسائل بین‌المللی و داخلی وجود دارد. ما باید با نهادهایی، مانند بانک مرکزی و اداره اقتصاد در تعامل باشیم و مسئله برگشت ارز را نیز در نظر بگیریم، همچنین با توجه به تحریم‌ها، پرسش‌هایی مطرح می‌شود که چگونه می‌توانیم صادرات را انجام دهیم؟

وی گفت: ما باید این چالش‌ها را پشت سر بگذاریم و به صادرات نگاه کنیم، آن هم نه‌تنها به‌عنوان یک فرصت برای توسعه بازار، بلکه به‌عنوان یک راه برای تعامل با کشورهای صاحب فناوری و رقابت با تولیدکنندگان معتبر خارجی. یکی از مسائلی که در کشور ما در زمینه ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته وجود دارد، انتقادات تولیدکنندگان به ماشین‌سازان داخلی است. برخی از این انتقادات امکان دارد درست باشند، اما برخی دیگر جنبه تبلیغاتی دارند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اظهار کرد: در مورد کیفیت ماشین‌آلات داخلی، شک و تردیدهایی وجود دارد. حضور ما در بازارهای بین‌المللی می‌تواند این شک و شبهه‌ها را برطرف کند و نشان دهد که ما توانایی رقابت با تولیدکنندگان معتبر بین‌المللی را داریم، همچنین توانایی ما در رقابت قیمت نیز برای ما ارزشمند است.

هادوی با بیان اینکه در بسیاری از صنایع به نیروهای ماهر نیاز داریم، متذکر شد: صنعت ماشین‌سازی یک صنعت سفارشی‌سازی است و نمی‌توانیم تنها به نیروهای عادی بسنده کنیم. برای پیگیری موضوع مهارت، ما دوره‌های آموزشی دوگانه دانشگاه - صنعت را دنبال می‌کنیم. مدل دانشگاه دوگانه که در آلمان اجرا می‌شود، شامل یک ترم در دانشگاه و یک ترم در صنعت است. ما نیز در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری اولین دوره مکاترونیک در صنعت ماشین‌سازی هستیم که امیدواریم در مهر امسال آغاز شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha