به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها امروز در نشست هماندیشی و تبادل نظر در خصوص مدیریت دانشگاهها و پژوهشگاهها گفت: نامه ای به صورت گزارش سال ۱۴۰۱ خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردیم، ایشان توجه جدی به این گزارش و تاکید جدی بر پیگیری توسط وزارت علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها داشتند.
وی ادامه داد: بخشی از مسئولیتهایی که ایشان برای دانشگاه در این نامه مطالبه کرده بودند، برخی از موارد را خدمت دوستان عنوان می کنم.اسلامی شدن دانشگاهها، درگیر شدن دانشگاهها با مسائل کشور از جمله آسیبهای اجتماعی، انتقال دستاوردهای علمی نو به بخشهای تولیدی و صنعتی، متوازن شدن رشتههای دانشگاهی، تحقق نقشه جامع علمی کشور، ارزیابی و آمایش آموزش عالی، هدفمند کردن تحقیقات و مقالات در جهت برطرف کردن نیازهای کشور، تبدیل رویکرد مصرف کنندگی علم به رویکرد تولید علم، اصلاح آیین نامه ارتقاء اساتید، تربیت قوه عاقله و تربیت معنوی، فرهنگی و اخلاقی و هویتی دانشجویان، تربیت جوانهای با ایمان، با شرف، اهل اقدام، اهل تلاش، دارای اعتماد به نفس، حقپذیر و ظلمستیز و مهربان، بخشی از مطالباتی است که مقام معظم رهبری در گفتگوهایی که با روسای دانشگاهها، اساتید دانشگاهها بعضاً در دیدارهای دانشجویی داشته اند، مطرح کرده اند.
وی افزود: همان طور که مستحضرید پرتکرارترین دیدارهای مقام معظم رهبری در طول دوره خطیر مسئولیت اداره جامعه امت نظام اسلامی از سال ۱۳۶۸ با مجموعه دانشگاهی، مجموعههای دانشجویی، اساتید دانشگاهها، روسای دانشگاه ها و نخبگان دانشگاهی بوده و مجموعاً صدها دیدار برقرار شده است که مطالب فراوانی در این دیدارها وجود دارد که در مطالبات وزیر علوم و عرایض بنده به آن اشاره شد.
رستمی با اشاره به مطالبی که وزیر علوم عنوان کرد، افزود: در خلاصهای که ایشان داشتند، هم به تولید دانش و دانشمند، هم به حل مسائل کشور و هم به تربیت نسل مسئولیت پذیر اشاره شده است؛ یعنی نمی شود از هیچ کدام از این جنبه ها غفلت کرد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: دانشگاه های ما جریانی را رقم زدند که اعجاب ناظران علمی دنیا را در پی داشت، که آثار آن در فضاهای مختلف دیده شده است هرجا دانشگاه اقدام کرده و هرجا به دانشگاه میدان داده شده، موفق بوده است.
حجت الاسلام رستمی افزود: ما در یک سال و نیم گذشته بعد از طوفان الاقصی در شرایط مهمی هستیم، مواجهه ای که جریان مظلوم تحت اشغال آواره از سرزمین خود فلسطینیان با اشغالگران داشتند و اتفاقاتی که بعد از آن در صحنه بین المللی رخ داد، تحولات، تحولات بسیار مهمی است که هم در فضای اندیشهای و فکری و هم در فضای میدانی و عملی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در بخش دانشگاهی مواجههای که نظام لیبرال دموکراسی با دانشگاهها دارد خیلی قابل تامل است، بودجه دانشگاه هاروارد قطع میشود؛ چون حاضر نشده است با دانشجویانی برخورد کند که نسل کشی را محکوم کردند و یا با دانشجوهایی برخورد کند که نسبت به قراردادهای نظامی دانشگاه ها با یک رژیم جنایت کار اعتراض داشتند، دولت خواستار اخراج دانشجویان است، سه رئیس دانشگاه در عالی ترین محافل سیاسی دانشگاه استیضاح شدند، ویزای دانشجویان تغییر کرده و دانشجویان اجازه تحصیل ندارند بدون اینکه دانشگاه مطلع باشد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: اتفاقات این دو سال اخیر خیلی از این پرده ها را حتی برای آدم های دیر باور کنار زد، آزمایشگاه فلسطین خیلی از اتفاقات را نشان داد.
وی افزود: اتفاقات تلخ و ناگواری در همین یک سال و نیم اخیر رخ داد، شهادت بزرگانی از جبهه مقاومت، شهادت رئیس جمهور شهید و بعضی از همکارانشان و حوادثی که در سوریه رخ داد بخشی از این حوادث بود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: در فرمایشات مقام معظم رهبری شاهد بودیم که ایشان با اشاره به تهدیدهایی که صورت گرفت فرمودند، ما این تهدیدها را تهدید جدی نمی دانیم؛ البته جدی می گیریم و آمادگی داریم؛ اما تهدید جدی، آن چیزی است که در داخل ممکن است پیگیر آن باشیم، یعنی جنگ شناختی، جنگ در بعد نرم افزاری نظام و جامعه که مدت ها بوده دنبالش بودند و دنبالش هستند.
وی ادامه داد: دشمنان در فضای عمومی دانشگاهها در فضای ذهنی و شناختی اساتید و دانشجوها دنبال این هستند تا نسل آینده ما را نا امید کنند، سیاهنمایی کنند نسبت به آنچه که می گذرد و یک ترسیم غلط و نادرست از گذشته ارائه بدهند.
حجت الاسلام رستمی خطاب به روسای دانشگاه ها افزود: بخش مهمی از این نیروها (دانشجویان) در اختیار شما هستند دانشگاه ها مرکز تجمع فاخرترین بخش انسانی جامعه هستند، متناسب با همین مسئولیت های ما سنگین تر می شود همه این ها برای این است که ما دانشجویانی را با شرایط مطلوب به جامعه تحویل دهیم.
وی افزود: امروز رئیس جمهور ما یک استاد دانشگاه است کسی است که از دل همین دانشگاه ها می آید کسوت مدرسی دانشگاه را دارد عالی ترین عرصه اجرایی کشور در اختیار رئیس جمهور قرار می گیرد، مجموعه رؤسای جمهور و وزرا و استانداران کسانی که بناست آینده کشور را رقم بزنند در اختیار شما در فضاهای دانشگاهی هستند و آماده شدن این دانشجویان به خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی با شرایط خاصی که دارند جزو ماموریت و مسئولیت شماست.
وی خطاب به روسای دانشگاه ها نیز گفت: حضور شما هم به همین صورت در میدان عمومی اداره دانشگاه در قالبهای مختلف قطعاً حل کننده بسیاری از مسائل است.
رستمی ادامه داد: محیطهای دانشگاهی با محدودیت امکانات مواجه هستند و متناسب با این محدودیتها ممکن است در جاهایی نارضایتی به وجود بیاید حضور همدلانه شما و تلاش برای حل مسائل حتما کمک می کند به اینکه انشاءالله با دانشجویان فهیمی که در دانشگاههای ما هستند یک حرکت رو به جلویی در فضاهای دانشگاهی ما رقم بخورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خیلی از جاها دانشگاه ها مروج شریعت در فضای عمومی جامعه بودند من به دوستان اعتکاف که علمای حوزه هستند گفتم که اگر اعتکاف در دانشگاه تهران رونق نمی گرفت ما اعتکاف امروز کشوری که یک میلیون معتکف که بالای ۶۰۰ هزار نفر آنها جوان هستند را نمی دیدیم.
رستمی به بحث دانشجویان بین الملل اشاره کرد و افزود: ما در برنامه هفتم توسعه باید بالای ۳۰۰ هزار دانشجوی بین المللی در دانشگاههای کشورمان تحصیل کنند، از آن طرف مجموعه دانشگاههای ما به پذیرش دانشجو با توجه به منافعی دارد علاقه دارند، ولی لازم است با حساسیتهایی همراه باشد عمده دانشجویان بین الملل ما دانشجویانی هستند که از کشورهای حوزه مقاومت در دانشگاه ها پذیرش شده اند و می توانستند، ترکیه، اردن و مصر و امارات و جاهای دیگر را انتخاب کنند، انتخاب جمهوری اسلامی و دانشگاه جمهوری اسلامی مسئولیتی برای ما ایجاد می کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: این دانشجویان از طیف های مختلفی هستند؛ اما زمانی که در دانشگاه جمهوری اسلامی پذیرش می شوند شما به عنوان میزبانان از طرف نظام جمهوری اسلامی این عزیزان را پذیرفتید؛ ضمن اینکه مسئولیت دارید نسبت به تامین شرایط رشد علمی آنها، باید به رشد تربیت علمی و تربیت فرهنگی و اجتماعی آنها نیز توجه کنید.
انتهای پیام
نظرات