بهرام سرمست روز یکشنبه، ۳۱ فروردین در جلسه مجمع خیران سلامت استان که در محل دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: باید توجه داشت که تمامی ارگانها و دستگاهها باید پایکار سلامت مردم بوده و یاریگر دانشگاهها و نهادهای درمانی باشند.
به گزارش ایسنا، وی با تأکید بر لزوم نهادینهسازی فرهنگ سلامت در سیاستگذاریها افزود: ارتقای سواد سلامت از طریق دستگاههای عمومی و فرهنگی و تولید محتوا در این زمینه اهمیت دارد.
وی مطرح کرد: تصور عمومی از سلامت به مراکز درمانی و دانشگاه علوم پزشکی محدود شده، در حالی که ۷۵ درصد از عوامل تأثیرگذار در سلامت، اجتماعی و بینبخشی هستند و لازمه تحقق اهداف سلامت این است که همه این عوامل پای کار بیایند.
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اصالت دادن به یافتههای علمی نهادهای دانشگاهی گفت: در کنار این موضوع باید نسبت به گسترش سبک زندگی سالم و ذائقه انسانها، بهادادن به ورزش همگانی و نظارت بر کیفیت آب و هوا و مواد غذایی تلاش شود.
وی تاکید کرد: مراکز سلامت و خانههای بهداشت، بیمههای پایه و مکمل برای اقشار آسیبپذیر، اعزام پزشکان متخصص به نقاط مختلف کشور از جمله مناطق کمبرخوردار و همافزایی و همکاری بینبخشی و نگرش بین سیستمی در ارگانهای دولتی لازم است گسترش یابد.
سرمست پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را به عنوان رکن رکین نظام سلامت از بعد روانی دانسته و گفت: متأسفانه در کنار بهداشت جسمانی، بهاندازه کافی توجهی به سلامت روان نداریم.
وی در این راستا بر لزوم ایجاد اوقات فراغت برای جوانان، آموزش مهارتهای زندگی و مواجهه با شرایط سخت و ایجاد محیط کاری بانشاط تأکید کرد.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت سلامت روان در نظام سلامت بیان کرد: ما امروز بهویژه در حوزه سلامت روانی با چالشهایی مواجه هستیم و باید محیطهای کاری و اجتماعی را برای ارتقای کیفیت روانی و افزایش امید و کیفیت زندگی بهبود بخشیم.
انتهای پیام
نظرات