محمد احمدیان با حضور در تحریریه ایسنا و در نشستی که با موضوع بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه یکی از پیامدهای عدم مراجعه به مراکز بهداشتی، افزایش آمار فوت نوزادان در یک ماه اول پس از تولد و با شیوع کمتر در ۵۹ ماه اول پس از تولد است، گفت: کودکان در بدو تولد نیازمند برخورداری از حس شنوایی و بینایی سالم و توانایی برقراری ارتباط با محیط پیرامون هستند.
وی ادامه داد: والدین ممکن است در مراحل اولیه متوجه تأخیر در گفتار، نشستن یا مشکلات بینایی فرزندان خود نشوند، انجام به موقع تستهای غربالگری در مراکز بهداشتی، امکان تشخیص زودهنگام و ارائه راهکارهای مناسب برای پیشگیری از اختلالاتی نظیر اتیسم را فراهم میآورد.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: زنانی که بدون آمادگی قبلی باردار میشوند و یا از بیماریهای زمینهای رنج میبرند، در صورت عدم دریافت مراقبتهای پیش از بارداری یا مراقبتهای دوران بارداری، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عوارضی نظیر سقط جنین، خونریزی، دیابت بارداری و فشار خون بالا قرار میگیرند.
عدم توجه به بهداشت و کاهش کیفیت جمعیت
احمدیان با اشاره به اینکه عدم توجه به بهداشت منجر به کاهش کیفیت جمعیت میشود، خاطرنشان کرد: این بیتوجهی از یک سو بر میزان ورودی جمعیت تأثیر منفی میگذارد، به این معنا که تعداد موالید کاهش مییابد یا بقای کودکان با چالش مواجه میشود، از سوی دیگر کاهش جمعیت کودکان، نوجوانان و جوانان و افزایش جمعیت سالمندان، پدیدهای به نام بحران سالمندی را رقم میزند.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: این بحران به معنای افزایش تعداد سالمندانی است که فراتر از ظرفیت ارائه خدمات در حوزههای مختلف از جمله بهداشت قرار میگیرد و میتواند چالشهای جدی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات