محمد صیفیکار در نشست «همدان، مقصد گردشگری» که توسط کانون گردشگری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی همدان برگزار شد، اظهارکرد: در رابطه با این سوال که همدان مقصد گردشگری است یا خیر؟ در تعریف این سوال، مقصد گردشگری را فضایی فیزیکی یا بدون مرزهای مشخص یا تحلیلی تعریف میکنند که بازدیدکننده میتواند شبی را در آن سپری کند.
وی با بیان اینکه چنین مقصدی از مجموعهای از محصولات، خدمات، فعالیتها و تجربیات در طول زنجیره ارزش گردشگری، واحد و اساس تعریف گردشگری میدانند، گفت: با چنین تعریفی حال باید ببینیم که لااقل آیا همدان امروز در این قاب تعریف میگنجد یا خیر؟
وی ادامه داد: همدان ما از تاریخ و طبیعت خدادادی هیچ چیزی کم ندارد وظیفه همه ما نگهداری و بهرهبرداری از این ظرفیتهاست، اما آیا ما این کار را انجام میدهیم؟ اگر انجام میدهیم در آن صورت در کنارش میتوانیم مدعی باشیم که ما میتوانیم مقصد گردشگری هم باشیم.
صیفیکار اظهار کرد: همدان شاید همه داراییها به لحاظ کالبدی، فیزیکی را داشته باشد اما هنوز ساختار فرهنگی همدان اصلاً آمادگی آن را ندارد که مقصد گردشگری باشد چرا که این ساختار را هنوز در همدان فراهم نکردهایم.
وی افزود: به جرأت عرض میکنم ما باید برای بالاترین مقام اجرایی استان تا پایینترین آن کلاس آموزشی بگذاریم و گردشگری و میراث فرهنگی و همدان را برای آنان تعریف کنیم چرا که تا این اتفاق نیفتد نباید انتظار داشته باشیم که استان و شهر ما مقصد گردشگری باشد .
صیفیکار ادامه داد: هر چه که بخواهیم، استان همدان دارا بوده و این دارایها کم و بیش و خوب یا بد معرفی شده اما آنچه که باید اتفاق بیفتد این بوده که آیا مدیران تصمیمساز، مردم و کنشگران حوزه گردشگری این دانش را دارند؟ و اگر دارند از آن استفاده میکنند؟ اگر دانش و باور داشته باشند همدان مقصد گردشگری میشود، اما هنوز چنین دانش و باوری در همدان ایجاد نشده چرا که اگر شده بود حتماً وضعیت همدان در زمینه گردشگری این چنین نبود.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم جذب گردشگر برای استان با استفاده از ظرفیت رویدادهای گردشگری و فعالیت خود در رابطه با برگزاری این رویدادهای گردشگری محلی، تصریح کرد: با اعتباری که در سالهای گذشته در استان همدان در راستای آموزش گردشگری روستایی در سطح استان همدان برگزار شد، بعد از آن رویدادهای گردشگری روستایی در استان رقم خورد.
صیفی کار با بیان اینکه هفته گذشته دهیار روستای حیدره قاضی خانی شهرستان بهار به دلیل چهار رویداد گردشگری که با تلاش فراوان برای این روستا به ثبت رسیده از معاون اول رئیس جمهور جایزه گرفت، افزود: زمانی که در سولان قصد داشتیم جشنواره سیر برگزار کنیم بسیاری از افراد این طرح را جدی نگرفتنداما با پیگیریهای فراوانی که در برگزاری این رویدادهای محلی داشتهام امروز با افتخار میتوانم بگویم که سه سال از ثبت جهانی سیر همدان میگذرد.
وی با بیان اینکه در سفرهای مختلف خود به سایر کشورها برای جذب گردشگر به استان همدان جاذبههای مهم این استان از جمله شهرجهانی انگور، سفال لالجین، سیر همدان و گردو تویسرکان ...را معرفی داشتهام، خاطرنشان کرد: استان همدان پایتخت و دنیای متفاوت با جزیرهای از شهرهای زیبا بوده که هر کدام یک دارایی بسیار سنگینی در خود دارند.
صیفیکار با اشاره به شهر نهاوند قطب تولید گشتنیز، رزن قطب تولید رازیانه جهان، لالجین شهر جهانی سفال، ملایر شهر جهانی مبل و منبت، اظهار کرد: استان همدان با جزیرههای زیبایی از شهرستانهای مختلف بوده اما هر کدام یک سازی میزنند و هارمونی ایجاد نگردهاند.
وی با بیان اینکه استان همدان با وجود دارایی بسیار در گردشگری اما از نظر مقصد گردشگری بودن فقیر است، افزود: یکی از راهکارها برای مقصد گردشگری شدن استان این بوده که باید برای استان رویداد گردشگری تعریف کنیم و این رویدادهای گردشگری در طول سال دارای تقویم باشند.
صیفیکار با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای استان در بحث مقصد گردشگری شدن، گفت: متاسفانه روستای ملحمدره از ظرفیت و جریان و رویداد جشنواره آلو در روستای خود برای جذب گردشگر به نحو احسن استفاده نکرده است.
وی با اشاره به کاروانسرای تاج آباد، افزود: متاسفانه با وجود ثبت جهانی شدن این کاروانسرا اما از این ظرفیت مهم بهدلیل عدم مدیریت درست برای مقصد گردشگری شدن استفاده مطلوبی نشده است. برای تبدیل شدن استان همدان به مقصد گردشگری آموزش و باور داشتن و پس از آن تدوین و تعریف تقویم رویدادهای گردشگری امری ضروری خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات