• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404013016874
  • خبرنگار : 50627

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌شرقی تشریح کرد

تاثیر اعتیاد بر جرایم مختلف

تاثیر اعتیاد بر جرایم مختلف

ایسنا/آذربایجان شرقی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌شرقی به تشریح خسارت های جانی، مالی، اجتماعی و فرهنگی اعتیاد پرداخت و گفت: اعتیاد علاوه بر خسارت های بهداشتی و توسعه بیماری های جسمی، ۶۵ درصد بر همسرآزاری، ۵۵ درصد بر جرائم مختلف، ۳۰ درصد بر کودک‌آزاری، ۲۵ درصد بر قتل و ۲۰ درصد بر خشونت ها تاثیرگذار بوده است.

امیر رنجبر روز شنبه ۳۰ فروردین در حاشیه بازدید از مرکز در حال ساخت ترک‌ اعتیاد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به افزایش شیوع گسترده مصرف موادمخدر در جهان، تنها راه‌حل مقابله با آن را کاهش تقاضا و پیشگیری عنوان کرد و افزود: طبق آمار های رسمی ۵.۶ درصد در جهان و ۱.۲۲ درصد در ایران جمعیت ۱۵ الی ۶۴ سال در گیر اعتیاد هستند که ایران رتبه ۲۸ جهانی را بر اساس شیوع شناسی اعتیاد دارد.

وی به طراحی و انجام برنامه جدید برای جلوگیری و مقابله با اعتیاد تاکید کرد و گفت: باتوجه به برنامه هفتم توسعه، ما باید با شیوع شناسی جدید و متناسب با آن برنامه‌ریزی های جدیدی انجام دهیم، مصرف بی‌رویه مواد روان گردان و توهم‌ها زا یک پدیده جدیدی است که با آن مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر از ۲۵ اداره و سازمان تشکیل شده و ۱۱ کمیته تخصصی در حوزه جلوگیری و مبارزه با آن دارد، ادامه داد: این کمیته ها در زمینه های مختلفی از جمله در جلب مشارکت های مردمی و فرهنگ سازی فعالیت می‌کنند.

رنجبر به همیاری و همکاری آحاد جامعه با دولت در راستای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان تاکید کرد و افزود: افزایش تقاضای مواد مخدر باعث شده که قاچاقچیان رغبت زیادی برای فروش مواد مخدر داشته باشند و خانواده های زیادی را درگیر این معضل اجتماعی کنند.

وی  از وجود ۱۵۰ هزار نفر معتاد در آذربایجان‌شرقی خبر داد و گفت: ۸۷ هزار و ۲۲۲ نفر معتاد تحت درمان داریم که با توجه به شرایط تخمین می‌زنیم حدود ۷۰ هزار نفر نیز درگیر اعتیاد هستند.

وی به نقش اصحاب رسانه در جهت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر اشاره کرد و ادامه داد: ما طبق مصوبه ابلاغی در بحث کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی, در فضای مجازی فعالیت خواهیم داشت که اصحاب رسانه ‌می‌توانند نقش پررنگی در این موضوع ایفا کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان از خسارت ۱۶۷ هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد کشور خبر داد و گفت: اعتیاد نه تنها در کشورمان بلکه در عرصه جهانی یک مسئله بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه اعتیاد، خانواده را هدف قرار داده، افزود: خانواده محور جامعه، زن محور خانواده است و ما برای پیشگیری از اعتیاد بانوان جامعه برنامه های مختلفی داریم.

وی از وجود دو مرکز ترک اعتیاد قانونی در تبریز و مراغه با ظرفیت ۱۲۰ نفری خبر داد و گفت: مجموعه در حال ساخت به عنوان مرکز ماده ۱۶ خواهد بود که امیدواریم با تصویب در شورای استانی و کشوری تا ماه های آینده شاهد افتتاح آن باشیم. 

رنجبر ادامه داد: این مرکز با ظرفیت ۱۵۰ نفری با مشارکت اوقاف و امور خیریه، شهرداری، بهزیستی، مقامات قضایی و شورای هماهنگی مواد مخدر استانداری ساخته می‌شود.

وی به راهکار های علمی در راستای مقابله و پیشگیری از اعتیاد  تاکید کرد و گفت: افغانستان مرکز تولید مواد مخدر و روان‌گردان در جهان است که امپریالیسم جهانی از این موضوع بر علیه مردم ایران سوءاستفاده سیاسی انجام می‌دهند و در راستای مبارزه و پیشگیری از این موضوع، حدود چهار هزار نفر شهید شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha