• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404013117185
  • خبرنگار : 50121

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اردستان:

محیط‌ زیست در فصل زایش حیات‌وحش به مراقبت بیشتری نیاز دارد 

محیط‌ زیست در فصل زایش حیات‌وحش به مراقبت بیشتری نیاز دارد 

ایسنا/اصفهان رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان اردستان گفت: فصل بهار زمان زایش گونه‌های مختلف جانوری است و مردم باید در مراجعه به طبیعت مراقبت بیشتری را برای حفاظت از حیات‌وحش انجام دهند.

حسین شواخی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به این‌که فصل بهار زمان زایش گونه‌های مختلف جانوری است، مردم و شهروندان باید در مراجعه به طبیعت مراقبت بیشتری را برای حفاظت از حیات‌وحش انجام دهند.

وی بابیان اینکه در این زمان از سال بسیاری از کوهنوردان، طبیعت‌گردان و مردم محلی به هر دلیلی وارد طبیعت می‌شوند که ممکن است با نوزدان تنهای جانوران وحشی مواجه شوند، افزود: بسیاری از افراد نوزادان حیوانات وحشی را در طبیعت تنها مشاهده می‌کنند و با تصور آنکه مادرشان تلف شده و یا آن‌ها را رها کرده است از روی دلسوزی و ناآگاهی این نوزادان را به همراه خود از طبیعت خارج می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان اردستان ادامه داد: اقدام به خارج‌کردن نوزادان جانوران وحشی از طبیعت اشتباه بزرگی است که هرچند با نیت خیر انجام شود، آسیب جبران‌ناپذیری را به طبیعت وارد می‌کند.

شواخی خاطرنشان کرد: دست‌زدن، بغل‌کردن، بازی‌کردن و گرفتن عکس یادگاری با نوزادان حیات وحش نیز اقدام اشتباهی است که موجب وارد آمدن استرس به جانور می‌شود و حتی امکان دارد به دلایل مختلف از جمله نشستن بوی انسان بر روی بدن نوزاد، حیوان مادر از پذیرفتن مجدد نوزاد خود اجتناب کند.

وی بابیان اینکه حتی حضور مردم و شهروندان در محیط‌هایی که احتمال حیات‌وحش وجود دارد باعث استرس و اضطراب و اذیت آن‌ها می‌شود، گفت: با وجود تذکراتی که هرساله داده می‌شود، اما مردم این موضوع را رعایت نمی‌کنند و بازهم در مناطق حفاظت شده و کوهستانی حضور پیدا می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان اردستان با اشاره به اینکه در مناطق حفاظت شده شهرستان اردستان زاد و ولد میش و بز وحشی شروع شده است، بیان کرد: با بررسی‌های صورت گرفته در شهرستان اردستان بیش از ۴۰ گونه پستاندار، ۳۰ گونه خزنده و بالای ۱۵۰ گونه پرنده بومی، فصلی و مهاجر وجود دارد.

شواخی در خصوص وضعیت پوشش گیاهی مناطق حفاظت شده شهرستان گفت: کم‌بارشیِ امسال از اکنون اثرات خود را در مناطق مختلف نشان داده و اگر به این شکل ادامه‌دار باشد باید آب‌رسانی سیار و دستی را در مناطق خیلی زودتر شروع کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۰۶:۱۹

در زمان زایش حیوانات دراین فصل ، باید این مسئولیت اجتماعی به یک فرهنگ تبدیل شود و این وظیفه سازمان محیط زیست است که در انتشار این فرهنگ تلاش کند .

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۵:۵۷

از مجلس بخواهید که وزارتخانه محیط زیست تشکیل بشه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۹:۳۶

کاری عالیست و سفارش اهل بیت(ع) در مذهب شیعه. پس فقط نباید نگران حیوانات بود. باید امروزه به فکر حال و روز و اینده ی کودکان و دختران هم بود.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۵ ۲۲:۰۹

ما باید آن ها را در محیط زیست و به آن ها آب و غذا بدهيم و این خیلی خوب است

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۵ ۱۳:۳۷

برای حیوانات بیابانی آبخور درست کنید تا حیوانات تشنه را سیراب کنه وهم ثواب داره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۰۳:۲۴

بله باید به فکر حیات وحش باشیم ولی با همکاری مردم ومسئولین

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۷:۰۹

با سلام ، خدا قوت به برادران زحمت کش حفاظت از محیط زیست و حیات وحش. لطفاً با توجه به خشکسالی امسال نهایت تلاش خودتان را داشته باشید.درضمن برای جذب نیروی بیشتر از افراد داوطلب استفاده کنید و در کشور ما ، خیرین خیلی همکاری و مساعدت مالی می کنند.