• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404013117439
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد

توسعه گلخانه‌ها راهکار نجات کشاورزی در بحران آب

توسعه گلخانه‌ها راهکار نجات کشاورزی در بحران آب

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از رشد چشمگیر سطح گلخانه‌های استان و حرکت به سوی بهره‌وری در شرایط کم‌آبی خبر داد و گفت: توسعه گلخانه‌ها راهکار نجات کشاورزی در بحران آب است.

شهرام شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت کشت‌های گلخانه‌ای در مقابله با بحران کم‌آبی اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۷۰ هکتار گلخانه در سطح استان در حال بهره‌برداری است که محصولات متنوعی چون سبزی و صیفی‌جات مانند گوجه‌فرنگی، خیار و فلفل دلمه‌ای، گیاهان زینتی شاخه‌بریده و گلدانی و نیز میوه‌های گرمسیری مانند موز، بلوبری، دراگون‌فروت و پشن‌فروت را شامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به قرارگیری بیشتر مناطق استان در حوضه دریاچه ارومیه و وجود محدودیت‌های جدی در منابع آبی، استفاده از محیط‌های کنترل‌شده اولویت اصلی ما است، ادامه داد: هم‌اکنون حدود۴۰۰ هکتار گلخانه نیز در حال اجراست که ۳۰۰ هکتار آن به‌صورت مگاپروژه و با فناوری‌های های‌تک احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اولویت قرار گرفته، گفت: دستاوردهای قابل توجهی در توسعه گلخانه‌ها داشته‌ایم؛ از جمله کسب رتبه‌های اول تا سوم کشوری در جذب تسهیلات و توسعه سطح گلخانه‌ها ، همچنین میانگین تکنولوژی گلخانه‌های استان نسبت به میانگین کشور بالاتر بوده و میانگین مساحت گلخانه‌ها به ازای هر بهره‌بردار نیز بیش از ۰.۵ هکتار است.

شفیعی اظهار کرد: میزان تولید سالانه محصولات گلخانه‌ای استان حدود ۱۰۰ هزار تن است که از این میزان، بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار صادر می‌شود، مقصد اصلی این صادرات کشورهایی چون روسیه، کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به نقش کلیدی بهره‌وری آب در کشاورزی گلخانه‌ای، گفت: مصرف آب به ازای هر کیلوگرم محصول در فضای باز حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر است، در حالی که در گلخانه‌های معمولی، مدرن و متوسط ‌مدرن این عدد به ۹۰ تا ۳۵ لیتر کاهش می‌یابد که البته در مقابل، مصرف انرژی افزایش می‌یابد.

مسعود جعفرنژاد از فعالیت‌های نوین شرکت‌های دانش‌بنیان در استان نیز خبر داد و افزود: یک شرکت دانش‌بنیان با همکاری جوانان تحصیل‌کرده رشته‌های فنی و کشاورزی، روش نوین (Nutrient Film Technique) NFT را برای کشت سبزیجاتی نظیر کاهوی فرانسوی، ریحان ایتالیایی، سورل روکوال، میکروگرین، بیبی‌اسفناج، سوئیس‌چارد، کوماتسونا و ارقام مختلف کاهو آغاز کرده است.

وی تاکید کرد: عملکرد این سیستم حدود ۳۰۰۰ تن در هر هکتار است و مصرف انرژی آن تا ۸۰ درصد نسبت به گلخانه‌های مدرن کاهش یافته است، همچنین مصرف آب در این روش به ازای هر کیلوگرم محصول به حدود ۲ لیتر می‌رسد و به دلیل کنترل دقیق سیستم، مصرف سموم تقریباً به صفر می‌رسد و تولید محصولات در این سیستم بدون باقی‌مانده نیترات و با کیفیت کاملاً سالم انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از این شرکت‌ها، در زمینه‌هایی مانند واگذاری زمین و اعطای تسهیلات اقداماتی انجام داده است، البته چالش‌هایی مانند تنوع پایین محصولات در این روش وجود دارد که تحقیقات برای ورود ارقامی مانند گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha