به گزارش ایسنا، در میان هیاهوی بهاری تهران، جایی در دل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شور و هیجان تازهای از جنس فناوری و آیندهنگری جریان دارد. سالنهایی که تا پیش از این میزبان قصهگویی و نقاشی بودند، این روزها به میدان رقابت رباتهایی باهوش و تیمهایی پرانرژی تبدیل شدهاند. فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ نهتنها آوردگاهی برای رقابت، بلکه تجلیگاه خلاقیت، دانش و نوآوری نسل جوان ایرانی در مسیر آیندهای فناورانه است.
دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ که از ۲۶ فروردین در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغازبه کار کرده، امروز اختتامیه آن برگزار خواهد شد. این رویداد با حضور ۴۷۶ تیم از سراسر کشور، بستری را برای رقابت و نمایش توانمندیهای علمی و فنی دانشآموزان و دانشجویان در حوزههای مختلف رباتیک و هوش مصنوعی فراهم کرده است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به عنوان میزبان این دوره از مسابقات، با هدف ترویج علوم نوپدید و فراهمسازی زمینههای رشد استعدادهای علمی کودکان و نوجوانان، نقش مهمی در برگزاری این رویداد ایفا کرده است.
این مسابقات علاوه بر ایجاد فضای رقابتی سالم، فرصت مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات بین شرکتکنندگان و ارتقاء سطح علمی کشور در زمینههای رباتیک و هوش مصنوعی فراهم کرده است.
دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵، در قالب ۲۰ لیگ تخصصی در حوزههای مختلف رباتیک و هوش مصنوعی، میزبان تیمهایی در رده سنی زیر ۱۴ سال، ۱۴ تا ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال (دانشجویان و فارغالتحصیلان) طراحی شده است.
لیگهای این دوره شامل این موارد میشود:
رباتهای چالشی فیرا
این لیگ شامل لیگهای زیر است:
خودروهای خودران، شبیهسازهای خودروهای خودران (برای دانشآموزان و آزاد)
شبیهساز خانه هوشمند با رویکرد نوآوری و کسبوکار
۱-آب؛ انرژی و محیط زیست
۲-معدن و صنایع معدنی
۳-صنایع غذایی و کشاورزی
۴-سلامت و تجهیزات پزشکی
رباتهای پرنده فیرا
شامل لیگهای ذیل میشود:
سرعت رباتهای پرنده
شبیهسازهای رباتهای پرنده سرعتی
ماموریت رباتهای پرنده در محیطهای داخلی ساختمان
رباتهای دانشآموزی فیرا
در این بخش تیمها در لیگهای زیر به رقابت پرداختند:
رباتهای ورزشی
امداد و مدیریت بحران
ماموریت غیرممکن
جنگنده هوشمند و کارخانه هوشمند (انباردار).
رباتهای ورزشی فیرا
شامل لیگهای زیر است:
المپیک رباتهای انساننما
رباتهای چرخدار سرعتی.
امسال برای اولین بار در این رقابتها به صورت رسمی شاهد برگزاری لیگ جدیدی در صنعت هوشمند کارخانه در رده سنی زیر ۱۴ سال خواهیم بود تا بتوانیم در این راستا کودکان و نوجوانان را با مفهوم این موضوع آشنا کرده و در نهایت در آینده آنها را به سمت موضوعات جدی موجود در صنعت سوق دهیم.
لیگهای پرنده در دو بخش سرعت و امداد و نجات، خودروهای خودران در دو بخش شهری و برون شهری، نوآوری و کسب و کار در رباتیک، ماموریت غیرممکن، رباتهای ورزشی چرخدار دانشآموزی، امداد و مدیریت بحران دانشآموزی، شبیهسازهای خودروی خودران و پرنده، شبیهساز خانه هوشمند و همچنین رقابت کارخانه هوشمند از لیگهای کلی مسابقات امسال در ردههای سنی مختلف بوده که به موازات آن برای تمامی این لیگها بهغیر از لیگهای جدید، رقابتهای جهانی استاندارد آن نیز همه ساله برگزار میشود.
این لیگها فرصتی مناسب برای دانشآموزان، دانشجویان و علاقهمندان به حوزه رباتیک و هوش مصنوعی فراهم کردهاند تا توانمندیهای خود را در زمینههای مختلف به نمایش بگذارند و با یکدیگر رقابت کنند.
امروز این رقابتها به کار خود پایان میدهند و تیمهای برگزیده هر یک معرفی خواهند شد.
در این دوره از رقابتها از میان ۵۱۳ تیم، ۴۷۶ تیم برای حضور در رقابتها انتخاب شدند و این تعداد تیم حکایت از رشد ۵ برابری حضور دانشجویان و دانشآموزان دارد. شرکتکنندگان از استانهایی چون تهران، خراسان رضوی، مازندران، البرز، بوشهر، مرکزی، یزد، خوزستان، چهار محال و بختیاری، زنجان و گیلان هستند.
حضور تیمهای خارجی به صورت مجازی و حضوری از دیگر ویژگیهای این دوره از رقابتهای رباتیک و هوش مصنوعی است. این تیمها از کشورهایی چون ترکیه، روسیه، کانادا، مالزی و افغانستان هستند.
همه ساله کمیتههای فنی لیگهای مختلف فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا با درنظر گرفتن پیشرفتهای علمی سطح دنیا و همچنین توسعههای جدیدی که در فناوریهای روز دنیا اتفاق میافتد، بر مبنای افقهای مشخص در هر کدام از موضوعات، اقدام به ایجاد تغییر و بروزرسانی در قوانین مسابقات میکنند که به تبع آن کشورهای عضو و مسابقات ملی و منطقهای برگزار شده در برنامه یکساله فعالیت فدراسیون، تا زمان برگزاری مسابقات جهانی آن، باید از آن قوانین پیروی کنند. قوانین و مقرراتی که امسال مسابقات فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ از آن بهره میبرد، آخرین نسخه قوانین و مقرراتی است که فدراسیون اعلام کرده و از مبادی رسمی آن قابل دسترسی است.
این رقابت از سوی کمیته ملی رباتیک ایران (فیرا) برگزار میشود. این کمیته به صورت رسمی در آبان ماه ۱۳۹۲ تشکیل شده است. این کمیته با همکاری فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا، امیدوار است که به جوانان برای درک بهتر از مفاهیم علمی و سیر تکاملی تکنولوژی کمک کند. فیرا معتقد است که برخی از این علاقهمندیها، باعث افزایش مهارتهای علمی و مهندسی میشود که در نهایت به نتایج تحقیقاتی میانجامد که به انسانها در راههای مختلف خدمترسانی میکند.
انتهای پیام
نظرات