• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404013016734
  • خبرنگار : 51032

انتظارات تورمی و تأثیر آن بر قیمت برنج ایرانی

انتظارات تورمی و تأثیر آن بر قیمت برنج ایرانی

ایسنا/اصفهان برخی کارشناسان معتقدند افزایش قابل توجه قیمت برنج در ماه‌های اخیر، تحت تأثیر عواملی نظیر خریدهای عمده، آزادسازی صادرات، نگرانی از حذف ارز ترجیحی و انتظارات تورمی موضوعاتی هستند که لزوم بازنگری در سیاست‌های نظارتی و حمایتی این بخش را دوچندان کرده است.

برنج به‌عنوان یکی از کالاهای استراتژیک و پرمصرف در سبد غذایی خانوار ایرانی، همواره نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا کرده است. در سال‌های اخیر به‌ویژه در ماه‌های گذشته، بازار این محصول با نوسانات و چالش‌هایی همراه بوده که بازتاب گسترده‌ای در سطح جامعه داشته است؛ افزایش قیمت انواع برنج (داخلی و وارداتی) باعث نگرانی بسیاری از مصرف‌کنندگان شده که  نشانه‌ای از ضرورت بازنگری در سیاست‌های کلان مرتبط با این حوزه است.
بازار برنج ایران در سال‌های اخیر با نوسانات بسیاری روبه‌رو بوده که این نوسانات موجب ایجاد نگرانی‌هایی در میان مصرف‌کنندگان شده است. در این خصوص، عوامل متعددی بر قیمت برنج و وضعیت بازار آن تأثیر گذاشته است.

سیدمسعود بحق، رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان درباره افزایش قیمت برنج به ایسنا می‌گوید: خرید عمده به وسیله شرکت‌های بزرگ یکی از دلایل افزایش قیمت است که با انجام خریدهای سنگین از کشاورزان و تولیدکنندگان، فشار بسیاری به بازار وارد کرده‌اند، این خریدها موجب افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت برنج در بازار شده است.

وی در خصوص صادرات برنج به عراق و تأثیر آن بر قیمت‌ها می‌افزاید: یکی دیگر از عوامل گرانی برنج، صادرات آن به کشورهای همسایه، به‌ویژه عراق است. صادرات برنج ایرانی مانند عنبربو که در اهواز تولید می‌شود، به این کشورها موجب کاهش عرضه در بازار داخلی و افزایش قیمت‌ها در داخل شده است.

رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان ادامه می‌دهد: از دیگر دلایل افزایش قیمت برنج ایرانی، می‌توان به انتظارات تورمی در بازار برنج خارجی اشاره کرد. کشاورزان و تجار برنج پیش‌بینی می‌کنند که با افزایش نرخ ارز واردات، قیمت برنج خارجی نیز افزایش پیدا خواهد کرد در نتیجه برنج ایرانی نیز به همان نسبت گران خواهد شد.

بحق درباره راهکارهای پیشنهادی برای کنترل بازار برنج اظهار می‌کند: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کنترل قیمت برنج، نظارت دقیق‌تر بر قیمت‌گذاری و عرضه آن است، به‌همین علت باید از فروش برنج با قیمت‌های بالاتر از نرخ‌های تعیین‌ شده جلوگیری شود.

وی در خصوص تخصیص ارز و تأثیر آن بر قیمت برنج می‌گوید: یکی دیگر از راهکارها، تغییر سیاست تخصیص ارز به واردات برنج است، همان‌طور که رئیس‌جمهور پیشنهاد داده، به‌جای تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات برنج، واردات آن با ارز آزاد انجام شود و یارانه‌ای برای مصرف‌کنندگان در نظر گرفته شود، این اقدام می‌تواند به کاهش فشار بر بازار کمک کند، اما اجرای این سیاست نیازمند زمان پنج ساله و برنامه‌ریزی دقیق است.

رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان برای رسیدن به خودکفایی در تولید برنج می‌افزاید: یکی از راهکارهای اساسی برای کاهش وابستگی به واردات و کنترل قیمت‌ها، رسیدن به خودکفایی در تولید برنج در بلندمدت است. با توجه به ظرفیت‌های موجود در مناطق حاصلخیز کشور مانند اهواز، امکان افزایش تولید برنج در داخل وجود دارد، این هدف می‌تواند در نهایت به کاهش وابستگی به واردات و مدیریت بهتر بازار برنج کمک کند.

بحق با اشاره به اینکه نظارت دقیق‌تر بر واردات برنج از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به کنترل قیمت‌ها کمک کند، ادامه می‌دهد: در صورتی که واردات به‌صورت کنترل‌شده و شفاف انجام شود، می‌توان از نوسانات شدید قیمت جلوگیری کرده و بازار برنج را به‌طور مؤثرتری مدیریت کرد.

وی تأکید می‌کند: به‌طور کلی، برای کنترل بازار برنج در ایران نیاز به ترکیبی از سیاست‌های نظارتی، حمایت از تولید داخلی و مدیریت صحیح واردات و صادرات است، این اقدامات باید به‌طور هماهنگ و بلندمدت صورت گیرد تا مصرف‌کنندگان از افزایش قیمت‌ها رنج نبرند و تولیدکنندگان بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha